Hårfix



Fjolårets tabbe, mitt hår är lika rött nu!



Färgade om håret och det blev mycket bättre kanske syster kan göra
så jag får tillbaka lite av detta?

Kommer inte att färga något om jag ska bleka så tänkte vänta tills jag iaf har fått ut ungen så blir det nog ännu lättare i och mitt hår bleks så otroligt mycket av sig själv.

Gissa datum och kön

En rolig grej att göra nu innan jag kanske får reda på vad det är för filur där inne

Eilona -pojke-17 juli

Peter-Flicka-15 juli

Malin- Pojke- 06 Juli

Linda-Pojke- 3 Juli



Mamma-Flicka

Pappa-Flicka

S-O-Flicka


Jessica- Pojke

Ann-gerd- Pojke

Ivan- Pojke

Mormor- Pojke

Mormorsmor- Pojke

Kjell-åke- Pojke

Maj-lis- Pojke

Mattias- Pojke

11 av 15 tror det blir en liten pojke

Det snöar

Så himla tråkigt nu snöar det som bara den hela gården är full med snö. Nu får det faktiskt vara nog jag vill inte ha mera snö. Jag vill ha glass, solglasögon och vackert väder! Vi hade planer att lätt börja med fönsterna nästa vecka, vet verkligen inte om man vågar om det ska snöa i maj! Men lyssnar man på lite skrock så kanske man inte ska önska allt vackert väder till i maj, ja menar vill ju ha en vacker sommar också inte bara vår.

stolta päron

Ja nu har jag ätit upp den sista risifruttin till frukost, otroligt gott kan jag lova. Tänkte surra lite om mat, denna veckar har jag varit otroligt stolt över mig själv och peter, Jag och peter gjorde iordning en matlista förra veckan och nu har vi följt den hela veckan. Vi gjorde dessutom korv i ugn första gången hemma och peter kunde faktiskt äta det han var jätte förvånad.

Maträtter vi har börjat med som vi inte åt förut
Kyckling-all kyckling
Korv i ugn
Korvstråganoff
Paj

Det är lite roligare att äta lite olika istället för att alltid äta det man brukar vecka ut och in. Så peter tyckte vi kunde prova fiskpinnar snart, spännande.

Blir kul om vi kan göra en ny nu och följa den också.

Spark spark

Ja äntligen sprakas det lite från magen, jag tycker att ungen ska röra sig hela tiden. Härom dagen var den verkligen livlig. Jag vet ju att liln lev men jag vill verkligen att den ska röra sig också så jag känner dessutom är helt underbart att känna att det rör sig.

Jag får på mig förlovningsringen men den är hur trång som helt på natten så nu har jag lagt undan den, peters ring är alldeles för stor så jag kan inte använda den heller. Lite nere blir man ju så nu hittade jag en liten större ring som jag kan använda på samma finger jag blir galen om jag inte får känna ringen runt ringfingret.

Dille på risifrutti, ja nu hade det nästan gått för långt, har fått dille på risifrutti men det är en bra lunch så jag ska inte klaga. Ska försöka sluta med all glass, blir galet tjock om jag fortsätter. Peter däremot tyckte det var bra om jag åt glass för då kunde han unna sig också. Hmmm inte bra


Oanad Hår Förändring

Övre kortet 1,5 månader efter färgningen har håret mitt blivit riktigt rött

Samma dag som syster gjorde färgde mitt hår

 

Smidigt när man slipper färga? OR NOT


Bilderna jag skissar på


Konstiga fobier

Jag har otroligt konstiga fobier, en vanlig fobi är blodprover och gå till läkaren. Mera ovanliga är fobi för förändrat schema, fobi för att tanka, fobi för att ha kräm/lotion på kroppen. Min mamma nämne något om min morfar att han hade haft konstiga saker för sig, han hade inte heller något gott tycke för krämig hud men också kunde han ha ont i håret. Min mamma skrattade också åt denna egenskap som han hade medan jag självklart tyckte det var roligt att jag också kunde ha ont i håret.

En av mina systrar har tvångstankar och måste ha symetri på känsel. Tex om jag klappar henne på ena kinden vill hon att de ska kännas likadant på andra kinden. Detta har jag utnyttjat till fullo då i vissa prerioder.


Nya härliga grejer

Nya klockan från boom

Hittat på vinden

Name it från lilla mirakel

Lite grejer från lindex


Valborg

Valborg 2009


Planerna för valborg är inte så stora, vi åker till min mamma under helgen, sedan ser vi när vi åker hem, förmodligen på söndag, men ännu är inget helt bestämt vi kanske stannar tills måndag. Fattar inte att vi snart går in i maj månad, helt otroligt att tiden går så snabbt ändå. Den går iaf även om dagar kan vara lite långa, men i det stora hela så går vi faktiskt in i maj.



Min lilla bebis

Min lilla bebis kommer snart ut! Det är ca 10 veckor kvar om den ens stannar så länge inne i magen. Jag är så taggad, Peter har börjat oroa sig inför det som komma skall- Förlossingen. Jag däremot känner mig helt lugn eller ja just idag känner jag mig underbart lugn. Bebisen kan ju till och med komma 2 veckor tidigare och det är helt normal! Då kanske det bara är 8 veckor kvar även om jag försöker intala mig att det finns en chans att jag går över tiden.

