Läser mig less

Jag läser mig less på SF måttet, vad andra har för erfaranheter av högt SF-mått. Återbesöket hos BM känns som det blir efterlängtat. Är fortfarande 1,5 vecka kvar men oron blir mera intensiv för varje dag som går.

Alternativ på orsak till högt SF-mått

Barnet växer för mycket, något är fel, för mycket fostervatten, kroppstyp, graviditet diabetet. Sedan kan jag oroa mig alldeles för mycket men jag vill helst ha något besked innan jag kan släppa det hela. Tydligen så ska inte det man äter påverka barnet så mycket. Men ja jag vet inte, är inte lika

Men det underliga är att jag redan nu har fått förvärkar, jag har högt mått allt sånt som passar in på en gravid kvinna i vecka 29/30. Vilket känns lite oroande på alla möjliga fronter. Vill verkligen ha besked på allt är bra. Att vara hemma och oroa sig hjälper mig inte speciellt mycket.

Glukosbelastning är en undersökning som kanske blir aktuell om barnet är för stort, men mitt blodsocker är ju bra. Vill inte bli skickad att göra GB för då måste dom sticka en, en massa gånger.

Igår kväll

Igår så hade jag och Peter lite, lite att göra. Eftersom han hade gjort middagen sedan plockat undan och jag hade lite mindre ont.. Så tänkte vi pyssla en stund, lite påskpyssel sitter ju aldirg fel. Efter det som gjorde vi Persika melba, tror jag det heter. Med glass, hallonsås och persikohalvor. Otroligt gott, peter bara vräkte i sig.

 


Lite insperation till påsken










Planer för påsk

Eftersom jag inte klarar av att fara upp till fjällen iår så måste vi ändå underhålla oss med något. Peter och jag har pysslat och införskaffat oss lite nya påskgrejer. Är roligt med lite pyssel och knop runt om i huset, även om man inte överdriver. Det vi har gjort är ett påskris med fjärdrar, två pappersfigurer och resten är inköpa grejer.

Peter blir ledig och jag kan inte göra så mycket än att andas. :S Men det hjälps inte ska åka till mamma och hon ska få ta hand om mig i några dagar. Hon åker nämligen inte heller upp till påsk så då känns det inte som man är ensam. Har tittat på lite grejer som vi kanske kan göra, eller så säger jag vad mamma ska göra så får hon göra det mesta och jag titta på kanske. Tänkte att man kunde kanske dekorera några kinderägg med annat godis, såg ganska roligt ut. Vi kunde baka lite "påskkakor" laga påsk mat, vika påskhareservetter och lite sånt jox.

Tänkte även använda hennes skrivare för att få ut lite bilder på den växande magen, ta några kopior på Ultraljudet och sedan göra iordning en graviditetsbok. Har ett mindre album som jag inte använt så jag tänkte att peter och jag kunde göra iordning det, mest för oss själva egentligen. Tänkte även ta med lite grejer som man tänker just nu och lite basfakta. :) så imorgon har jag en uppgift som jag kan göra.

Många gör ju det nu, men ofta till sina barn, vissa saker vill jag minnas men jag gör iordning något annat åt mina barn. Vill inte visa allt för dom, när dom är så vuxna så dom förstår.

v 25 (26)

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2010-07-13

Barnet blev till omkring: 2009-10-20 (säker på den 18:e)

Du är i vecka: 26

Du är i månad: 6

Antal graviditetsveckor och dagar: 25 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 105

 

Åh va jag är taggad, nu är det inte länge kvar innan bebisen kommer! 105 dagar är inte så länge. Jag är ändå varit gravid 175 dagar!

 

 


Trött och gnällig

Igår var det en lång dag, men hann ändå med rätt många bra viktiga samtal. Pratade med min chef, tänkte komma in till stora staden för att fylla i papperna till havandeskapspenningen.

Ringa till FK för att se vad dom hade bestämt men jag skulle få besked i slutet av nästa vecka.

Ringde och kollade upp lite om hur ont man ska ha och va jag ska göra. Rådet är i nuläget vila när det gör ont, kom in om det fortsätter och du ser samband mellan när du har ont. Okej vips va de klart. Känner mig mycket lugnare även om jag ändå gjorde som dom sa. Men kommer verkligen inte att pressa mig på samma sätt.

Peter kom hem och gjorde mat sedan for vi iväg till hans syskonbarn som fyllde år, som tur var vet nu lilla Moa om att jag har en bebis i magen så hon var inte alls lika krävande. Hon ville bara sitta brevid mig. Hon hade berättat på dagis att jag hade en bebis i magen och alla pojkar och flickor på dagis hade också bebisar i magen, otroligt gulligt. På vägen hem var jag helt slut, allt gjorde ont, dock ingenting i magen så de lugnar allt. Peter får köra super sakta.

Klockan är 9 och jag somnar nästan direkt, vaknar upp vid 1 och kan inte somna om förrän långt senare, jävla rygg! Peter väckare ringer vid kvart över 5 inge mera sömn denna natt blir nog bättre om några dagar. Känns som jag har feber och det värker i varje lem i hela kroppen. De gick tydligen halsfluss på dagis så vi ser om jag åker på det nu under påsk! :S


Sommartid

Man märker verkligen inte av sommartiden. Jag hade knappt någon aning att man skulle ställa om tiden. Tji fick man, snön yr ner och det är fullaste vintern här i Ytterboda. Jag trodde våren snart skulle vara här. Men ljuset är hemskt uppskattat det vill man inte gå miste om.

Underkylt regn

Gjorde att bilen såg ut som en isbit en halv cm is täckte typ hela bilen gick inte alls att skrapa bort så vi fick gott vänta när man har brottomt så känns det som det går ännu saktare.

Idag ska vi göra paj, ost och skink paj så det ser jag fram emot. Vi försöker att variera oss men ibland äre svårare än andra dagar.

Tävla du också!






Jag är med och tävlar hos
Rocka by baby om valfria varor värt 200kr
Var med och tävla här du med

Smink sortering

Har sorterat ut en massa smink som jag inte använder. Härligt när det inte tar så mycket plats, men som vanligt kunde jag hitta igen annat som vill rymmas i badrummet. Lättare att sminka sig när man inte behöver gräva igenom flera lådor med smink för att få rätt grejer. Är roligt att få lite annorlunda och inte bara en vanlig bas sminkning. Mycket insperas självklart av make-up artisten Linda som är underbar men man blir aldrig lika bra som henne men ju mer man tränar desstå roligare blir det och bättre resultat får man också.



Härlig blåa nyanser


Gravid bilder 24+4


Leksaker

Igår fick vi lite leksaker av moster. En låda duplo lego, en bilbana som inte funkade, stort golv puzzel och ett barnbadlakan med huva. Fick en super söt lite mössa av lilla syster också. Blir riktigt glad över alla grejer även om de är länge kvar innan "liten" kommer ut.

Peter fixade mot alla odds bilbanan så den funkar nu, bilen var lite tuktad tror jag men de spelar mindre roll.



Sjukt övervägande

Sambon blev upprörd igår, vi kikade lite närmare på gemensam vårdnad och arvsrätt.

Gemensam vårdnad
Vilket vi självklart vill ha och det är mest rättvist. Det är så att mamman alltid har ensam vårdnad om man inte gifter sig, skickar in en ansökan att man vill ha det i samband vid faderskapets fastställs. Han tyckte det var orättvist att när han skriver på papper att han är pappan inte skulle ha fulla rätten till sitt barn, om man säger så. Iaf så kan man skicka in papper så att de vi har gemsam vårdnad.

Vi gifta oss men inte förrän vi kan ha ett drömbröllop. Att gifta sig för arvsrätt och vårdnad känns inte OK. Men igår kändes det lättast att nästan gifta sig, skriva på papper så att vi är båda lika. Man kan aldrig testamentera bort barnens arvrätt. Men är man gifta så har barnen aldrig rätt att ta ut sin del förrän maken/makan är borta också och man har fri förvaltnings rätt.

Vi vill ha ett stort, perfekt bröllop och det är inte aktuellt i dagsläget men det är lite surt att man inte kan skicka in ett papper så förklarar samma rätt. Giftemål är känns inte aktuellt förrän vi har renoverat en massa på huset. Men att bara gifta sig för saken skull och inte fira med bröllop kändes inte heller kul. Men Peter tyckte att det lät mindre jobbigt än att skicka in en massa papper hit och dit men ändå inte få som man vill. 


Bebis

Lite högt SF mått som ska kollas om 2 veckor igen- eventuellt extra UL sedan
Socker 5,6
Blodvärde 126
Hjärtljud 148 första gången 136 efter en liten stund

Blodprovet gick ganska bra, förutom att jag började hyperventilera och ville svimma just innan hon skulle ta det. Peter kände sig nog lite stolt eller ja jag fick då för mig det. För han sa att jag var jätte duktig även om man inte kände sig speciellt tillmötesgående. Att gå och lägga sig på sängen för att någon ska sticka en är nog det värsta, man känner inte ens något om man har embla. Ibland undrar man vad man är för någon egentligen. Jag ska kunna pierca mig och tattuera mig utan bedövning men inte att sticka mig i fingrarna eller armarna.


