H&M Baby Outfit


29 aug

Just kommit ut från en underbar dusch, Peter matar min lillgris till son. Vi fick nyligen veta att vi fått en ny liten granne, en flicka. Så vi ska gå över till dom lite senare ikväll och hälsa på de nya lilla livet. :)

Lite fix i barnrummet och på vinden blir det nog nu i veckan. Många planer är de just nu ideérna bara bubblar inom oss. :)

 

 


Dag 10 och 11

Ja man åker till mamma och då blir jag hemskt lat. Vi har inte riktigt fått nått gjort egentligen. Ätit god mat Mamma har sprungit och burit Ilias och jag bara jäser. Inte en ända prommis har de blivit heller, lite besviken på mig själv. Godiset har också varit emot mig har verkligen vräkt i mig en massa godis, riktigt till man bara mår dåligt. Inte riktigt nöjd med mig själv. Men imorgon åker vi hem och då kommer man tillbaka till verkligheten. Börjar gå mina promenader i vilket väder de än är :)

Vi har nu även en fet att göra lista hemma som måste hinnas med innan vintern kommer, visste än så länge är den långt borta men rätt var de är så står man där i snön.

Ilias har nu fått tre nya plagg i stl 62! Fattar inte riktigt hur de gick till men de är stor skillnad mellan storlekarna och kan ju skilja flera centimeter mellan två olika 62or. Måste ju passa på innan han växer ur det också. :)

Träning dag 9

Ställde mig på vågen, 1kg mindre bara på några dagar. Känner mig super nöjd!

Idag åt jag kyckling sallad till lunch och lax sallad till middag, gröt till frukost och sedan till mina tre mellis vart de en hel del bananer och druvor.

Lilleman var inte nöjd idag, prövade Netles ersättning men han blev super grinig, fick ont i magen. Så nu är det bara BabySemp som gäller. Efter några timmars bärande på en grinig liten pojke ringer min hjärtas dam, Eilona, dom vill komma förbi. Eilona tar Ilias och jag får äta middag. Hon mojsar och klappar, matar och vyssar till slut somnar han 2,5 timmar senare. Jag får mojsa med hennes 3åring som blivit så stor nu.

Jag kan verkligen inte äta om han är ledsen. Tur jag har många änglar runt omkring mig

Träning dag 8

Ja har ju inte kommit så långt än, håller fårtfarande på att GÅ in nya rutiner. Idag har jag inte hunnit så mycket, Ilias vaknade halv 7. Vi steg upp och självklart regnar det ute då var det inte så roligt att gå ut tyckte jag. Dolade på inne lite sedan väckte vi Pappa och jag startade träningen på Orbi, for och handlade och sedan dammsög jag det sista. Just nu har jag noll kondition så idag stod jag bara några minuter. Tänkte fortsätta senare ikväll då den lille har somnat. Tänkte även gå på en promenad lite senare då har den nog klarnat upp och jag slipper gå i regn. Peter tänkte ge mig nya regnkläder så då kan jag gå ut även då.

Har även börjat på att kolla maten nu, de två senaste dagarna har de blivit sallad till middag, idag blir de nog majs och kyckling. :)




Övertrött liten grabb

Ja idag har han inte sovit mycket, han sov någon timma medan vi var på stan, en halvtimma imorse när vi var ute på promenad och en halvtimma i vagnen . Sedan har han somnat flera gånger och sovit 10 minuter, man blir lite utmattad av att det men förhoppningsvis sover han mera kväll. Förra gången han gjorde såhär så sova han från 7-02 sedan mat sedan sov han till 06:30 och se är rätt skönt. Men dom blir ju super hungriga när dom väl sedan vaknar. Men nu fick pyret mat vid 1730 så han hinner nog vakna för lite mat innan 02 :)

Idag var vi ju på stan, träffade jenny för en lunch, jag tog kassler och potatis med massa sallad. Vi hittade lite kläder till lilleman super sött! Sedan så for vi på ica och köpte lite frukt. Peter åkte på jobbet sedan har jag inte fått så mycket gjort då lilleman har varit vaken. Funderade på ta en till promenad idag men jag är helt slut. Kanske blir de två promenader imorgon. Målet är ju kanske gå två gånger om dagen. 

Middag blev rätt enkel, en grekisk sallad och en banan, men får nog äta en gröt innan man går och lägger sig så man får i sig lite mer.



Ett stort leende

Imorse fick jag verkligen många stora fina leende från lillgrabben. Lät och och log med gapande mun flera gånger. Riktigt underbart var det.

