Sjukt övervägande

Sambon blev upprörd igår, vi kikade lite närmare på gemensam vårdnad och arvsrätt.

Gemensam vårdnad
Vilket vi självklart vill ha och det är mest rättvist. Det är så att mamman alltid har ensam vårdnad om man inte gifter sig, skickar in en ansökan att man vill ha det i samband vid faderskapets fastställs. Han tyckte det var orättvist att när han skriver på papper att han är pappan inte skulle ha fulla rätten till sitt barn, om man säger så. Iaf så kan man skicka in papper så att de vi har gemsam vårdnad.

Vi gifta oss men inte förrän vi kan ha ett drömbröllop. Att gifta sig för arvsrätt och vårdnad känns inte OK. Men igår kändes det lättast att nästan gifta sig, skriva på papper så att vi är båda lika. Man kan aldrig testamentera bort barnens arvrätt. Men är man gifta så har barnen aldrig rätt att ta ut sin del förrän maken/makan är borta också och man har fri förvaltnings rätt.

Vi vill ha ett stort, perfekt bröllop och det är inte aktuellt i dagsläget men det är lite surt att man inte kan skicka in ett papper så förklarar samma rätt. Giftemål är känns inte aktuellt förrän vi har renoverat en massa på huset. Men att bara gifta sig för saken skull och inte fira med bröllop kändes inte heller kul. Men Peter tyckte att det lät mindre jobbigt än att skicka in en massa papper hit och dit men ändå inte få som man vill. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0