Roligt att vi ska lyssna på bebis varje gång nu.

Nytt besök hos BM den 12:e sedan 3 veckor efter det. Börjar bli mycket närmare mellan gångerna. Den 22:a ska vi påbörja föräldrakurs och träffa 7 andra par som ska ha barn ungefär samtidigt! Det ser jag fram emot. Kanske är några trevliga prickar som man kan umgås med. :)

3 timmar kvar

Ska snart iväg till Barnmorskan, jag är lite nervös. Men bara över blodprovet, kanske lite över blodtrycket och yrseln igår. Men inte märkbart iaf.

Yrseln

Fick typ yrsel när jag hade lagt mig i soffan. Där låg man i godan ro och sedan slog det lock för öronen och jag blev helt förvirrad. Lite läskigt när man bara blir sådär helt off.

Sminka mig, försöka äta och klä mig är det viktigaste nu. Får se om jag är för stressad för att äta något. Gillar inte att äta sedan bli jätte stressad som nu då vi ska åka till MVC. Kanske är lättare och äta efter besöket.

BM imorgon

Jag och Peter har verkligen tur när det gäller BM och vilka tider hon lägger in. Peter har oftast jobbat kväll och kunnat följa med på alla träffar med BM. Det är kul att han är så delaktig och så engagerad i våran "Liten".

Imorgon ska vi lyssna på ♥-ljud, prata och ta blodprov. Huvva, jag får kramp i fötterna när jag tänker på blodprovet, jag behöver bara skriva ordet ilar det under fötterna. Obehag är nog bara förnamnet över det jag känner. BM kommer säkert att tjata om vikten och vad man bör äta. Jag är less på att äta när jag inte känner för det, äta det jag inte känner för bara för att det är nyttigt. Vill bara spy åt ordet alla nyttigheter.

Jag är supertaggad på höra hur LITENS hjärta låter och hur LITEN mår, förmodligen underbart för Liten sparkar flera gånger om dagen. Hört att barn som är aktiva innan BF också är hemskt aktiva efter. Gissar att jag bara anar en bråkdel av vad LITEN kommer att göra när h*n väl kommit ut.


Mormorsmormor

Här tycker jag min mormorsmor är så söt. Hon hinner nog bli mormorsmormor, vi har aldrig fått kalla henne Gammelmormor för hon har varit så ung. Jag är äldst av hennes Barnbarnsbarn och hon var bara 74 när jag föddes. Så jag förstår min Mormor som bara är 62 år att hon inte vill bli kallad gammelmormor. FÖR det låter HEMSKT GAMMALT


Trött

Vem är inte det när man vaknar klockan 5!! Kan bara inte somna om, liten började röra sig vet inte det var före eller efter jag vaknat. Tänker inte skylla på h*n. Har legat i ca 1 timma i sängen utan resultat att sova bara 5 timmar vakna några gånger under tiden, man blir inte på speciellt bra humör.

Jag vet inte vad som är vanligast att man har dåligt morgonhumör eller att man älskar morgonen. Jag kan låssas att jag älskar morgonen, när jag jobbade var på skit dåligt humör, kunde jag ändå komma på jobbet glad som en lärka. Alla klagade över min lycka men jag tror verkligen att jag smittade av mig många gånger. Mitt jobb då ska jag faktiskt träffa människor, människor som har behov av hjälp och då kan man aldrig komma dit med nerdragna läppar och vara trött/sur eller ge en negativ energi. Jag tycker det hör till jobbet att komma dit glad. Visst har jag haft mina verkligt dåliga dagar men dom var otroligt mycket färre.

jag har lust att ge lite falsk glädje energi idag. Den är kanske inte helt falsk men ibland måste man kanske försöka vara lite mera glad för att göra andra glada. Ibland måste man faktskt vara glad för att man överhuvudtaget inte ska glömma bort sig själv.



signe 2008 (en månad)

Cykelhjälm och scrapbook kit

Båda Peters systerdöttra fyller år till veckan, nu har vi varit och köpt deras presenter.

Signe 2 år ska få en rosa cykelhjälm och Moa 4 år ska få ett scrapbook kit. Även Moa är rätt så liten än så älskar hon att pyssla, klippa, klistra måla, rita så hoppas det blir bra presenter. Hade kunnat köpa kläder men Moa är lite fåfäng och gissa på lite trotsig också när hon inte tar på sig vad som helst. Hon älskar glitter och glamor, klänningar och kjolar. Men även om man köper det så är de inte säkert att hon vill ha på sig det. Lägga ut pengar på sånt som ändå inte ska användas vill vi ju inte göra.

Tiny Love grejer som verkligen är söta



Vi köpte de här grejerna till Moa och Signe när dom var små, dom älskade dom verkligen. Blir glad när barngrejerna är färg glada!

Ännu en dag

Ännu en dag med strålande sol, här inne är det som en bastu, inte så trevligt. Måste skruva ner elementen idag! Idag ska vi njuta av solen en stund, äta lite sedan ska vi försöka ta oss ner på stan för att köpa något till Peters syskonbarn. Hur svårt som helst att köpa något till 2 tjejer som redan har allt! Moa fyller 4 och Signe fyller 2 det är helt galet vad ska man köpa till tjejerna.

Näe ta en dusch och morgondola lite.

16 veckor kvar

Nedräkning på hög nivå, det är bara några veckor kvar tills liten tittar ut. Förhoppningsvis går man inte över tiden så jag behöver vänta ännu längre.

Konstigt?

Är jag bara förvirrad eller ska bebben sparka så lång ner trodde de sakta men säkert skulle sparka längre upp men ikket. Lite förvirrande men så småning om lär det visa sig.

24+0 Det är alltså en chans att bebben kan födas och överleva idags läget otroligt men jag väntar gärna 16 veckor innan någon bebis ska ut ur mig.

Tisdags Baka

Ja istället för att njuta av vårsolen, prövade jag att göra havrekakor med russin, blev dock inte så lyckade, jätte goa men jag lät dom nog vara i ugnen lite för länge. Men huvudsaken är att dom smakar gott. Åh va jag längtar efter ett stort badkar, önskar verkligen att vi hade ett då kunde jag iaf ha något att göra på dagarna. Men för tillfället får jag nöja mig med att baka lite för att hålla mig sysselsatt. Sedan har man något gott att bjuda på när det kommer besök, om nu det händer!

Några fler tips på goa kakor eller efterrätter man kan göra.

Solen

Idag har jag suttit ute en timma och läst, peter håller på att förgås av att inte snön försvinner så han kan hålla på ute. Det blir super varmt när solen skiner, vi har haft 40 grader här i datarummet och i köket, känns så dumt att redan skruva ner värmen. Men vad har man för alternativ när man måste gå naken för att kunna vara inne. Igår blåste det och eftersom man är rätt så passiv vill man inte vara ute någe länge utan att ta på sig krigsmunderingen. Men idag gick det super satt med dubbla jackor och bara njöt. Ska nog sitta ute en stund till senare idag men jag måste få göra något. Dammtorka blir nog en bra uppgift skulle jag tro, sedan tänka ut vad det blir för mat.





Fjällen 2008

Morbror Mattias



Jag och lillebror (Jag är i vecka 14)

Ny söt klänning



Härom veckan köpte jag två klänningar på kappalh, jag ville ha något som jag kunde känna mig söt oh bekväm i. Tycker verkligen att klänningen är söt, men den blir inte längre ju längre in i graviditeten jag kommer, så snart är den ganska kort. Men kommer kunna ha den efter Liten kommit.

Kvällens filmtips

Ikväll kommer jag att lägga mig ner framför tv, se Made of Honor. Super söt film med Patrik Dempsey, en riktigt chic flick!


Åhh vad jag har tråkigt

Solen skiner och det finns inte en chans att jag har styrkan att gå på en långprommis, nog för att jag inte gjort det på länge men idag kändes det som jag ville det. Har varit ute en stund med peter idag, sedan har vi värdrat och bytt sängkläder, tagit in påskris och pyntat det med lite fjädrar. Matat fåglarna och sedan så försökte vi få undan lite på altanen. Vi vill ha nya utemöbler så fort det börjar rulla in lite pengar ingen så vi har kikat runt och fantiserat lite om planerna ute. Peter gjorde sedan lunch och snart ska jag kanske bestämma mig vad jag ta äta till middag. Man kanske skulle baka, om det ändå kunde regna då skulle jag inte bli så deppad över att det inte är roligt att sitta ute ensam i solen.

Denna vecka ser jag fram emot BVC då jag ska lyssna på hjärtljuden, jag kan inte tänka på så mycket annat. Vill lyssna nu!

23+6

Ida skiner solen, himlen är blå och Peter jobbar eftermiddag, vi har alltså fram tills halv tre att umgås med varandra. Bebisen har sparkat och mysat med mig hela morgonen. Jag  bara älskar det, hur det känns när det rör sig och jag vet att det är något levande inuti mig.