Igår insåg jag också att det kanske blir en flicka, eller ja det kan bli en flicka. Jag har hela tiden sagt att de ska bli en pojke, förberätt mig på att de ska bli en pojke. De flesta grejer jag köpt har varit menat åt en pojke men kan användas av en flicka. Det spelar ingen roll vad de blir jag kommer älska den hur mycket som helst, men tänk om det är en flicka då vill jag ju ha massor av klänningar och massor av rosa överallt. Ja nästa veckan kanske vi får möjlighet att se vad de blir, jag har ställt in mig på att jag då ska få veta. Annars kanske jag får köra på lite krokodiltårar så får jag som jag vill. Ja vill ju ha min bebis nu nu nu!!!

Glad och nöjd

Ja igår gjorde jag glukosbelastningen, allt var helt okej. Blodtryck, blodvärde allt såg skit bra ut och jag behöver verkligen inga järntabletter så jag känner mig super nöjd. Igår käntes det mera som om att min kropp var gjord för att vara gravid. Sånna dagar man kan skratta och le åt.

Träffade underbara syster en tväris när hon skulle träffa Gojj, det är inte ofta man har tid att sitta och snacka en stund så det var jävligt roligt att se dom.

Hittade lite barnkläder uppe på vinden, ibland hittar man konstiga grejer överallt. Hittade en söt pyamas till som liten kan ha om ca 1 år , ett par stickade vantar och sockor som min bebis kan ha eller hemligbebis kan ha, ett par byxor, ett linne och något annat som jag bara la på sidan. Är som roligt att fynda. :)

Bara sötaste jag sett


Kunde inte motstå att köpa denna overall till min lilla bebis idag! Köpte en lite liten storlek men hoppas att mina kära kanske köper en större stlk så den kan användas länge. PIIIK

Fick sålt bilen ju så nu önskade peter sig en ny stereo till PVn och eftersom han är helt underbar i allt så kan jag inte låta bli att ge honom den.

Glukosbelastning

Lite nervös är jag faktiskt, inte på proverna egentligen men på att ta dom där jävla sticken! Barnmorskan ska även då ta ut lite extra prover för vad hon nu använder dom till. Tur att hon är lugn och kan prata, så jag kan nog hålla mig sysselsatt den minuten hon suger ut blodet ur armen på mig.
Efter besöket där som tar ca 3 timmar så vet jag inte vad jag ska sysselsätta mig med tanken var att åka och träffa en kompis och ta en fika. Men oturligt nog så skulle hon fira sin pojkvän som fyllde år, stackarn hon hade tom glömt det.

Inte alls något vackert väder här hemma hos oss utan vi får nog stå ut med den liten mörkare dag idag. Men om de blir sol skulle jag vilja inviga våren med en mjukglass.

Peter och jag la oss nästan direkt efter maten igår, inte bra för mig rygg. Men det var otroligt mysigt att få mysa till oss och prata i några timmar innan vi båda somnade för natten. Vaknade bara några gånger i natt av att liten gjorde sig till och sparkades, något toa besök och några vändningar. Vändningarna knakade det i hela ryggen inte speciellt skönt om jag får säga mitt. Men sömn har jag iaf fått inatt och därför tror jag att jag kan vara på ett underbart humör.


Solen skiner

Även det är underbart väder ute och har varit det i några dagar. Kan jag inte påstå att jag har varit duktigt och tagit vara på det underbara vädret. Jag har heller nu inga ursäkter så idag ska jag försöka fånga dagen, räknar ändå med att det kommer att blåsa och bli lite kyligt men vad gör det när solen skiner.

Har börjat rita igen, hann nästan klart med den teckningen jag höll på med är bara delar av håret och kostymen kvar och lite små fix. Ska försöka köpa lite ramar så mina fina teckningar kan komma upp på väggen, för helt värdelös är man inte.

Fick upp klockan även om peter nästan fick magsår, inte alls någe trevligt när han blir så stressad. DE blev faktiskt riktigt cool med en enorm klocka sådär på väggen.

Fönsterprojektet ska snart starta, vi tänkte börja nu i maj så vi lär har fullt upp. Känns som man dissar allt vad vänskap heter, man har alltid något inplanerat eller ja något som måste göras.

79 dagar kvar

79 dagar kvar, nu har jag gått förbi 80 mitt senaste delmål. Nu får jag bara tänka 70 i nio dagar. Man skulle bli galen av att lyssna på mig dagarna i ända. Nedräkningar, bebisar och bebisgrejer finns inget annat i mitt huvud. Fast de flesta mammorna bli ju så. På måndag händer ingenting men på tisdag ska jag göra en glukosbelastning, får se hur det går, förmodligen går det jätte bra. Känner mig lite mera lugn eller ja så lugn man kan bli för tillfället.

Igår var vi hos Anna, hade super trevligt och stannade ganska länge. Vi lekte med barna de som gick och vi fick tom surra med varandra också.



28+4

 

Även om man inte kan stänga skinnjackan så kan den ändå användas


Morgon

När vi skulle ha en mysig kväll tillsammans, bara må gott.

Slutade med att båda somnade på soffan efter en god tacos. Klockan var före nio när vi båda somnade, vi var helt enkelt helt slut båda två. Men tacosen va himla go.

Vi kunde sälja bilen, helt otroligt om man frågar mig. Så nu fick vi in lite extra pening, inte alls fel i dessa tider. Idag ska vi ordna med allt vi inte hann med igår, sedan på eftermiddagen ska vi iväg mot stan igen, till svägerskan min.