Helgen spenderades först i hos svärfars, där vi på en långpromenad runt om hela byn. De var nämligen en liten marknad och invigning av botniabanan denna lördags så de var trevligt att göra lite grann. Vi har listat om fönsterna och nu ska vi bara fixa ett till fönster innan vintern. Sedan kom svägerskan igår med sina barn. Min syster var även förbi en snabbis. Mycket folk i omlopp.

Idag börjar Peter jobba, han jobbar kväll så han startar ganska lugnt då han får en kort vecka. Jag har börjat vara ute och gå varje dag så minst 4,5 km varje dag får se om de blir två gånger om dagen nu då Peter är borta på kvällen.

Ilias sover bara bra och man blir verkligen bortskämd, näe kanske jag får tid att borsta tänderna nu!

Ilias 1 Månad







Bröstmjölk är bra mot allt

Ja vilka många nya husknep man får

Såriga bröstvårtor - smörj in med bröstmjölk
Snuviga barn -droppa lite bröstmjölk i näsborrarna
Röda stjärtar -smörj med bröstmjölk
Torr hud -smörj med bröstmjölk

Ja vad vare mer? Men man får verkligen höra hur man ska göra. Nu när lillkillen äter mesta dels mjölkersättning så får han lite mera ont i magen så jag började amma mera. Men nu fick jag höra ännu mera knep till att få igång magen av grannen.

Ge messmör i ersättning eller spä med lite extra vatten om dom börjar vara lite "bajsgrinig". En annnan hade köpt bifulus mjölkersättning och gav en gång om dagen så nu prövar jag de ett tag.

Nu har det inte varit några problem, vet inte om det är bifulusen, ammningen eller kombon av de båda tvån som gör skillnaden, för han har varit skitnöjd de senaste två dagarna.

Han är så snäll lille Ilias, idag somnade han halv nio och kommer nog att sova tills ett innan han får mat, sedan vid fem igen för att sedan kliva upp vid halv sju. Idag sover han för första gången i spjälsängen, när han sedan vaknar för mat så lägger vi honom i sängen så han får sova resten av natten med oss.

Ilias 1 månad

 

 

 


Ont i magen

Stackars min lilla älskling som fick ont i magen igår. Antingen pågrund av att jag inte ammade honom under hela dagen eller så att de var så varmt både i fredags och igår. Idag är de lite bättre men inte speciellt mycket. Först provade vi med massage, ha lite spring övningar men ingenting hjälpte min ledsna lilla pojke. Tillslut prövade vi att spä lite mjölkersättning typ 2,5 skopa istället för 3, jag blev destperat och provade att amma igen. Inte speciellt mycket blev det och efter bara en stund så blev han hur nöjd som helst. Men de kan ju blivit för snabb övergång från ammningen till ersättning, men är hur sårig som helst nu men för att de inte ska försvinna ammar jag nu typ direkt han vill ha mat till de är slut sedan får han de han behöver från ersättningen, men förhoppnigsvis ska de öka på produktionen igen. De funkar heller inte att använda en pump då de sliter upp allt ännu värre.

Idag var vi på en liten längre promend, stannade och pratade med lite grannar efter vägen så de va riktigt mysigt. Liten sover fortfarande så vi ska passa på att göra iordning lite inför resan imorgon. De är ju ganska långt ändå, typ 16 mil är ju inte tvär åkt. På tisdag ska vi fotas i studion och sedan på onsdagen ska vi på småttis gruppen på Öppna förskolan. Någon dag ska Peter hålla på med pvn och fönsterna måste fixas.

Näe nu ska jag passa på att vila i några minuter innan liten vaknar. 

 




olidligt varmt

Idag så startade dagen med argumentation mellan jag och Peter. Självklart, men det visade sig vara ett stort missförstånd mellan oss två. De hela hjälps inte av att de är så himla varmt ute, 23 grader i skuggan, Ilias blir som vanligt trött och hungrig han gör inte annat än äter och sover när de blir såhär varmt. Vi bestämde oss för att gå på en promenad men vi hinner 20 meter och ser att grannarna uppe i skogen är ute, vi går dit och är lite sociala, får lite kaffe och surrar av oss en hel del.

Efter grannbesöket var de så himla varmt så vi beslöt oss att stjuta på prommisen tills de blir lite kallare ute. Hem och plocka vinbär, de blev hela 2 liter bär som vi ska frysa ner och då är vi inte klara än på länge, finns hur mycket röda vinbär som helst i buskarna. Lite synd är att de svarta inte riktigt vill ta sig iår, är bara några enstaka på buskarna.