Moa och Signe vet nu om att det är en liten bebis i min mage. Dom kände på magen och för signe som bara är 2 blev det lite svårt men det var jätte gulligt när deras små händer kände på magen. Fast det är ganska svårt att förklara tid, att det är några veckor kvar till bebisen kommer. 

Igår prövade vi göra flygand jakob och vi gillade faktiskt det, jag älskade det men peter kunde äta det. Nu kanske vi kan pröva att göra lite annat också.


Loppis

Igår hann vi även med att fara på Loppis, smått besviken över att det var ganska litet. Jag hade väntat mig mycket mera stånd och sånt. Iaf så fyndade vi lite kläder inte mycket men lite nallebjörns/disney motiv kläder. Hittade även ett babygym

Taf Toys 2 In 1 Smart Gym där kunde verkligen inte låta bli att köpa det man kan enkelt tvätta upp allt också. Om man köper den billigt på internet kostar den mer än dubbelt så mycket plus frakt, kändes som ett riktigt fynd.



Ljus söndag

Vaknade för någon timma sedan, tog länge på mig innan jag klev upp verkligen njöt av att se solens strålar titta fram.


Idag fyller peters svåger år så vi ska till dit och fira. Vi har inte köpt något än så länge men vi kommer väl att springa förbi någon affär innan vi åker till honom. Varför ska man alltid vänta till sista minut innan man gör saker och ting. Tycker det är super jobbigt att neka lilla moa att leka med henne, kommer aldrig att orka det idag, Peter får underhålla dom istället.




Förvärkar och Sparkar

Jag bakade scones, som jag tänkte imorse, även om jag väckte peter före så han skulle vara hungrig. Han är nämligen inte en sån som är hungrig direkt när han vaknar, utan han vill helst vara vaken i 2 timmar innan han känner att måste få i sig något. Vi låg och mysade i två timmar, pratade och peter fick känna många sparkar då han kände att det verkligen var säkert, inga gissningar. Han sa att han tidigare hade gissat sig till sparkarna och visste inte riktigt säkert va han hade känt. Men nu blev han jätte rörd och visste precis vad det var. Sparkarna blir bara tydligare och tydligare riktigt häftig.


Bebis har varit vaken mycket idag flera gånger har den börjat röra sig och jag är otroligt glad att man känner att den lever. Jag blir otroligt nojjig mellan gångerna, riktigt mamma grej.


Jag lastade upp ur kundvagnen idag när vi handlade, fick antingen förvärkar/sammandragningar eller något sånt. Först gick det ganska bra, vi var och kikade in i blomsterbutiken. Men innan det var färdigt svor jag och kunde knappt röra mig. Bilfärden hem på 10 minuter kändes verkligen som en evighet, varje gupp och ojämnhet i den gamla vägen skar verkligen genom hela kroppen. Jag stapplade in och la mig i sängen, alla rekomenderar ju vila.  Att det sedan höll i sig i 45 minuter och blev bara värre gjorde inte det hela bättre jag var helt slut. Somnade sedan efter två alvedon och lite mys med hjärtat.

Vaknade två timmar senare då hade Peter gjort middag, Pepparbiffar, Potatisgratäng, Beasås och grekisk sallad. Dukat upp bordet, tänt ljus mysfaktor var enorm. Vi åt en underbart go middag framför den nya filmen New moon som peter köpte idag åt mig.

Scones

Jag blev dö sugen på scones och te, hur gott skulle inte de vara. Tänkte slå på ugnen och förbereda lite så kanske älsklingen får färska scones när han vaknar. Då slipper jag ångesten över att inte vara så social med honom på kvällarna då jag somnar direkt vi ska mysa och se film.


En gammal vän

Jag träffade en gammal vän, long time no see. Fast träffen kanske inte var så optimal. Min sambo gjorde mat, sedan så la vi oss och sov. Hon var dösjuk när hon komme hit, tvingade henne att hon skulle tvätta sig med alcogel hela tiden. Hmm jag ville verkligen inte åka på någon dunder förkylning nu. De har jag inte orken till!


Dröm

I natt drömde jag igen, dessutom om en död tjej jag en gång kände. Hon skulle också ha barn? Iaf så drömde jag att jag skulle få en flicka, eller att de blev en flicka. Och peter bestämde att hon skulle heta Stella. Ja ändrar dock inte mina gissningar, jag tror de blir en Pojke.


Sambo

Måste tänka

Ja, måste ta i kontakt med någon jurist av något slag för att få ordning på alla papper, om det skulle hända något, med mig eller Peter. Allt hans är mitt och allt mitt är hans, men så länge vi bara är sambos har vi inte rätt till varandras saker. Det är svårt att bevisa att vissa saker är hans och vissa är mina, saker som vi fått, om han betalt en sak så har jag stått för något annat. Men som sagt inget är i betydelse förrän man har gift sig. Peter är inte ens automatiskt vårdnashavare om vi inte är gifta förrän barnet föds, man kan kanske undra om man inte lever på 1700-talet. Man vill inte att något ska hända men tänk om. Värre saker har hänt, eller?

Föräldraledighet

Ja det är visst en hemskt massa man måste hålla reda på. Skaffade just e-leg och loggade in mig på försäkringskassan föräldrajox, kunde börja smått se över hur min ekonomi kommer att se ut fram över. Tänker att jag ska ta ut 17 dagar i månaden dvs 4 dagar i veckan. Det är inte speciellt mycket men jag tycker det låter som en bra idée. Om jag har lust eller ork kan jag komma tillbaka på jobbet och jobba extra vissa helger för att Peter också ska kunna ta ut lite dagar på veckan. Det är på helgen man kan få in mera pengar, vet inte riktigt hur allt funkar men min svägerska ska undervisa mig i ämnet så jag lär nog få de bästa tipsen på hur man ska spara mest dagar.

Det är intressant men lite svårt nu från början men det är bra om vi hinner förbereda oss på bästa sätt innan så vi slipper hålla på med sånt när liten är född.

Varje morgon sparkar liten, jag vill nästan inte kliva upp förrän liten slutat igen, vilket kan ta en stund. Igår kväll innan jag somnade hölls det på en ca en halvtimma med massa buffande överallt. Liten är kanske inte lika liten längre.

Vaknade inatt igen, flera gånger. En gång blev de något konstigt med höften, låste sig på något vänster, gjorde hemskt ont. Peter vaknade tom av att jag förmodligen vaknade och halvskrek. Han masserade och hjälpte mig, det är tur man har honom, annars vet jag inte hur jag skulle klara det hela.

Brandvarnaren hatar mig

Vi har seriekopplat tre brannvarnare i nya huset. Idag började den på övervåningen tjuta, det innebär att dom två andra också börjar tjuta. Det är inte speciellt skönt ljud, för de som inte har hört ljudet på den hemska mackapärena. Öppnade dörren, tänkte att det kunde vara lite rökigt, det gör ont i öronen som fan, försöker på något vis skydda bebisen från det hemska ljudet så inte den ska ta skada av det. Telefonen ringer, svarar och försöker snabbt lägga på vilket inte är det lättaste. Ringer älsklingen och frågar hur man her av den där jävla helvetes maskinen. Han säger att man måste ta ner den och ta ut batteriet. Måste dock leta reda på vilken av dom som tjuter (blinkar 2 lampor på den som känner av något) det var inte den på bottenplan, kollar källaren inte den heller. Springer upp på övervåningen med peter i luren och försöker fortfarande skydda bebisen i magen, hålla i min mobil, hitta en pall. Sedan måste jag sedan försöka klättra upp på palljävulen med foglossningsbesvär+Ryggont, skydda bebis, hålla för mina öron och i telefonen. När jag väl kommit upp på pallen tar ner brandvarnaren slänger ut batterierna, den fortsätter att tjuta, jag inser att jag är duktigt arg vid den tidpunkten. Tar ut det största batteriet också som är lite böckigare. Hade jag bott i USA skulle jag vilja stämma dom jävlarna som gör brandvarnare som tjuter när det inte är eld på g.

Har hänt något liknande men då vägrade brandvarnaren sluta tjuta slängde tom ut den på bakgården i tätbebyggt område, den fortsatte tjuta, till saken hörde att jag var hundvakt åt syrrans hund och hunden var de ju jätte synd om. Vågade inte ha den ute så länge när den bara fortsätter tjuta. I den modellen skulle man ha en skruvmejsel för att ta ur batterierna vilket man inte hade tid och leta efter än mindre hålla på med utan hörselkåpor. Tog in den och hoppade på den, efter 4 gångers stampande och hoppande på den är den fortfarande på högvarv. Jag vet inte vad jag ska ta mig till utan häller upp en hink med vatten och stoppar ner den där, då slutar den. Efter två veckor tar jag upp den söndriga brandvarnaren ur hinken och lägger den på köksbänken några timmar senare när den torkat så börjar den tjuta.