Imorgon ska vi nog he ut andra toyyan för försäljning men den blir nog inte lika lätt att he iväg, det är kanske mest bara skrot av den. Eller om man ska he iväg vinterdäcken för sig närmare vintern, ja vi har lite och tänka på.

Saknar mitt långa hår



Jessica hade nyss klippt mig här 07

Första mötet med lilla Moa-07

Sitter och filurar på barn, uppfostran och lite allt va man behöver tills liten kommer. Bebbens kusin Moa är nyss fyllda fyra år och de senaste tre åren jag och älsklingen har varit ilag så har jag varit hennes favorit bland alla släktingar om man nu kan inräkna mig i deras familj. Bland de första gångerna jag träffade moa var sommaren -07.

Hon tycker det är jätte spännande med bebisen, även om hon inte riktigt förstår. Får se hur det blir i framtiden, kommer inte kunna leka med henne lika mycket nu när bebisen kommer.




Tacokväll med älsklingen

Ja snart ska vi börja med tacosen, men just för tillfället så håller älsklingen på att försäka sälja toyyan. Hoppas vi får iväg den nu så slipper Peter skruva.

Idag har vi haft en tiptop dag, först så tänkte vi förbi jobbet men det var ingen där så kunde inte lämna in papperna och det var inte bra för att jag måste ju skicka in papperna till fk så fort som möjligt men med noll möjlighet till kopiator kan jag inte skicka iväg orginalet utan att ha kvar en kopia minst. Så vi investerade i några nya bläckpatroner till våran gamla klippa så nu ska vi försöka få den att fungera.

Peter sprang in på några ärende men när vi skulle gå tillsammans in på Babyproffsen så efter bara några minuter var jag helt förvirrad, kunde knappt hålla fokus, sedan kunde jag inte gå i den jävla trappan som dom har där, vilken pärs. Eftersom jag blev så yr och helt vimsig så åkte vi förbi min mormor som bjöd på mycket skön soffa och gott kaffe. Efter ca 1,5 surr så begav vi oss iväg igen, för att en snabbis svänga in på elkedjan och se om vi kunde köpa en uplighter till vardagsrummet.
Som tur hittade vi ju en helt otroligt snygg uplighter med läslampa i svart krom, otroligt snygg om jag får säga det själv. Vi tittade även på en snygg lampa att ha ovanför matsalbordet och hittade en super snygg en i vit plastpappaktigt matrial. Men nog shoppat för denna månad så vi inväntar med en lampa dit och åkte sedan hem för att städa lite.


Planer

Ja nu ska vi köpa mera barngrejer börja se över vad vi har, vi skulle just nu behöva en lite större byrå som man kan ha barnkläder i. Hade tänkt köpa en vi stor byrå på Ikea. Överväger att beställa på internet och hoppas på att de inte går sönder något.

Kommer en köpare imorgon till en av bilarna, så vi får nog iväg den imorgonkväll. Känns riktigt bra, på förmiddagen ska vi städa, göra tacos, lämna in lite papper till chefen samt att skicka in papper till fk. Har inte skickat in det för jag har ingen kopiator måste ha en kopia själv sedan ska chefen ha en kopia och i veckan har jag varit super dålig så man har inte varit så sugen på några större utflykter.

Inredning

Nu har jag hittat ett bord jag vill ha, 3 lampor jag vill införskaffa mig. Få se om det blir några investeringar när bilen är såld.

Bord från boom

 

Lampa från elkedjan


2 veckor kvar till nytt UL

Ja nu är det bara två veckor kvar, sedan ska jag in på nytt UL, jätte spännande att fara på. Eller ja de hör inte till vanligheten att man gör ett till Ultraljud men man kan se det positiva i det hela jag får faktiskt kika vad de blir. Idagsläget tror jag att det inte är någon fara med liten, den rör sig och mår gott tror jag, men man ska aldrig säga aldrig. Peter jobbar kväll så han behöver heller inte ta ledigt för att följa med, känns som det är detta är en viktig grej att båda är med.


Bjuda på lite bilder

Lördag: Jag, magen och peter lagar för första gången en citronmarängpaj

 

Cheesecaken som lillebror råkade tappa ner i golvet efter en hel dags

slit för jag och syster :S hahaha men vi fick iaf smaka av den

 


Snabbsminkade min söta lilla syster igår och hon blev rätt nöjd älskar att leka med färger fast det
är mycket svårare att sminka andra än sig själv. Fast malin har ganska lika linjer med mig lättare att sminka henne än min andra syster jessica.


v29 (28+0)

Ja nu går man åter igen in i en ny vecka. Fortfarande förkyld därför ingen härlig bild på magen känner mig alldeles för sliskig för att visa mig för kameran. Igår kom Malin hit igen och sov över, dock var jag inte något till något större sällskap men som tur var förstår hon hur det är och jag kunde ändå slapna av och sova när jag fick möjlighet. Känner mig lite bättre men inte mycket halsen värker mycket mer men täppan i näsan har minskat och jag har fått lite sömn iaf.

Ringde samtalen idag, var dock inga problem någonstans och detta gjorde att en sten lyftes från mina skuldror. Jag fick dessutom prata med 2 hjälpsamma kvinnor som verkade trivas med sina jobb och var tillmötesgående och glada. Jag älskar sådan servis jag blir på underbart humör.