Jag bokade även in dopet nu igår så de är iaf klart, men måste ringa dit igen på måndag för att boka församlingsgården också. :S Hur kunde jag glömma något sådant, de går ju inte att hålla till här tyckte jag då man blir några stycken, då slipper jag även nojja för städning osv.

Imorgon ska vi ut på den dagliga promenaden sedan så tänkte jag packa iordning för måndagstrippen upp till l-sele. Det är en bit att köra men man kan ju alltid stanna på vägen någonstans för att mata lilleman.

Prommis

Ja Ilias vaknad 06:00 pigg som en lärka. :) Jag härdade tills klockan var 0630 och då klev jag upp. Ilias blev jätte nöjd efter ett blöjbyte och lite sång. Trugade i honom lite mat sedan så somnade han av en kort stund, jag fick borsta tänderna och känna mig lite piggare. Ont i magen sedan men efter lite pruttar och mys med mamma var man nöjd. Tränade och var hur vaken som helst. Vid halv tio var han super hungrig och fick ersättning 180 ml, några rapar senare somnar man. Jag passar då på att ta en prommis på på 45-50 minuter men lilleman. Lillgrabben sover fortfarande ute i vagnen så ja ska passa på att tvätta, betala räkningar och tjoa på inne lite granna.

Mitt älskade barn 3 veckor

Mamma och rumpnisse


Pappa och tomte

Stolt farfar

 

 


Bvc 3

Natten med Ilias var lång, han vaknade stup i ett, spottade ut tutten och såg lagomt busig ut, han var inte hungrig heller utan bara pigg. Jag vägrade i sten att kliva upp klockan halv fem så efter ca 20 minuters bök med tutten somnade han om igen. Men det vare faktiskt värt, han sov inte speciellt länge till utan vaknade klockan halv sju igen och jag tog tag i morgon sysslorna, peter hade somnat sent så han hade knappt fått någon sömn alls så vid halv tio väckte jag honom. Vi skulle ju nämligen till BVC idag.

Lillkillens mått

Vikt 4130
HoF 36,5
Längd 54

Åkte iväg till umeå, peter skulle ha lite grejer från biltema och jula. Hem, gjorde lunchmiddag ett pack nudlar sedan blev de baddags för lilleman. Jag slumrade en kvart framför tvn och sedan etter de komme svärfars. Lagomt trött är man nu alltså efter en heldag utan att riktigt gjort nytta -en hel dag!

Men allt äre värt, han satt hos farmor och var inte alls nöjd, jag behövde bara prata lite till honom så blev han helt lugn. Lika så när han skulle bytas på då blev de några halleluja moments då han var pigg, glad och jag anade ett leende där under när jag pussades och gruffades med honom.

Ilias i bilder

 


19 dagar

Vi är fortfarande kvar hos mormor och morfar, egentligen skulle vi åka hem igår mitt på dagen men då kom min syster hem på kvällen så då ville jag stanna. Tänkte då åka hem idag så fick jag reda på att min andra syster skulle komma vilket var så roligt att jag ville stanna. Nu är vi samlade hela familjen och det är så mysigt.

Mostrarna bråkas om att få hålla och mysa med Ilias och jag får några stunder med lillgrabben då han inte bara vill ha mat. Idag och igår har han varit så trött, han har i nästan bara sovit och ätit, någon prutt här och där. Mamma har gått runt med honom hela helgen och nu när mostrarna är är så då byter dom bara av varandra. Det är så mysigt att se Jessica med Ilias, tänk att om bara 4 månader har hon en egen liten "Ilias".

Men imorgon åker vi hem, då väntas nog besök från svärfars som är nästan sjuk efter att få komma och hälsa på. Blir nog en dag för oss själva först. På onsdagen åker vi en sväng för att titta till lillgrabbens vikt och visst går han upp i vikt är inte alls orolig för vi ger ju ersättning och vi har som börjat öka på det för han eller jag inte riktigt är nöjd annars.

Nätter
Han sover nästan hela nätterna, somnar mellan 20-22 och vaknar mellan 02:30-04:30 och sedan igen vid 06-07 han somnade sedan om igen direkt så jag fick sovmorgon ända tills klockan var 10:30

Utveckling
Underbart mycket mer stabilare i nacken, greppar både tröjor, filtar, mammas hår och pappas skägg, mycket mera vaken och blicken är mycket mer klar.