Brandvarnara hatar mig




Sjukskrivning

Var med i någon intervju idag som gällde sjukskrivning. Man blir rätt så ställd när dom ska från 20 frågor och man ska ha en duglig uppfattning om vad som händer och vad som pågår runt omkring en. Ha ett bra svar direkt när dom trycker upp micken rakt i näsan på en dessutom. Sedan var det lagomt passande att jag själv är sjukskriven nu. Vet att det är bara tillfälligt och att många har problem med både vc och fk, det beror ju på vem man får som handläggare, vilken arbetsgivare man har och vilket bemötande man får på vc. Man kan inte göra mer än sitt bästa. Jag har haft tur när min arbetsgivare ändå gjorde det möjligt med lättare arbetsuppgifter i Januari sedan att det inte hjälpte så mycket är egentligen ingens fel.

Både för och nackdelar med båda argumenten, men vare fall är väl någorlunda unik och utifrån det måste man få en  inviduell bedömning, om alla sammarbetar kan man väl få en någorlunda syn på hur man bäst kan gå till väga. Mitt fall är kort begränsad tid att efter graviditeten kan jag påbörja träning med hjälp av läkare och sjukgymnast förbättra ryggen och senare graviditeter. Jag har blivit lovad hjälp av en sjukgymnast så jag känner mig rätt nöjd över att jag har blivit lovad det och att det kan göra stora skillnad för mig även i framtiden så man kan förbättra min rygg genom rätt träning, lättare vikt och sådana grejer. Jag vet inte vilket bemötande jag kommer att få då men har jag fel inställning redan nu finns det heller ingen anledning att fortsätta leva heller. Hoppet är det man förlorar sist.


Bara en bild



Än är man inte så tjock i ansiktet iaf

v 23+ 1 (24)

Ja tiden går fortare när man har något att göra på dagarna, fota och sminka sig är inte helt fel sysselsättning. Det gör iaf inte så ont sedan blir jag glad också.

Magen v 6




vs

Magen v 23+1



Oväntat besök

Igår fick jag oväntat besök, jag som skulle vara pigg till mitt inbokade fika på stan, men icket. Jag fick nämligen besökt av svägerskan och hennes 2 underbara döttrar, som tyckte det var jätte intressant med alla grejer i barnlådan, vagnen bärselen och alla gosedjur. Så när jag skulle fara iväg kunde jag inte röra mig alls, var helt död la mig i åter igen och försökte fokusera på tvn.  Därför blev det inte heller några roliga bilder igår men idag blir nog en bättre dag, är fortfarande mer öm än nödvändigt men gissar att om jag bara tar det lugnt en stund till så går det snart över.

Tänkte idag göra ordning Pasta och pastasås så älsklingen får en massa gott tills nästa vecka. Sedan blir det och ta fram från frysen. Peter var så duktig igår han gjorde faktiskt pajen och alltihop, verkligen impad över hans resultat i köket, även om det fortfarande ser ut som ett bombnedslag.



2009

Varit duktig

Idag har jag varit super duktig, klockan 11 hade jag gjort fyra matdosor till peter. Skött om lite blommor och diskat undan de lätta. Fick mig lite mat nu också, jag åt nämligen inte av de jag gjorde till matdosa var alldeles för mycket, så åter igen åt jag blodpudding och lite paprika. Kände mig lagomt nyttig då jag säker blir lite piggare av det, även om man inte ska tänka på vad de innehåller.

Till middag ska jag göra iordning paj, tänkte att när jag har lite mera energi slänga ihop lite paj, om jag bara gör pajskalet och sedan inreder en form så kan säkert peter göra köttfärsen som jag har tagit upp. Är kul när jag får lite matinsperation.



Tasteline har massor med olika tips om allt möjligt, blev super sugen på att ha barnkalas när jag kikade runt där. Men det är ett tag till innan någon bryr sig om hur det ska se ut.




Trött morgon

Vaknade flera gånger i natt, hade ont i ryggen och valde att inte störa älsklingen som har hostbesvär, han låter som att han inte ska få någon luft när han får sina hostattacker. Lider med honom även om jag har lite hosta är det inte alls lika allvarligt, det går nog snart över. Kunde inte somna om när jag vaknade vid halv 6 tiden imorse så den här dagen lär bli lång. Önskar verkligen att jag hade ett badkar, så man kunde bada då skulle jag absolut gjort det nu. Men här på nedervåningen kommer det aldrig bli något badkar är alldeles för litet för att det ska rymmas. Men inom en tioårs period ska vi iaf ha badkar där uppe. :)

Vi investerade i lite påskfjädrar igår, så vi får lite att göra någon dag ska vi göra iordning lite påskris. Är hemskt roligt att få dola på med lite sånt, har inte så mycket grejer men det är inte det som är grejen. Blir vi då hemma över påsk så är det nog lite roligt med lite påskris och sånt.

Nu ska jag lägga mig på soffa och läsa några sidor. Sedan kanske det blir möjligt att kläs sig och sminka mig också.

Världens bästa morfar

Världens bästa morfar

Blev så rörd i helgen när min pappa, åter igen pratade om att han skulle bli morfar, han frågade om han skulle spara skägget- så han kunde se ut som en äkta morfar. Sedan pratade han på som vanligt om att det var så fantastiskt att han skulle bli morfar tårar i ögona och allt ihop. Han var tvungen att krama mig och peter flera gånger i helgen. Han är riktigt mysig min lilla Pappa när han väl lägger den sidan till.


22+6

Ja har ändå sagt 23 nästan hela den här veckan vet inte riktigt varför, imorgon ska nya bilder upp på både bebis grejer och mina nya söta kläder. Och veckans magbild förståss måste börja få lite ordning på alla bilder. Har inte så stor koll just nu och jag är lite dålig på att fota när man bara är hemma och inte klär upp sig.

Bebben rör sig hela tiden, har rört sig jätte mycket idag men jag kan fortfarande inte känna vad som är vad riktigt. Huvudsaken att man känner skulle verkligen bli galen om jag inte kände att det rörde sig. Min mamma berättade att min pappa var hela tiden tvungen och kolla om vi verkligen levde när vi var små, själv tyckte hon att det var konstigt men jag förstår helt och hållet var jag har ärvt min oro från. Min lilla papi

Köpte H&M prylar en body skrub och en shower gel som luktade gudomligt- Äpple och vanlig
kommer kunna lukta som riktigt äppelpaj hela dagarna.


Älsklingen gör mat

Eftersom jag var helt slut när Peter kom hem, va jag tvungen att lägga mig. Det skar som knivar runt om hela bäckenet och i ryggen. Stapplandes till vardagsrummet sedan blev jag som vanligt irreterad och sur över att jag inte kan göra något på eftermiddagen. Peter gör super goa pannkakor och jag blev faktiskt på lite bättre humör. Det är så tråkigt att ja inte ska ha någon ork kvar när väl han kommer hem. Fast jag har tur som har en sådan stöttande pojkvän, även när jag inte är gravid så gör han allt för mig.

Imorgon ska jag vila hela dagen och förhoppningsvis ska jag kunna låta allt ont hinna gå över under morgondagen sedan lär jag heller inte få så mycket sömn. Men man ska aldrig säga aldrig.

Tänkte bege mig ut imorgon eftermiddag och ta en fika på stan på kvällskvisten så jag hoppas att jag hinner vila upp mig tillräckligt. Kan samtidigt inte bara vara här i huset 24-7, blir verkligen deppig av det.


New moon

Gjorde som sagt en god gröt frukost och fastnade i den omtalade boken. Jag älskar verkligen Twiligth filmerna, men böckerna ska man läsa före inte efter. Det är svårt att kombinera bilderna som böckerna ger med bilderna filmerna ger. 1a boken har dom verkligen med mycket, fattas lite av Bellas känslor men annars tycker jag dom har gjort en underbar tolkning av boken. Andra boken är betydligt bättre än första boken med samtidigt är det ett tag sedan jag såg New monn på bio. Jag tänkte läsa den sedan köpa 3e boken innan den börjar sändas på bio.

Nu ska jag dola på med lätta hushållssysslor sedan återgå till fantasins värld





Vem tycker inte att Edward är underbart attraktiv

Mat tips

Idag ska jag äta gröt frukost med bär och mjölk sedan blir det lite frukt till det, ska lägga mig och läsa en stund sedan hitta på lite lättsamma projekt. Inget plågsamt utan kanske bara grejer som sorterad lite lådor, vattna blommorna mm

Blir nog en härlig dag idag, känna lugnet och sedan när älsklingen kommer hem ta en dusch och sedan göra en lax middag.

Ska göra iordning en mat meny för veckan så jag vet vad vi ska äta, blir nog lite av varje mycket enkel mat. Har någon några bra mattips är jag hemskt tacksam.




Barnvagnen

Är nu prydligt ihopviken i datarummets hörn, skötväskan har peter utforskat lite. Är så underbart att han är involverad.

Vägde mig imorse har inte gått upp något sedan jag var hos barnmorskan sist det är mer än en månad sedan. Tror tom att jag har gått ner 4hg haha spelar ingen roll, men det är bara onödigt att bli förtvivlad. Jag går nog upp min beskärda del ändå.

Bebis rörde sig mycket inatt vaknade fyra gånger då den knuffade och buffade runt. Älsklingen hann inte känna men han var redan ganska trött.