Peter blev gla över att jag och malin gjorde hans älsklingsrätt - Pasta och pastasås även om jag gjorde de förra veckan så han fick 2 matdosor så ville han ha det i veckan också är roligt att man hittar på sånna rätter som han kan äta.



Förkyld

Varför känner man sig så misserabel när man är förkyld? Jag tycker jätte mycket synd om mig själv när jag har lite snuva och feber. Förkylning i kombo med graviditeten så känner jag mig ännu mer egocentrad. Får se om en varm dusch kan hjälpa mig åter till verkligeheten. Nu när mitt nikotinfria snus inte blir så trevligt att ha när man är förkyld ska jag försöka avvänja mig med det också. Ja önska mig lycka till!


Nya namn

Ja nu har jag och min syster (moster malin) letat lite fina namn till babyn. Loke, Leia och Liam är mina nya favorit namn. Vet inte riktigt varför det ska vara så mycket L över allt men jag gillar det verkligen. Får se va de blir för en lite krabat, när den väl kommer ut så ser man nog vad det blir. Men namnletandet gör att man kan tänka framåt litegranna. Det börjar ju närma sig slutet, nu ska man bara härda ut några veckor till sedan är det över.

Pojkarna har hållt på med Pvn för att dom på Laitis hade beställt fel grejer till Toyyan. Så nu beställde vi nya grejer från mekonomen. Men dom kommer inte förrän på tisdag. Så nu får peter vänta några dagar med att börja greja och laga. Alla andra fel har han kunnat åtgärda så det känns som fina fisken.

Cheesecake med bärtopp

Ja va ju tvungen att prova lite nytt, så utan mamma gjorde jag nu denna underbart goa cheesecake. Alla delar va go var för sig så när vi ska smaka av den lite senare så får vi se hur den gjorde sig tillsammans med varandra.

Dator

Fick låna en bärbar liten dator av syster som hon inte använde. Detta öppnar lite nya dörrar, jag kan sitta ute och surfa sedan om jag har ont och det är dåligt på tv kan jag även sitta/halvligga på någon soffa eller säng.

Lördag och söndags planer

Igår var vi hos svärfars, åt middag och sedan så lånade jag och sambo deras underbara Bubbelkar tillräckligt stort för oss båda. Helt underbart mysigt vi låg där minst två timmar och bara njöt. Det var länge sedan jag badade och nu länktar jag efter vårt drömbadrum, hur ska jag klara mig utan badkar, finns det något som är så mysigt som att ligga i badet.

Igår blev jag också mera förkyld, vet inte riktigt va de beror på men, huvudvärken är enorm och jag har snuva som inte går att bota. Jag blir galen av att ha snuva och hatar verkligen allt som har med förkylning att göra. Vi måste även handla idag så kommer nog snart att skicka iväg älsklingen på uppdrag.

Tanken för idag var först att fara på loppis men vi kommer att avbryta den ideen för jag har verkligen ingen ork, fick dessutom massor av ont efter badet och fick knarka alvedon hela natten det lilla jag fick sova dvs. Syster, bror och Freddan ska komma snart, jag får lite sällskap och Peter ska hålla på med bilen så vi kan besikta bilen på måndag/tisdag.

Tid för Ultraljud 3

Första gången vi gjorde ett ultraljud så var vi i vecka 14 typ, man kunde se bebisen jätte tydligt och den vinkade och bara var super söt.

Andra ultraljudet gjordes i vecka 18/19 och man kunde inte alls se lika tydligt som första gången, bilderna var lite halvtaskiga.

Trejde ultraljudet kommer att göras den 5/5, två och en halv vecka till kommer jag att våndas. Innan dess ska jag till BM och göra glukosen, vilket jag hade mardrömmar om i natt. Men låter som syster följer med, första sticket ska dom göra typ 8:15 sedan ska jag vila i 2 timmar och efter det har jag bara en vanlig undersökning. Tillbaka till ämnet Ultraljud 3, om det finns möjlighet så kommer vi att kika vad det blir vilket gör detta ultraljud extra spännande även om man kan få lite lite negativ information.


Citronmarängpaj

Igår hade vi super trevligt, jag hade hemskt ont men det var värt att åka ut en kväll. Dessutom hade vi guldstolarna i salongen så man kunde reglera sätet och ha mycket benutrymme. Först åkte vi på taormina lite finare Pizza resturang, vi åt plankstek och till efterrätt åt vi glass och Peter åt äppelkaka med glass. Servitriserna var lagomt förvirrande och fast man kan egentligen bara skratta såhär efteråt.

Innan vi for på bio sedan efter middagen, för att jag skulle orka så kunde vi åka till min underbara moster där jag kunde vila en stund.

Idag ska jag göra en citronmarängpaj som vi kan ta med till svärföräldra mina, får se om den går att äta överhuvudtaget. Har aldrig gjort en sån men de blir roligt att pröva. Helgen är fullplanerad men sedan blir det lite lugnare i veckan.

Veckan efter ska jag till BM igen och göra glukosbelastning, kolla om jag har graviddiabetes. Peter jobbar då så eftersom det är en tisdag tänkte jag kolla om min syster har lust att spendera några timmar med mig i ett vilorum. Sedan får hon ju lyssna på bebisens hjärtljud också.


Känner någon sig manad

Känner någon sig manad

Att rensa min rabatt, den är inte så stor men mycket ogräs finns det faktiskt där, skulle vara fint om man kunde rensa men jag klarar nämligen inte av det så tji fick jag. Det har kommit upp lite fina gröna blad, tror man kan hitta samma blomma hemma hos mamma sedan så har de kommit blå blommor närmast husväggen. Åh nu är det snart sommar och sol!