Mormor och morfar

Idag är vi hos Ilias mormor och morfar ute på landet :) Ilias ligger och sover i vagnen efter en massa mys med mormor, mamma och extra moster Durga. Inom kort kommer han nog att vakna till för lite mat. Han har har ganska nyligen kommit på efter en massa flaskmatning att de blir lättare att suga om man släpper flaskan. Detta leder till att han har börjat släppa och ta nytt tag på bröstet, det är inte speciellt skönt och man får verkligen trilskas innan han börjar äta. Tålamodet är inte riktigt på topp just då men går över så fort de jag vunnit kampen. Men får nog ta det om man ska använda både flaskan och amning. 

Pappa ligger ute i badtunnan med morfar och njuter av den härliga sommarvärmen. Han har fått en riktig paus idag, fått vara med morbror mattias och skruvat i "berta" så han är nog ganska nöjd.

Konstigt att man börjar prata om sig själv som mamma och alla andra får bli något också som mormor och morfar. Man tappar som bort sitt gamla jag och tänker sig bara som mamma.

Det gick hur bra som helst att ta sig hit, vi packade och bökade på hemma sedan så for vi och handlade lite barngrejer till min mamma så hon har hemma då man kommer och hälsar på och om vi inte hinner använda upp alla blöjor så finns de ju tills systers barn kommer på besök.


Jeans

Idag hade jag på mig JEANS, hur underbart var inte det, men kände att man inte är riktigt hundra i höfterna än så länge. Vi var ner på stan en sväng, köpte kläder till Ilias dop, han kommer vara underbart söt. Köpte även vattenfärg, några penslar, en sopkorg så mycket pengar gick de inte men de gör inte så mycket, vi hinner nog ner på stan några fler gånger denna månad.

Har gått ner några hekto till men inte mer, men har inte riktigt börja anstänga mig än så förväntingarna är kanske lite för höga. Allt är så nytt och Ilias tar så mycket tid då han vill ammas så länge. Har satt upp en gräns nu och är han inte färdig så får han ersättning. Inte riktigt min grej att amma 1 timma rakt upp och ner, inte ens säkert att han är nöjd då heller.

Skickade in papperna till skatteverket och till lyckoslanten, men nu heter han verkligen Ilias.

Ilias Sven Love Hallén går inte att ändra nu heller när papperna är inskickade, inte för att jag vill ändra det heller. :)

Bara lite onödigt surr

Ilias ligger i Babysittern och är bara super snäll. Han somnade ganska tidigt igår kväll runt klockan 20. Sov tills klockan var 23 matades och gav lite ersättning. Vaknade igen vid 2 och 4 och till slut vid halv 7. Han låg sparkades och boxades typ en halvtimma då han blev hungrig, matades och sedan påklädning. Idag har han på sig en superfin rumper som han fick av tant Jenny. Jag har bestämt att kalla alla som inte är något till honom Tant/farbror låter ju super roligt tycker jag. 

Idag är det super fint väder så vi ska väl ut på en prommis snart, tänkte faktiskt vänta på Peter han ska få sova så länge som möjligt idag hade jag tänkt.

Imorgon är det fredag och vi åker då nog till Mormor för första gången. Vi skulle få låna hennes säng så då blir de inte så bökigt på nätterna. Alternativet är att lilla mor köper sig en resesäng. Fast vem vet törs mamma ha honom i den under natten?!

Före och efter

7 Dagar innan förlossningen

4 Dagar efter förlossningen


BVC

Ja vi var på bvc idag igen och han hade bara gått upp bra, följer sin kurva riktigt bra även om man ännu inte riktigt kan se vars den är på väg. Dom kan tydligen byta linje efter ett tag.

Ilias mått

Hof 35,5 cm

Vikt 3685

Längd 52cm

Vi gick och la oss igår tidigt igår vid 22:30 hade Ilias ätit sista kvällsmålet, han vaknade vid 02, somnade om, vaknade igen vid 04 tiden åt och somnade om. 06:30 klev allihopa upp. Idag har jag varit riktigt trött, inte så konstigt heller man går lite på helspänn hela tiden. Skönt att jag har Peter hemma än så länge, gruvar mig lite tills dess han börjar jobba igen. Så nu njuter jag verkligen av att ha avlastning och utnyttjar det till fullo. När Ilias sov lunch så passade jag på att göra iordning pajdegen till middagen. Och strax efter två så somnade jag och lilleman i tre timmar på soffan dömysigt att ligga och sova med honom. Peter gjorde mat medan jag ammade min snuttegris.