Fick 2 bodys, en mjukis groda, 2 byxor och 2 tröjor i storlek 60 av Moster Malin. Hon är så snäll, ska lägga upp lite foton på grejerna senare idag. Allt var grönt, vitt och svart hon tror också att det är en pojke ska jag kanske tillägga men som tidigare sagt så kan man ta på bebisen vad som helst. Får jag chansen igen vill jag verkligen veta vad som ska komma.

Min bebis

Min bebis är i 23 veckan den är beräknad att födas den 13/7 2010 det är 17 veckor kvar till den kommer.


Drömmer- Pojke 4 ggr Flicka 1 ggr
Ringtricket- Pojke
Kineskt månad- Flicka
Mage- Pojke
Skönhet- Pojke
Mat- Flicka



Närmare slutat ska jag få alla att gissa när bebben kommer. Jag tror inte att jag behöver gå över tiden, men det är bara vad jag tror.

Viktuppgång

Vad drygt, eller ja jag har knappt gått upp något i vikt men det ser ut som jag ätit en fotboll och gått upp 15 kilo fast så är faktiskt inte fallet. Jag har gått upp 5 kilo om jag väger mig på kvällen, mindre om jag väger mig på morgonen. Så länge jag mår bra tänker jag iaf äta det jag vill under graviditeten. Jag kan alltid gå ner en massa sedan, finns ingen anledning att stressa upp sig nu. Jag vill vara lugn och kunna vräka i mig 1l glass om jag känner för det. Om jag dessutom inte rör på mig så mycket för att jag är heltidsjukskriven, har så ont att jag knappt kan sitta, stå, ligga i längre stunder än mindre röra mig som jag ska utan att få ont kanske man inte håller konditionen och förbränningen som man brukar.

Så jag önskar att alla som pratar om min vikt, kanske borde se över sin egen och jag hoppas att när det blir gravida får jätte ont så de inte kan gå ens på en 40 minuters prommis utan att ligga och vila hela eftermiddagen har super ont och inte få någon sömn pga av att du kan inte vända dig själv i sängen, kanske inte tar dig upp på morgonen på grund av att du har så jävla ont. Sedan ska du ha det från 17 veckan till vecka 40 och ingen kan hjälpa dig, du får inge smärtstillande för att det är skadligt för bebis, du ska ha din pojkvän att göra alla hushållsysslor för om du gör dom ska du har du så ont att du inte kan sova, sedan ska du tacklas med hormonrubbningar och vad allt det gör med din kropp också. Jag tycker faktiskt jag är ganska glad och trevlig och possitiv till min situation, hur är ni i den situationen?

Jag älskar min mage oavsett om den just nu är lite stor men jag förväntar mig att jag blir större när jag är gravid. Jag trodde tom att jag skulle bli ännu större jag jag är super glad. Min sambo älskar den och alla som håller mig kär älskar den också. Och när då brösten växer 2 storlekar så kan man inte heller göra dom så mycket mindre man ska vara nöjd det kommer faktiskt en liten bebis. :)


Hemma hos "Morfars"

Helgen har vi spenderat hemma hos mina föräldrar jag har tagit det rätt lungt medan Peter har lekt med lillebrors bil, lagat och donat med den. Vi kikade på vagnen som var helt okej, lite skakig men vi sparar en hel del pengar på att använda den tills vidare. När man ändå inte vet hur mycket man kommer använda vagnen nu innan så finns det ingen anledning att lägga ut 8000 på en vagn. För att det blir en rätt dyr investering om man inte använder den. Tog ner massa sovkorg till bebben också så nu kan man börja sy på sänghimel och lite sin krus runt omkring. Måste även sy lite täcken och madrasser, kommer bli så himla mysigt. Snart blir det dags att möblera om i sovrummet.

Fick mitt lönebesked nu också man kände sig otroligt fattig, fattar. Hatar att vara sjukskriven och knappt få ihop en krona. Men måste tänka posetivt, det kommer faktistkt en liten bebis snart. 17 veckor kvar!

Mor och Far

Snart är vi tre, ja det är 17 veckor kvar men det smäller bara till så är det sommar. Nu har alla barnen här uppe i norrland sportlov, sedan går det några veckor och då är det påsklov, efter påsklovet så kommer människorna tillbaka ner från fjällen och då står nästan hela västerbotten i blom. I år är påsk mellan den 1-15 april, det blir nog en av det få åren jag inte firar påsk i fjällen. Men jag vill verkligen upp som vanligt, åka skoter och vara som alla andra men det kommer aldrig att fungera när jag har så ont som jag har. Peter har ansök om semester, men han tror själv att det inte kommer att gå. Peter är så less nu egentligen så han skulle behöva lite semester. Iaf sedan går det bara några veckor och då är vi inne i maj. I maj fyller alla år så då har man fullt upp med det och i juni är det också fullt upp med födelsedagar, midsommarfirande, städdagar i byn och en massa sånt. Så juli är snart här med min lilla bebis.


Fem generationer

Fyra generationer om man räknar med bebben som är bara 12 v på den här bilden

 

Sedan har jag min mormorsmor också som inte firade jul med oss.

Bebben BF 13 Juli 2010

Jag är 22år

Mamma är 43

Mormor 62

Mormorsmor 96

Att det nästan kommer att skilja 100 år på den älsta och yngsta i släkten. Men Mellan mormor och jag är det inte speciellt stor åldersskillnad, bara 40år.

 

Bebbens Farfar är bara 3 år yngre än min mormor, man missar som en hel generation. Det är ganska roligt för mest troligt är att mina barn kommer att minnas deras mormorsmor lika bra som de kommer minnas sin farfar.


Konstigt

Det känns så konstigt att man ska skapa en helt ny, en egen familj. Visst har jag sett min älskling som min familj rätt så länge nu, men det går inte att jämföra med en ny, helt från scratch nybyggd bebis. Pappa, Morfar som hela tiden nu vill kalla sig nu för tiden är så glad, helt överlycklig faktiskt. Han resonerar hela tiden som jag och peter säger samma saker som vi gör, vilket jag tycker är lite konstigt. Jag och peter intalar oss hela tiden att vi ska ha en bebis, vi ska bli föräldrar så låter det hela dagarna. Pappa säger däremot, tänk jag ska bli morfar, jag ser ut som en riktig morfar. Tänk... Det är så roligt och höra hans resonemang.



Alla Fyra Syskon dec 2009


Lyxfällan

Har just sett lyxfällan. Otroligt va duktig han var när han väl fått iväg alla grejer. Va hemskt de skulle vara om man själv satt i den sisten och kunde inte kravla sig upp.

Jag gissar att om Peter inte hade haft mig kan han lika gärna bli sådär. Köper och slutför aldrig arbetet utan tänker på att göra en bra affär, men slutar upp i kaos. Jag är däremot nästan tvärt om då det gäller ekonomi jag har ofta stenkoll på varändra krona och vi sparar och snålar för att sedan göra något vi gillar att göra. Visst kan man köpa grejer som är onödiga men vi ränner inte ut mycket och leker upp pengarna på ingenting. Mat är det som är riktigt lyxigt för oss, peter har en tendens att äta pizza en gång i veckan på jobbet om jag inte tjatar så han blir less. Och jag undviker gärna att äta ute om det går fast det är drygt när man är impulssiv och det slutar med att man inte ätit på hela dagen. Till slut är man så hungring att man måste köpa något snabbt och gott, vilket ofta kan bli pizza eller dylikt.

Iaf jag blir så insperad av lyxfällan, jag lägger ofta upp mallar för att se va man kan dra in på och var pengar går till. Jag tycker det är rätt spännande att se hur mycket man kan spara om man bara lever som vanligt. Man har kvar lite vardagslyx, lagar god mat hemma och ser film och sånt mysar. Under graviditeten så blir det lätt så att man hamnar där. Man tar sig inte ut på samma sätt heller när man får ont och måste offra några dagar för att det ska bli lite bättre.


Hitta insperation

Bilden föreställer Jag och Peter, det tog ca 45 och skissa upp den bilden tycker jag är vacker i sin enkelhet. Fast det beror nog på att jag gjorde den när jag var super nykär.

Jag måste hitta lite insperation någonstans så jag kan börja rita. Först och främst måste jag leta rätt på alla ritblock och kvalitetspennor, tycker att pennorna gör stor skillnad. Fast jag brukar kunna lägga grejer överallt.


Kreativ 08

Ja en gång i tiden hade man lite skills


4mom

Det är super svårt att hitta snygga mamma kläder i Umeå. Jag trivs bäst i allt som är relativt lång, rätt långa klänningar, kjolar, tunikor och tröjor men linnen är inte min grejer har verkligen fobi för mina armar men man kan alltid ha en bolero eller en söt kofta till. Till saken hör att de som har bäst utbud i Umeå är H&M men det är inte så kul. Eller ja man kan shoppa egentligen överallt men mycket måste du har 18 storlekar för stora för att få på dig, allt som är i "vanligt" tyg och inte elastiskt blir snabbt för litet då bebben kan röra sig lite och hela magen omstruktureras.