Förlovade 1 år

Ja nu har vi varit förlovade i ett år och en dag, känns ganska underligt, för de känns som om att man
egentligen har varit tillsammans ännu längre. Först de två år sedan ifjol förlovade vi oss. Tänker tillbaka på när jag först träffade Peter. Även då hade vi bra kontakt, vi kunde lätt prata och fick kontakt direkt. Det är så unikt, man blir helt till sig när man vet hur allt har blivit. Drömmen har blivit sann, den här drömmen om evig kärlek och allt som här till. Ibland vet man inte förrän det är för sent.

Våran dröm var alltid att komma hit där vi är nu, sedan kommer drömmen bara att fortsätta. Vi ville ha hus, ett hus på landet, barn och allt det där som  hör till. Nu är det nära, så nära, drömmen kommer att uppfyllas.


Idag ska jag prata med läkaren har en telefontid nu på morgonen. Blir nog bra, får se om jag får komma in för en undersökning lite senare i veckan.
Eftermiddagen och kvällens planer, eftersom torsdagar inte ger någon speciell effekt när man ska fira 1års dag så bestämde vi oss för att göra något ikväll. Peter kommer hem och vi gör oss iordning sedan hade vi planerat att äta ute och gå på bio. Fast vi har dock inte bokat in något helt och hållet.

Lugnet

Telefonen har gått varm nu på kvällskvisten. Paniken om bilen är nu åtgärdad, Peter kunde lösa det iaf och det var inte något större fel. Sedan bytte han däck på bilarna som har sommardäck, PV:n får dock gott vänta i några dagar till, då Peter köpt billiga sommardäck som han kan sätta på. Han fixade avgassystemet på PVn och på Carinan och åtgärdade små fel som inte tog allt för lång tid. Nu kan jag börja lugna ner mig. Freddan ska besikta våran bil, eftersom jag kan inte det, eller jag kan säkert det, men om jag säger att jag inte kan så slipper jag. Vi ska försöka satsa på drive-in så han får väl ha bilen under tiden. Så då kan vi med gott samvete säga att den är nybeskiktad och går som en pärla, vi tror, eller jag tror att den går igenom, finns egentligen ingenting att annmärka om tycker jag.

Peter hemska bilar



något charmigare bil


Dåliga nyheter

Ja snacka om otur, igår så upptäckte Peter att de lyste någon lampa på intrumentbrädan. Bilen måste in på verksaden, vi snackar om den nya bilen. Vilket gör den hemskare då man måste betala för att göra en felsökning. Så vi måste nog vänta ett lite tag till att sälja Toyotan för att vi inte ska vara utan bilar. Man börjar bli jävligt förbannad när man har fem bilar och inte en jävel ska man kunna använda. Jag får panik, blir förbannad till ingen nytta. Nu ska även alla däck bytas så de måste göra också idag. Inte heller kan man vara till någon större nytta.

Hatar bilar



90 dagar kvar

Har redan hoppat iväg tio dagar bara sådär. Men trots allt som händer så känner jag mig rätt så lugn idag, fick flippa lite igår men idag känns det mycket bättre. Mycket kel och mys med lilla hjärtat. Skulle verkligen vilja göra något för min underbara lilla älskling, men det är rätt svårt dålig fantasi som man har.

Tänkte iaf inte tänka på tiden, bebis kommer ju när den kommer. Fast helt dåligt vore det väl inte om den kunde komma åtminståne 14 dagar tidigt. 1 Juli hade väl inte varit helt fel, då har inte så många åkt iväg på lång semester än heller. Nästa delmål om 10 dagar.

För att jag inte ska rusa iväg på vågen nu på slutet har jag beslutat mig för att skriva ner allt i en Mat dagbok, då får man lagomt dåligt samvete om man är hemskt ohälsosam. Hemma verkar det som jag kan hålla mig ifån vissa saker även om de finns hemma.


Soligt och fint men oroande besked

Idag är det solig och fint här ute på landet, men ändå har jag inte tagit mig för att gå ut i solen. Dom plastiga trägårdsmöblerna och vårblåsten lockar inte speciellt mycket.

Igår fick jag besked om att jag ska göra glukosbelastning för att se om jag har Diabetes, troligtvis är det inget att oroa sig för men vi skulle göra det för säkerhetsskull.

Eftersom mina mått låg i övre kurvan ska jag även få göra ännu ett till UL, vanligast är det ingen fara men hemma sitter man hela dagarna så visst fantiserar man ihop de hemskaste man kan komma på.

Tillväxtul, det ända posetiva som kommer utav det är att jag tänker kolla va det är för liten krabat där inne, om det är en liten flicka eller pojke. Dom kontrollerar även mängden fostervatten och om bebis fungerar som den ska. Eftersom bebisen fungerade i v18/19 på ultraljudet så hoppas jag på att allt ser bra ut och det bara är min kropp som är formad lite annars.

Sover otroligt dåligt just nu därav mitt dåliga humör och tiden på bloggen känns inte speciellt manade längre. Man vaknar tusen gånger, upp och kissa, senadrag i vaden, ont i rygg och höfter, strålande smärta ut från benen. Känns som att det verkligen aldrig tar slut, krämporna är enorma.