Idag har de ju regnat så mycket så ingen promenad har de blivit. Kommer snart att be Peter hämta min orbitrek uppe i garaget så jag kan börja använda den. Ligger fortfarande -14 kg har inte hänt så mycket den senaste veckan på vikten men med lite motion är nog gravidkilona borta på nolltid.

Vi provade bärselen idag, skulle bara tvär kolla, slutade med att Pappa hade knäppt blöjan lite tokigt och Ilias bajsade överallt. Pappas byxor, sockar, Ilias sockar, byxor och bärselen var full av bebisskit. Mamma skrattade hemskt mycket kan jag lova!

Familjen A. Hallén

Han är bara underbart söt i sina bamsekläder!

3 augusti

Ilias är nu 13 dagar gammal, min lilla kille. Han somnade nyss hos mig efter en halvtimmas bök med pappa. Kommer till mig och somnar efter en halv minut typ. -Glädje

Ilias somnade vid 23:30 och sov tills klockan var typ 06. Han fick mat av mig, bytte blöja och sedan var de promenad som gällde gick ca 40 minuter sedan kom vi hem och väckte pappi. En mariekexfrukost sedan matning och sovning för jag och lilleman. Vaknade sedan av att min mormor ringde då bestämde vi oss för att åka ut till min gammelmormor, Ilias Mormorsmormor. Matning sedan åkte vi iväg, Ilias var så himla snäll hela tiden och mormorna var så himla glada över för att få träffa lillkillen.

Onyttig middag då älsklingen och jag var helt slut, vi köpte pizza och frossade i oss, blir bättre imorgon.



96 års skillnad, Ilias med sin gammel, gammel mormor

12 dagar

Idag fick vi besök av tant Eilona, blev en hel del surrande hon for sedan lagomt tills dess att peters kusiner Åsa och sara komme med Åsas två barn. Full rulle massor med fika och så fick vi ju träffa Olivia som bara är en månad äldre än lilleman. Hur go som helst va hon, Jesper hade blivit så stor också en riktigt liten sötnos må jag då säga. :)

Nu har jag och peter tagit en powernap medans Liten sover i vagnen efter ett rejält mål mat. Funderar på att gå ut och en sväng med vagnen, måste bara övertyga älsklingen att haka på. Och om orken finns kvar gå över till grannarna och få sig en kaffetår kanske. :)

1 Augusti

Ja idag har vi faktiskt gjort en hel del först så vaknade jag fick sova tills 08 tog mig en dusch och då hade lilleman vaknat ganska lämpligt tills dess. Matning ca 40 minuter sedan somnade han och jag hann sminka mig och göra mig iordning. Efter det så fick peter prova bada lilleman eftersom jag gjorde de på BB. Lillgrabben var helt slut efter det. Åkte sedan iväg ut för en liten shoppingrunda ner till strömpilen där var vi in på både lindex och hm och shoppade gärnet.

På lindex hittade vi en ad/dc body, set med bamse, en bamse body, och en ganska neutral svart body. Hm blev de disney motiv både pyjamas, tröja och byxor med nalle puh och musse pigg och en med tiger han kommer vara super söt! Jag fick mig en redig amnings bh och två amningströjor välbehövda kan jag ju lova. Förbi apoteket och köpte några amningsnappar, amningskupor och lite sådär smått.






Väl hemma igen så gick vi ut på en långprommis hela familjen sedan så åt vi amerikanska pannkakor, sov en stund och sedan var vi tvungen att väcka våran sömntuta för han hade ju nästan sovit hela dagen.

Nu har vi mysat framför tvn och vi ska väl snart sova förhoppningsvis, har inte så stora förhoppningar då lillkillen velat sova i princip hela dagen. 


Älsklingen

Idag är älsklingen 11 dagar gammal. Han gör inte så mycket än att äta vilket är super. Igår somnade han vid 21:30 gnydde några gånger sedan vaknade han klockan 03 för lite mat men då var han super hungrig efter en timmas kämpande då han inte ville göra som jag ville blev det ersättning och sömn istället. Efter det sov han tills klockan var halv 8. Inte helt fel om han bara vakna 1 gång per natt.

Idag ska vi bada första gången hemma sedan ska iväg på en liten utflykt in till Umeå. Jag ska köpa två riktiga  amninga bh:ar sedan minst två amningslinnen/tröjor. Jag har två sedan förut men dom vill man inte ha dagligen.

Näe nu ska jag passa på att få en dusch, sminka mig slå igång en tvätt sedan vaknar nog lillgrabben och älsklingen lagom tills jag är klar.

RSS 2.0