Googlade runt lite och hittade jätte söta klänningar på www.4mom.se




Jag tänker inte bli sjuk

Känns som jag börjar bli sjuk, eller ja inte sjuk men har ont i halsen och den är jätte torr. Vägrar att bli sjuk. Jag tänkte ju bege mig till Familjen i Braxsele i helgen för att tillbringa lite tid där. Om jag bara får låna mor och fars säng så borde det inte vara några problem. Sedan kanske Peter och Bror kan meka lite granna med Brosans bil så den slutar läka glycol.


Annorlunda spjälsäng

Hur söt var inte den här spjälsängen är kul med lite annorlund


Insperation i vitt



Så himla söt liten skåp, jag försöker hitta ett vitt gammal skåp till köket så det ska kännas lite gammalt. Kanske man ska börja gå på loppis och fynda.



Nertonad så kanske denna bild kan insperara mig till ett nytt sovrum



Hur söt är inte den här tekoppen? Jag slog nämligen söder ett par tekoppar lite tidigare i år av ren ilska så nu skulle man nog kunna införskaffa sig några nya..

Kass tvshow

Är det bara jag som hatar Petra Mede, att det verkligen finns så jobbiga människor det kan jag förstå att det finns- världen är stor. Men Vem fan sätter dom så att dom får sändningstid. Är det egentligen någon som tycker att hon har något som är komiskt med henne. Kanske finns det under den där jobbiga rösten en gnutta av humor, men med tanke med den spelade energi hon utstrålar och rösten ekande i ens öron så är det hemskt. Rekomenderar starkt att man överväger att dubba henne till engelska eller något så vi får se texten istället skruva av volymen på tv funkar kanske. SÅ Sverige slipper ännu en vädelös komiker.





Kikar runt inredning

Kikar runt lite överallt, tycker verkligen det är kul med en massa olika modeller av sänger och möbler till skrutten. Hittat lite av varje som intresserar mig bla en säng som först var en riddarborg/själsäng sedan gjordes den om och blev en utdragbar riddarborgssäng. Men tycker dock att den var lite för dyr för mig.

Funderar just för tillfället att göra om datarummet till barnrum, eller ja inte nu men så småning om kommer att få bli lite kombo men sista jag vill göra är att flytta datorn till v-rummet. Finns inget värre än tangentknapprande när man ser på en bra film. Och man vill ju inte bara vara med varandra hela tiden. För bebben kommer först och främst få sova inne hos oss men får man en bra deal på barngrejer så slår man till då kanske man lika gärna gör ordning här nere först.

Vita ikea möbler och sedan får man se får inte in så mycket i det här rummet men så småning om så gör vi om där uppe men första prio är att göra badrummet. Har vi nu tur så ska en elektriker kolla över övervångingen till en lämpligt pris. Tror inte jag kommer att tapetsera om, lite tråkigt med grått i ett barnrum men samtidigt kan man använda sig mycket av textiler, lampor av olika slag osv för att göra det mysigt men innan ungen hinner bry sig så kanske vi har fått till där uppe.

Gravid bristningar

Har trott att de skulle ta kortare tid att man skulle få stimmor överallt men än så länge är det bara just så det syns på brösten, har inte börjat komma på magen. Det är nu jag känner och undrar om de rekomenderade oljorna funkar, funkar det att smörja på lite gegg och man slipper bristningar och sånt. Min systers kompisar har det tydligen funkat på så nu känner jag kan man kanske ska se över det hela.

Ja menar om man kan slippa det så vore det väl guld värt är bara lite mera än halvvägs och man är inte så liten som man vill känna sig.






Lite mera sömn

Nu har jag fått lite mera sömn även fast den är rätt uppdelad på 2 dagar.

Natten mot onsdag sover 2,5h

Natten mot idag sover jag först 4 h och sedan 1,5 woho 8h på två dagar

men jag fick vila vaken så ska inte vara något problem av att sitta, men däremot att ligga de närmaste dagarna kan nog bli lite påfrestande. Vaknade imorse av att bäcken käntes helt fel kunde inte vända mig själv i sängen än varken kliva upp men efter en stund så släppte det, när man väl kommit upp. Visst känns det fortfarande att jag är öm efter natten men om några dagar gör det bara ont igen. Försöker hela tiden tagga mig själv på att snart ska jag ha en lite knorr.




Pain

Klockan tickar iväg men jag har fortfarande ont, ont i hela kroppen. Vet verkligen inte vars jag ska ta vägen, idag värker det i i alla leder + ryggen och ljumskarna. Men allt var det värt för att ha lite kvalitetstid med syster. Är trött nu men har försökt att sova -går inte, alvedon hjälper inte och ligga och vrida sig i sängen till man är så utmattad att man slocknar av det är inte direkt uppmuntrande heller. Har inte hittat någon som var pratsugen ikväll, så jag orkar inte ringa några fler samtal för att få tiden att gå. Har kanske inte så mkt att säga, vad ska man vill att någon ska prata utan att man ska behöva ge allt för avancerade svar tillbaka.

Tröst äta godis kanske hjälper men inte med vikten iaf. Men vem vill bry sig under graviditeten



Träffade dock en söt liten parvel idag också, var så söt som socker och han var inte alls så blyg som jag förväntade mig. Upp och bära, gå runt i med hans små fingrar kramande om mig och nyfikna blickar. Helt underbart söt liten sak. Det är då jag ser tänker hur mycket jag saknar lill grodan som förvisso kommer h#n snart också men allt är värt för en liten.





Haircut & färgning

Som sagt så färgade vi håret idag på mig, fixade en super snygg cut på håret också känner mig verkligen fin igen, nu fattas bara lite mera plagg i garderoben men är inte så lätt när man hela tiden förändras i kroppen. Håret blev verkligen jämt och fint fördelat och jag tror ja hade sådana förändringar som tydligen många kan ha, iaf så påverkade de inte håret negativt. :)

Peter toppade sitt hår några cm, han blev nöjd och var gla över att jessica skulle klippa honom igen om 2 månader ungefär. Han lyssnar på henne för att hon lyssnar på honom, vilket jag kan göra. Ingen har fått röra hans hår, han har varit inne på att jessica skulle göra det hela tiden. Så det är bra att han har förtroende för någon.

Joels hår blev underbart, tycker att de var en av Jessicas snyggare killklippningar jag sett, fast före och efter bilden var väl ganska stor. Men Jessica är verkligen en bra frisör, jag skulle nog inte alls passa för jag kan aldrig vara tyst. Många gånger missförstår man mig tex idag då jag sa något om silverhår och just den stilen, de flesta missförstår mig men ja jag ska vara tystare i framtiden.

Joel före





Joel efter





Frisörskan och jag





Tidigare




Gravid -Färga håret

Ja idag gäller det, men sitter dock och söker på nätet om ämnet. Men man blir inte klokare, fast det samma gäller rökning. Vissa säger att det inte är någon fara andra avråder det helt och rekomenderar toning, men ja jag vet hur håret ser ut i toningen efter en vecka så ser man ännu mer förjävlig ut och i detta tillstånd kräver jag lite beuty. Undrar vilket som är faligast att göra- röka eller färga håret. Inget av grejerna är kanske bra för bebben. Vill inte att färgen ska bli fläckig så undrar om det är bäst om syster bara klipper mig lite får c hur hon resoerar. Hon tycker att färgen på mitt hår är bra men ja, jag är inte nöjd.

Takida spelas och bebben sparkar utav bara farten. Peter håller nu på att städa så jag ska nog hjälpa honom lite grann om inte annat peka på vad han ska göra :)

Namn

Fick några fina bra tips till Grodan.

Flicknamn: Freja, Emma, Maya

Pojknamn: Jakob, Liam, Jim

De kommer flera namn hela tiden som är super fina, man får bara tänka lite grann så efter en stund så känns namnet lite bättre än från första stund. Det är verkligen super svårt att bestämma helt klart men innan de är färdigt lär det väl finnas några favorit namn.

Två och en halv män

Ja första avsnittet på nya säsongen sänd snart på 6an, en av de få grejer jag ser fram emot ikväll. Sedan blir allt en ända lång väntan innan peter kommer hem.

Har dock hunnit göra mat, vilket jag trodde skulle vara mera jobbigt. Peter älskar tydligen pastasås men jag har inte varit något big fan of that innan. Varken när storebror, skolan eller mamma gjorde det har jag kännt något sug efter det men idag så tänkte jag att jag måste suprisa älsklingen med lite god mat. Så jag gjorde en skinksås och bara vanlig pasta och de blev så otroligt gott, la även in lite grönsaker. Har försökt idag att äta lite mera grönt för att få i mig hela kostcirkeln. Men suget efter något sött är ganska stort just nu så jag ska nog ta fram lite frukt och äta upp det framför tv.


Filmtips

Handling

Abagnale hade hunnit arbeta både som läkare såväl som advokat och pilot innan han ens fyllt 18 år. Vid 17 års ålder var han den mest framgångsrika bankrånaren i USAs historia. FBI-agenten Carl Hanratty har gjort det till sin främsta uppgift att finna den unge brottslingen och ställa honom inför rätta. Abagnale är dock alltid ett steg före.