Mina nya billiga ögonskuggor som jag börjat leka med, en av de posetiva grejerna med att man har mycket tid för sig själv. Jag kan träna mig på alla möjliga olika sminkningar! Jag vet inte, det är nog svårt att se men jag har använt mig av en Grönmetallic skugga sedan övergått till en kolsvart skugga. Ögonbrynen har jag minskat. Super kul att testa lite nytt




v26+6

Lite bilder med ny tröja från H&M


Veckan är räddad

I en längre tid nu har jag tjatat om en ny bh, eller nja de har jag väl inte heller. Men jag har velat ha en ny för att i början av graviditeten köpte jag 3 nya och tänkte att de skulle räcka. två av dom nu är oanvändbara då dom är alldeles för små. Hur som haver att bara ha 1 bh går inte, jag blir galen. Sedan går man runt och kikar, vill heller inte lägga ut flera hundra på en bh, jag är lite för snål, hittade 1 i min stlk på H&M fanns inga andra i hela butiken ens i närheten. Blev lite bitter, fast den jag hittade var dock super snygg. Mörkblå med lite spets inte så mycket, breda band och den satt underbart skönt.

Sedan så hittade jag fyra söta pj's till Liten och ett set som bebben kommer kunna ha nästa år, kanske lite ovärt men de var på rea.


Barnkläder på Kappahl

Åh vilka söta kläder de fanns på kappalh, blev helt till mig när jag kikade runt där. Fast det var mest flickkläder jag hittade och vad hjälper det när jag inte vet va det blir. Men om jag får en lite tös så måste jag köpa sånna här söta klänningar! PJ'sn tänkte jag ändå köpa för att dom var så unisex men det andra hoppas jag finns kvar till jag vet vad det blir. :)


PJ's


Söta klänningar




Min favvorit, jag har nästan en sån här klänning till mig själv




För söta muffins

 

Mina chocklad/vaniljmuffins med Hallon frosting

 

Huvva va sött de blev gick inte och äta, blev verkligen för mycket och jag brukar verkligen inte vara kinkig


Magen v27

 

 


Stor besök

Min syster pratade för någon dag sedan att hon skulle ta sig till oss  när dom ändå var på väg ner från Jokkmokke. Det var inte så länge sedan jag träffade henne men jag skulle verkligen vilja ha lite alone time med henne. Göra lite grejjer bar vi tillsammans. Tänkte att de kanske var god tid att hon skulle bo här i någon vecka framöver. Så jag kunde hjälpa henne att söka lite jobb, pyssla, baka och fota lite granna. Skulle verkligen vilja ha en sådan vecka, men jag vet faktiskt inte om hon har tid eller om jag orkar det fysiskt.



Jag och Malin i höstas

Längtar efter

Ja idag är jag supersugen på att börja träna igen, skulle verkligen vilja göra ett "mattepass" vi tränade boxersize flera gånger i veckan och det var otroligt roligt att göra det med en kille som tog i när han tränade mot en tjej. Man var öm och helt slutkörd när man hade gjort ett pass med honom. Då tränade jag även i gymmet, simning, step och alla sånna tjej grejer.

Här i vårat lilla samhälle finns det närmaste gymmet 8 km bort så en bra grej kanske vore att börja gå den sträckan några gånger om dagen till man fått upp flåset. Efter det kanske man ska överväga att köpa ett gymkort igen det var nämligen inte så dyrt runt 2000/år och då får man göra allt. Simma och alla passen det fanns sånna utbud som aqua, Afrodance, core och step som jag kände suget efter. Kan inte göra något de närmaste månaderna så nu hoppas jag att när kylan kommer krypandes nästa gång att min motivation finns kvar även då. 

Har även orbitreken hos mamma som jag kan hämta, tycker den är otroligt bra att använda när man ser på tv. Minns en period då jag körde den 3 ggr om dagen.

Min pappa går ner super mycket när han börjar äta omega 3 tabletter så om jag har en ämnesomsättning som liknar hans så bör jag använda de så fort jag blir av med bebben. Kanske efter jag har slutat amma också. Man vet ju inte hur bra de är för bebisen?

Många trevliga dagar

Har haft många trevliga dagar med min vän Jenny, så jag tänkte bara hylla henne för hon har varit så underbar dom senaste veckorna. Vi har surrat, pratat, skrattat och gnällt, för det mesta jag då förståss. :) Men det är roligt att man gör något tillsammans och att man har trevligt och det har jag verkligen. Gjorde även en underbart god fruktsallad igår på, hennes ideé som jag snodde.

Hade otroliga cravings på frukt och bär så jag skickade ut pojkarna på jakt. Dom spenderade mycket pengar på mestadels frukt och bär, lite mejeriprodukter och Peterssnus.

Prövade även att göra mina första cupcakes härom dagen med frosting på. Men det är verkligen alldeles för sött för min smak, klarar verkligen inte av det. Gjorde flera olika eftersom Peter tycker inte om chocklad och brorsan tycker inte om annat än chocklad. Så jag gjorde en sats som jag gjorde olika på.

Vanlij och chocklad muffins med äkta chocklad med och utan frosting
Vanilj och Hallon muffins med frysta hallon, med och utan frosting

Skulle ha skippat frostingen är verkligen inte min grej, kanske ska jag prova att göra efter ett annat recept så, men man får väl se hur det går. Tänkte prova på att göra en cheesecake snart så jag hoppas min mamma kommer på besök så vi får prova tillsammans.