Absolut en tung 4/5 i betyg

 

Filmen sändes igår på tv men jag rekomenderar att man ser den om man inte sett den tidigare. Är en film som lätt glöms i filmhyllan i och med att den är ganska lång. Så alla som har den liggandes i filmhyllan blås av dammet och ladda dvd och lite snacks. Har man väl börjat se den är det svårt att sluta.



Kärlek

Idag har varit en kärleksdag, en sån där dag då jag inte kan sluta tänka på Peter och jag vet att han inte kan sluta tänka på mig. Vi startade dagen med att mysa sedan åt vi frukost la oss och mysade i soffan där han pratade på med magen och var hemskt sugen på att känna riktigt starka sparkar.
Vi pratade och kelades ända till han skulle bege sig mot jobbet, men han kom och sa "hejdå" sex-sju gånger innan han for sedan hann han ringa också på den mil han kör på jobbet.

3år har vi varit tillsammans, det är inte länge det känns mycket längre. Även om jag har mina svartsjukeproblem och allt sånt så ställer han absolut inga krav och är mest bara nöjd över att ha mig i sina armar, att få vara med mig. Han berättar så kärleksfullt att han verkligen inte förstår hur en tjej som jag kunde bli hans. Hur kunde en kille som han få en tjej som mig. Jag blir som oförstående men jag ser att han verkligen menar det.

2007



2008



2009



2010



21+6

Bebben sparkar och har sig idag också, jag blir hela tiden så förvånad över att den verkligen rör sig.
Brösten ömmar och de lär inte bli bättre med tiden om man säger så. Jag kände för första gången bebisen röra sig både utvändigt och invändigt, sedan kände vi någon hård del, vet inte vad det var men något var det iaf.




Nya grannar

Grannarna ska tydligen sälja sitt hus, det som är mitt emot. Blev så förvånad när jag kikar igenom tidningen och det står klart och tydligt att huset är till salu. Inte för att jag har en bra relation med grannarna men jag blev som ändå chockad. Så jag hoppas att de blir några nya fina underbara grannar som tar över deras hus. :)

Posten

Idag var vi hemma hos svärfars för att göra iordning lite papper som jag ska skicka iväg imorgon det är nämligen så att jag inte har någon skrivare/kopiator hemma så de blir att man får leta rätt på en sådan för att kunna göra sånna saker som idagsläget borde kunna skötas över internet.

Varför jag tror man gör det via vanlig MAIL är för att allt ska ta förbannat mycke längre tid! Till ex: Halebop abonemang kan man bara säga upp via att skicka ett vanligt brev, men vem vet om det funkar, verkar lite konsitgt.

Förut hade man förtroende för posten och föraktade allt som sköttes via internet. Idag kan man göra de mest absurda grejerna via nätet. Är så konstigt att det är ombytta roller och att de gick så fort. 


Lite roar små

Eller ja stora också
Igår hade vi lite socialkontakt med våra kära vänner Emsan och Joel. :) Pojkarna lekte med skoter medan jag och Emsan surrade, sedan lagade vi lite mat och bara hade trevligt. Vi lekte med godis och gjorde en kyckling arme sedan spelade vi sällskapsspel till klockan var mer än 12 på natten :)

Snart flyttar de ner till huvudstaden och vi blir ensamma. Men som tur är att vi har nog boende om vi planerar en resa neröver.







Gravid och färga håret

Ja som jag kanske har pratat om tidigare vill ja nu färga håret, min älskade syster ska få äran att göra det. Speciellt nu när man kanske inte vill lägga så mycket på annat än lill grodan. Syster köpte nämligen in massa färg så nu kan hon göra det på ett proffsigt sätt hemma. Tanken är att jag ska få lite mörkare hår, som det nu var rätt länge sedan jag hade.

Det är kanske svårt att se men just nu känner jag mig hemskt ljus



Jag vill inte heller bli allt för mörk, för då blir inte min hyton så smickrande.




De jag vill ha är kanske en varm ton av brunt, måste isf lägga in en del rött men jag får chansa och hoppas att det inte blir sådär riktigt koppar den här gången

Jag har hörde idag att man tydligen kan ha svårare att färga håret när man är gravid? Hade aldrig hört om det tidigare och tänkte att de nog bara var lukterna som kunde påverka barnet och man blev orolig över det. Men det visade sig att många har haft problem att få färgen att fästa om jag inte missförstod min kära vännina. Min syster har heller inte sagt något, vilket man kanske borde veta på hennes utbildning och allt. Men hur som helst måste jag försöka att få lite stuktur på håret och lite färg annars kommer jag känna mig som en annan grönsak när jag ska känna mig vackrast i stan. :)

Ögonbryns fix

Ja har ännu en gång försökt att förändra mina ögonbryn, förra gången blev inte lika radikalt som denna, jag tog nästan bort allt, var kanske inte meningen men jag blev någorlunda nöjd med resultatet.


Resultat kommer vid make-up :)


Prövade en fotvårdsalva nu under graviditeten som var helt underbar, kan varmt rekomendera det till narriga och bråkiga fötter.


Kolla könet

Ja idag är jag så sugen på veta va det är för liten filur där inne. De flesta tror pojke, jag vill tro att det är en liten pojke, men samtidigt så har jag mina aningar på en liten flicka ibland. Men egentligen spelar det ingen roll men om jag vetat så kunde jag köpa lite mera baby grejer som inte är så unisex. Får se om det finns någon fler möjlighet att kolla, hörde ett par som kollat i v 33, men dom ville inte säga va de var.

Har just slängt i mig lite mackor och ska sedan försöka hitta på något trevligt och roa mig med idag. Kanske välja ett motiv till den stora tavla jag ska måla, eller kanske skissa lite allmänt bara på lite teckningar.

Tv

Dödligt vapen 4



Det är få filmer genom tiderna där uppföljarna håller samma kvalitet som den första filmen gör. Den ända filmen som är värdig att ses ikväll är denna som går på 3an. Men man börjar undra när fredagsmys är så en sådan rutin i svenssonhemmen att man inte sänder fler filmer. Eller ja oftast är att i de flesta fallen kanske att filmen är så otroligt jävla dålig så. Men de finns verkligen många bra komedier, action, varför man kan inte iaf försöka sända någolunda bra filmer på en fredagkväll, kikade på tablån och inser att hela svenska folket följer förmodligen lets dance ikväll och imorgon är det något så hemskt som melodifestivalen?!



Sömn

Ja ännu en misslyckad fredagkväll kan jag tänka mig är så himla trött redan nu, men jag ser fram emot helgen, med en helt del besök, god mat och pyssel, tänkte sätta igång och måla imorgon. Då lär jag nog piggna till, har nu också i flera dagar varit sugen på att pröva mina nya fina silicon muffinsformar som man bara kan slänga i diskmaskinen när man är less.

Emsan och joel skulle komma hit imorgon, bjuda på mat och vara allmänt social. Dom åker snart så man lär säkerligen bli hemskt ensam utan dom. Men om allt går som planerat kanske man kan åka och hälsa på dom, beroende på när jag klämmer ut grodan. Sedan kommer dom väl upp åtminstånde närmare dopet iaf.

Konstigt att jag redan har börjat tänka på dopet, när inte ens ungen har kommit ut än.

Dop 09

Nellie



Melivn


Solig vinterdag

Idag är det perfekt väder, ca -5 grader ute och solen skiner. Snön gnistrar, töar och den låter inte heller när man trampar i den. Öppnade upp dörren in till huset, tänkte att de skulle behövas vädra lite. Önskar att älsklingen var här så han kunde skotta fram altanen så jag kunde sitta där, men han kommer inte hem förrän halv fyra.

Jag älskar när det börjar töa, för då tycker jag att de börjar lukta vår, även om de inte går att känna så känns det som, jag får världen lyckorus och jag blir glad.

Vinter dag ifjol -09





nu när jag varit hos läkaren ska jag kanske försöka äta lite, lill grodan blir väl annars lite sur.

Läkaren klockan 10

Hjärtklappningar, ont i magen, huvudvärk jag blir verkligen förstörd när jag ska fara på sånna här tillställningar

Snart ska jag börja fara till läkaren. Jag är jätte nervös, tänker skippa frukosten idag för att annars kommer jag bli för nervig. Är iaf redo för att fara, är bara att klä på mig sedan starta bilen. Det borde inte behöva vara såhär svårt, kan de inte vara enkelt för alla. Måste sedan varna läkaren att om han vill ta några prover måste jag vara berädd, helst ha någon med mig. Men de är hemskt otroligt om han skulle vilja ta några prover gissar på att han vill känna, klämma lite och sedan bara prata. Men man kan aldrig veta säkert, speciellt inte med läkarna och vården. Jag vet inte bara vad jag ska ta mig till, hade jag vetat det så hade jag inte suttit i den här sitsen. Näe ta tjuren vid horna.