Vars är orken

Hade ont idag, vaknade först tidigt för att sedan försöka få tag i fk. Jag komme inte ens i kö, efter många försök och irritationen väcktes gav jag upp. Peter lagade lunch och sedan sov jag bort allt ont tills vi skulle äta middag. Peter hade dock börjat med middagen så jag behövde inte ens påminna honom. Fick tag i fk och kunde lösa dom flesta frågetecknen, allt dom nu behövde var min inkomst från arbetsgivaren. På mina papper gick det tydligen inte och utläsa hur mycket jag fick ihop på ett år. Himla konstigt allt det där.

Glada besked från skatteverket men inga kontrolluppgifter från jobbet vilket gör att jag inte kan skicka in allt sånt, sedan saknar jag en lönespec så att ingenting värkar stämma. Hoppas jag kan skicka in deklarationen innan så man får pengarna lite tidigare. Kanske man kan köpa en liten säng till LITEN då. Skulle inte vara helt fel.


Nya skor+ Gravidbilder

Ja jag har inte haft några bra skor i vinter mina snygga mocka skor jag köpte i november var helt slut i januari. Var hål i dom överallt, så jag var tvungen att lämna tillbaka dom. Nu dom senaste månaderna har jag lånat mormors söndriga kängor, super sköna men kanske inte så snygga.


v 26+1

 



Slutkörd

Jag är helt slutkörd, hjärnan är som mos och känner mig inte alls manad över att tillbringa flera månader till här hemma. När bebisen väl är ute men så är det en sak, men nu? Undrar vilka som vill vara hemma hela tiden. Kanske håller man på att vänja sig, jag vet inte men jag försöker vänja mig med tanken över att vara hemma. Är faktiskt inte så roligt att inte kunna göra så mycket. Har haft ont i ryggen och legat hemskt mycket idag och igår, vilket leder till att man felbelastar lätt och får ännu ondare. Jag blir på otroligt dåligt humör när jag har ont, vilket inte är så underligt. Men hemskt frustrerande för människor i min omgivning. Peter och Bror håller till mycket i garaget men har kommit och gjort mat åt mig emellan åt. Det är roligt att dom går så bra ihop med varandra.

Tittade runt och insåg att jag hemskt gärna skulle i framtiden vilja gå en tårtkurs, där man lär sig dekorera tårtor. Men försökte leta reda på om dom har något sådant i Umeå men fanns inget, däremot fanns det i vännäs! De som var synd så hade det redan startat så jag hoppas att de startas igen till hösten så jag också kan vara med.

Sömn

Sömn innan bebisen kommer ut?

Ja nu har jag fått lite extra sömn, eller ja jag sov i hela fyra timmar. Vaknade någon gång då och då när jag behövde vrida mig för att inte få så ont. Peter, joel oh Mattias har hjälpt åt att plocka undan lite och laga mat, så idag har det även blivit lite mat. Inte så avancerad mat dock, men när man är hungrig spelar det mindre roll.

Bebisen har rört sig en massa idag och Peter har hunnit känna några gånger. Vad otroligt lugnande det är när man vet att lite hare bra och rörs.



Litens Puls

Idag då dom mätte hjärtljuden var det svårt att få tag i den lille rackaren. Liten var heller inte så sammarbetsvillig. Hjärtade pumpade på mesta dels i 156. Så de var mycket högre än när vi var hos våran vanliga Barnmorska.

Föräldragruppen

Vi skulle egentligen ha fått papper till föräldragruppen som börjar den 22/4 men vi har inte sett röken av de, funderar om det är skicka ut något till oss, men hinner till BM om det är missat till oss.
Ska till BM nästa måndag då hoppas jag att SF-måttet har gått ner lite grann eller åtminståne inte höjts.

Besök på förlossningen

Eftersom jag kände mig riktigt orolig imorse så ringde jag förlossningen, dom rådde mig komma in så man kunde undersöka mig. Men väl på förlossningen så blev jag riktigt förvirrad. Ja jag vet inte riktigt vad man kom fram till, man pratade inte riktigt till mig, hade en bra Barnmorska som hette Ulrika, Men sedan läkaren var verkligen en virrpanna! Han fråga vars jag hade ont, hur många sammandragningar jag hade per dag?! Vem vet det, så länge dom inte gör ont räkna man väl inte!? Han kollade om jag hade öppnats något och limodertappen var sluten, jag fick som inget svar hur det låg till. Förmodligen såg de bra ut? Hade vita blodkroppar i urinen så jag fick pencelin mot urinvägsinfektion. Men jag hoppas allt går över och jag får mindre ont.

Vi visste knappt om vi skulle åka eller inte, men de spelar kanske ingen roll jag fick mitt recept iaf. Peter hjälpte mig upp på jobbet så chefen skulle kunna fylla i lite papper ang havandeskapspenningen som jag ska ansöka om så idag kan vi även skicka in det.

Smärtsamma Förvärkar

Igår gjorde jag ingenting, inget ansträngande, inget jag tyckte skulle påverka min kropp. Blev liggandes från de mamma for ifrån mig på eftermiddagen. Så idag ska vi kanske kolla vad de är frågan om. Förvärkar i så här tidigt stadium skulle tydligen inte göra ont. Men vad vet jag -Är ju bara först föderska.

Känns som de ska slita sönder kroppen i stycken, men de gick ju över, vet inte riktigt hur lång tid det tog men oron överväger allt idag tror jag. Men hatar att behöva kolla upp allt, varför kan inte bara allt flyta på? Ska det inte räcka med att man har foglossningar och ryggont? Jag kan göra tillräckligt lite ändå, överanstränga mig genom att andas?

Boka Fotoshot med syster

Ja eftersom min lillasyster snart kommer hem, så kanske jag ska boka in en fotoshot med henne. Tänkte ta en massa bilder på magen och på mig och Peter i studion. Skulle vara roligt och syster tycker det är minst lika roligt. Men eftersom hon snart tar studenten har hon 2000 bollar i luften så jag får se om det går att boka in någon tid. Sedan ska man försöka göra det så att jag har så lite ont som möjligt så jag kan se någorlunda trevlig ut på bilderna. Fick en massa ideér när jag kikade runt på internet. Än så länge har jag heller inte så mycket bristningar vilket gör det hela en massa lättare att ta bilder på. Funderar om man skulle köpt lite rekvesita också, men Malin brukar göra ett bra grundarbete när hon ska fota så jag kanske inte ska lägga så mycket tid på det.

Bilder från en fotning som en annan syster tog på mig



Hemma

Är nu hemma igen och det verkligen kryper i fingrarna, vill verkligen sätta igång med projekt, men har inte tänkt att bli sängliggandes i flera dagar. Så jag får helt enkelt hitta på några enklare grejer att fördriva tiden med.

Känner att sommaren är på G, men visst är det en bit kvar men inte ska man deppa över lite snö. Det är så tråkigt när jag inte kan ta i och arbeta lite grann, hela huvudet blir rastlöst.


Projekt jag vill göra men inte kan
  • stryka och hänga upp nya gardiner i köket
  • Plocka bort påsken
  • Sälja iväg båda gamla bilarna
  • Fixa ordning datorn
  • Måla om huset
  • Ordna ute
  • Köpa nya ute möbler
  • Sortera förådet
  • Göra iordning ett barnrum
  • Göra iordning en garderob till LITEN

Projekt jag kan göra

  • Göra iordning någon rolig present till Kusin som fyllt år
  • Göra klart min graviditets bok
  • Säkerhetskopiera alla bilder sedan göra iordning det snyggt och fint så allt är lätt hanterligt och lätt att hitta.
  • Hitta en bra bok att läsa
  • Planera badrum, trädgård osv
  • Rita


Men Peter är bara underbart duktig, han har fått vila lite så jag tror han ser fram emot en massa projekt med lite bilar och sånt som han tycker är roligt.




v25 + 4

v25+4

100 Dagar kvar

Ja nu är det verkligen inte långt kvar 100 dagar! '

Ja det är lite tag till, men nu ser man verkligen tunneln. Bebisen kommer ju faktiskt snart.

Del mål

Förlovningsdag
Valborg
Mormorsmor fyller 96
Marknad
Mamma fyller 43, Ivan fyller 59, Sven-Ola fyller 81
Malin fyller 19
Pappa fyller 44
Malin tar studenten
Peter har släkt träff
Midsommar
Anna fyller 29
Wheels
Marknad
Omkring då kommer Bebis

Innan denna tid ska de faktiskt bli vår och sommar så man kan njuta av solen sedan, sedan ska vi (alla andra) ta lös fönsterna till huset och fixa iordning dom.

Skapa en graviditetsbok

Jag gillar att ha något att pyssla med, speciellt när man inte kan göra så mycket för att gå ont. Har man ont hela tiden blir man på ett uruselt humör. Så nu har jag hittat på att jag ska göra en egen Graviditetsbok, har skrivit ut flera bilder på magen, när jag plussade och tänkte sedan framkalla lite bilder på alla släktingar. Skriver sedan ut lite mallar och grejer i olika färger och former som jag sedan klistrar i och skriver lite om varje grej. Man kommer kanske ihåg allt men om jag inte skriver alls så kommer jag defenetiv inte att missa något.

Jag har skrivit in vilka som tror vad ang könet på lille bebisen. Sedan sf-mått kurvan och lite ditt och datt. Så nu skulle vi ha åkt till clas ohlsons för att köpa patroner till våran skrivare så jag kan skriva ut grejer själv.

Lär inte bli det absolut snyggaste albumet men samtidigt har jag gjort det själv och sedan så har jag något att fylla dagarna med, det blir ett minne! så egentligen fyller det en massa funktioner.

Mat hela dagarna

Min underbara mammma tar verkligen hand om mig, dom senaste dagarna har vi inte gjort någonting. Har hunnit sova i perioder. På nätterna blir det bara några timmar, längsta man sovit var i ca 2h innan jag vaknade igen. Toalettbesök, katter som jamar, pojkvänner som ser tv, sedan foglossning och ryggvärk.

Men vi gjorde faktiskt hemskt mycket mat

Först en lax och kräftpaj
Lök och paprika soppa
Lammstek och potatisgratäng
Kalvgryta, klyftpotatis och sallad

Morotskaka
Blåbärskaka

Vi har även haft påhälsning av lillen korren, massor av fåglar.

Peter ska nu även köpa volvon som han tittade på för några dagar sedan. Så vi kommer kidnappa lillebror i veckan så dom kan hålla på och lacka, spackla och grejja på med bilen. Blir bra påskprojekt för dom två. Bilder på volvon kommer men imponerad lär man inte bli.

RSS 2.0