Tänker på vad jag har flyttat fram, astma besvären till exempel, som jag har tänkt de senaste 5 åren att kolla upp har aldrig blivit av. Ringde en gång då de verkligen var panik och jag hade ingen bricanyl, symbicort kunde knappt andas och sköterskan jag fick prata med hon tyckte inte jag var i behov av någon hjälp, jag fick nr till en läkare som inte svarade. Tack för den hjälpen, men en kompis komme sedan över med lite bricanyl så jag kunde andas, det är värst när man är förkyld.

Smeknamn på bebben

Kärt barn har många namn som man brukar säga men, än så länge har vi testat oss på Pyret, lillen, bebben men det jag kände bäst för är nog Lill Grodan, den hoppar omkring inne i magen och rör sig hela tiden, dessutom verkar jag bara köpa en massa limegröna grejer till lill trollet. Min sambo tycker däremot att lill grodan inte var någe smikrande.


Rolig grej om groda

Det är så att min sambo hatar grodor, finns inget värre. Ja rätt som det var dök det upp en groda hemma i vår källare, i garaget dessutom, min sambos älsklings plats. Grodan var som halvgroggy och ville inte röra sig, modig som jag trodde jag var tänkte jag att jag kunde ta bort den. Men ikket min sambos rädsla smittade av sig och jag vågade ingenting eller ja jag försökte putta på den lite granna med en sop men vilket ledde till den börja röra sig mera aktivt. Jag springer skrikandes därifrån och vi går inte ner till källaren förrän grodan är borta, min sambo är helt hysterisk och vågar inte gå ner dit på några veckor. Tur vi hade några snälla kompisar i samma veva komme förbi på ett besök. Där dom fick ta bort varelsen.


Dom skottar våran gård!! fy fan va bra! vi har nämligen haft en oskottad gård den senaste veckan, våran lilla toyota har varit inlåst länge nu men nu kan vi äntligen ta oss fram.

Oplanerat läkarbesök

Imorgon ska jag åter igen till läkaren vad han nu vill prata om är kanske ganska uppenbart, men redan nu så känner jag ångest. Egentligen ska det inte vara så svårt att säga hur det är. Men direkt kommer jag med en attityd där jag är i försvarsställning. Jag blir totalt anti, men jag kan inte förvänta mig att läkaren kommer att förstå mig om jag inte talar sanningen- att jag har ont. Där ska man sitta och berätta om hur man mår utan att gå till underdrift. Jag vill säga att jag mår underbart, att allt är bra. Men så är det inte, men att behöva säga till en människa att jag mår inte bra är så jävla jobbigt, försöker verkligen att träna mig men fortfarande efter allt mitt "gnäll" så är det fortfarande jobbigt att säga "allt suger". Försöker att ta en dag i tagen som min mormor rådde mig till men att inte tänka på morgon dagen gör mig galen. Älskar att planera morgondagen och veta vad som ska ske, är kanske lite svensson men jag mår bra av att veta, har roligt åt planerna.

Ex
Förra, förra sommaren blev jag hemskickad flera gånger från jobbet för att jag varit för dålig. För att jag inte klarar av att jobba. Då försökte jag verkligen att dölja det men sedan höll jag på svimma och blev bara sämre. Efter den insidenten så insåg jag att man kan inte smitta sjuka med en influensa för det kan leda till att dom dör, de vill man inte ha på sitt samvete, eller? 


För mig är det bra att fara på jobbet för min egen skull annars tar jag nog inte ens på mig kläder. Det är inte normalt. Jag blir total deppad över att känner mig som en säl. Men jag tänker på nu när jag skriver av mig lite så kanske det hjälper om jag hela tiden berättar hur jag känner mig. Fast det är hemskt svårt, när jag innan kände mig bäst, även när jag har mått som sämst har jag stundvis kunnat säga till mig själv att jag ändå är bäst.

Gravid 21+2

Idag är en bättre dag!

Klev upp klockan sju, lagom slut från igår men glädje blir det när jag ser att solen skiner ute. Min sambo jobbar dock längre idag så kändes inte som någon större framgång. Kanske man ska göra iordning ute på altanen så det går att sitta där ett tag och få lite solsken på min vampyr bleka hy. 
Sedan blev jag också sugen på att baka lite får se hur ont jag kommer att ha innan dagen är slut.

Har bokat ny tid med läkaren idag, så han kommer ringa upp mig någon gång under dagen för rådgivning och möjligvis deltids sjukskrivning/heltids sjukskrivning. Kommer då kunna börja skicka in lite papper till f-kassan i början av nästa vecka. Känns som det finns ljus i tunneln ändå.


Baby set från H&M

 

Tyckte dom här set var så himla fin men visst drar det fort iväg när man handlar


Fynda!

Idag fyndade jag köpte 2 pyjamasar i grönt och svart, babywatcher, babyskydd, påslakanset, dregellappar i bamsemotiv.


Igår köpte jag en ny brevlåda svart med självhäftande nr.
Babyset ett nybörjar set i 6 delar,stolek 62 och nalle puh motiv. En grön/vit randig body med gröna plysch byxor var också något jag inhandlade.

Sedan har mamma fyndat hennes arbetskollega var super gullig och gav oss en realtivt oanvänd vagn, emmaljunga duo något. Den var inte super ny men får man en nästan oanvänd vagn blir man verkligen glad. Det tjänar man tusenlappar på, så nu kanske man ska vara i passivt läge och inte inhandla så mycket mera grejer när man kan få lite grejer av snälla själar.


Fosterdiagnostik

Som ensam hemma och få saker att göra har jag börjat titta lite mera på tv. Idag tittade jag på "efter tio" helt underbart program idag. De mest intressanta var en bok skriven av Gunilla Linn Persson - Eskil- riddaren av syrenbersån. Man fick hör en bit av boken sedan höra författaren och hennes åsiker och sedan några kommentaren från människor som läst boken.

Boken utspelar sig på 1950-talet på landet. En kvinna är gravid och ska föda barn hon förbereder sig det alla mammor förberders sig att det ska bli med förväntan och farhågor.

Det kommer ut en underbart barn men som har dåtiden diagnos mogolism (down syndrom). Barnmorskan försöker övertala mamman att lämna ifrån sig det lilla barnet och hänvisar att de är det som brukligen gör osv. Mamman bestämmer sig för behålla barnet även och på den vägen är det. Lät super intressant.

Frågeställaren hur skulle man göra om man fick veta att man väntade barn med DS? Eller annan ärftligt sjukdom?

Varför jag tycker det är bra med fosterdiagnostik är att man kan förbereda sig lite mental på vad som ska komma inte ett sätt att ta sig ur det hela.

Jag har valt att inte undersöka något genom fostervattens prov eller liknande för att för mig spelar det ingen roll. Det är säkert enklare om man skulle få ett perfekt barn som de pratade om i tv men vad är egentligen ett perfekt barn oavsett så är väl barnet ändå perfekt. Jag älskar redan min lilla bebis kopiöst mycket, kärleken kommer nog vara rätt överväldigande när det verkligen stjunker in att man verkligen ska ha en bebis.


Bebis test

Det är lite roligt att göra alla test som man kan göra när man har tid att fördriva hela dagarna

Madame Zaritska, has reviewed your answers. She has summoned all of her powers to generate a prediction for you that will tell you the secrets of your special day. Beware, if your answers were not truthful, your prediction may not be correct, so honesty is important to Madame Zaritska!



Madame Zaritska, using her mystical powers, has the following prediction:

The day you deliver, outside will be dark. Your baby will arrive in the mid morning. After a labor lasting approximately 5 hours, your child, a girl, will be born. Your baby will weigh about 8 pounds, 8 ounces, and will be 21 inches long. This child will have light green eyes and a little patch of blonde hair.



http://pregnancyandbaby.sheknows.com/pregnancy/baby/Madame-Zaritska-predicts-your-birth-experience-1.php

Barnomsorg

Ja det är helt hemsk att jag börjar tänka på det redan nu när bebis inte ens har kommit ut än. Men jag var och läste på vk:s hemsida hittade lite grejer om sävar. De lilla samhälle som ligger närmast våran lilla charmiga by.

Vad tycker alla om dagis och dagmamma?

Iaf det har startat en dagmamma där som är privat. Hon är själv mamma och har lång erfarenhet. Kommunen ville att hon skulle ta emot fem barn men hon tyckte det skulle vara för tungt och att hon inte kunde ge lika mycket kvalitet i tillvaraon. Eftersom hon skulle få sluta om hon inte tog emot 5 barn så beslöt hon sig att starta eget. Hon ville ha roligt när hon arbetade.

Jag vill ha personal som är pedagogisk och hittar på grejer med ungen, typ går ut i skogen, pysslar och gör grejer.

Största önskan vore att bebben kunde vara hos mormor och morfar lite då och då men jag tror det är så svårt när dom bor en bit bort inte så lätt att komma hit köra 10 mil minst för att dom ska umgås?

För och nackdelar med dagis och dagmamma? Vad tycker ni?





21 veckan

Ja inte så mycket har förändrats sedan förra veckan.

 

v 21 vilket kön tror ni att det är?


RSS 2.0