Ny vecka ny blogg!

Ja som vanligt så starat jag då och då om en ny blogg!

Ni hittar mig hädan efter HÄR

www.mammagoose.blogg.se

Ny vecka ny blogg!

Ja som vanligt så starat jag då och då om en ny blogg!

Ni hittar mig hädan efter HÄR

www.mammagoose.blogg.se

Ilias blir 2 månader idag!

Vi gjorde lite pannkaka idag till brunch, eller ja peter gjorde dom och jag myste med Ilias. Just nu är han då så trött finns inte en chans att man kan ta 2 månaders kortet förräns han är på bättre humör.


Försöker varva ner lite så jag ska bli frisk någon gång, gissar på att jag är helt frisk imorgon/i övermorgon. Men trots man är lite häning har jag hunnit tvätta, dammsugit nedervåningen och skurat hälften av den. Nu är det bara hallen, toaletten och köket kvar att skuras sedan ska jag bara dammtorka.

Mys hos mormor

 



Tävling

 

Älskar verkligen alla söta pallar som nu är så himla tredigt

ger det ett försök och kanske man har turen att vinna.

 

Provar man inte så har man ingen chans!

Tävla du med om inte till dig själv så har man ju en chans att ge Ilias en fin doppresent!

Tävla här!


Dagens baby outfit

 


Byxor från moster Malin och Bodyn från Peters kusiner
underbart söt

Mamma säger: Mamma
Ilias jollrar och skrattar

Ont i kroppen

Ja har så himelens ont i kroppen, alltihop värker. Men gissar är det är lite förkylning som fortfarande sitter i. Har varit hos mamma idag. Hon har som vanligt mest myst med Ilias och jag har fått vila vänstra armen som jag har haft träningsvärk i efter att ha burit runt min lilla älskling.

Ilias mage börjar funka -peppar peppar, vi har inte behövt ge honom något bufidus nu i två dagar så jag hoppas jag slipper det hädan efter.

Ilias är sover nu lite mera under dagen då kan jag få lite gjort utan att försumma honom. Men han är då uppe lite längre på kvällarna. Får se hur de funkar, efter helgen kan mycket ha hänt.

Hann då göra en massa hemma innan vi åkte iväg, så de käntes rätt bra att åka bort även om veckan ha varit rätt händelsefull så käntes de inte riktigt så.

Nu ska jag natta så jag är en pigg och glad mamma imorgon

Nya bloggen heter

Mammagoose.blogg.se men än så länge är den under bearbetning

Planerar byte av blogg igen

Känns som skönt att få en ny start igen, skulle vara underbart. Men får se när jag får tid för fixa iordning lite till den. Har en massa man skulle ha gjort innan. Tex städat huset, packa för helgen, fixat de sista dopkorten. Nu ska jag iaf ta mig för att göra de som måste skall innan lillgubben ska ha mat!


Torsdag, 19 dagar innan BF

Ja nu är de ju inte så länge kvar, visst längtar jag efter våran egna lilla bebis, men jag har bestämt mig att bebisen kan få vänta tills efter midsommar med att komma så vi hinner fira midsommar med grannarna. Den verkar ju ändå inte vilja komma ut just nu så jag får väl helt enkelt vänta tills han tycker han är färdig.

Namn som vi tycker om

Elias
Johannes
Liam
Jacob

Fredag v38+3

Ja igår har mormor, moster och kusin varit förbi en snabbis. Jag fick bjuda på mina goa kakor och bullar så jag känner mig nöjd. :) Peter beställde pizza så vi slapp laga något avancerat, onyttigt men gott vill jag lova.

För övrigt är vi klar med källaren nu, allt är målat så nu ska vi bara haft lite mera vajer så vi kan hänga upp lite mera tyg. Bära ner Peters hylla sedan är vi som klara där, dörrarna behöver förståss lite färg men de blir ett höstprojekt.

Har fått de resterande bilderna från fuji, så nu fattas bara fakturan och förstorningarna. Dock så funderar jag på att beställa bilder från proprint nu, de är ju ca 850 bilder till som ska framkallas


v27 Linda vs Jessica


 

Min systers mage i vecka 27 vs min i vecka 27, blir nog en pojke för hennes del också! Jessica

 

 


Dagens baby outfit



Min trötta älskling!

Dagens baby Outfit

 

 

Sötaste tröttisen i världen

Våran natt

Ja tror du inte jag blev förvånad då lilla älsklingen somnade vid halv nio, sov till halv fyra då han va super hungrig. jag klev upp för att göra mat men spillde kokhett vatten över hela handen! Jag spolade i kallvatten en stund sedan så gjorde jag klart vällingen. När jag skulle mata älsklingen så bränner det i hela handen, väcker Peter och ber honom mata Ilias så jag får gå och smörja med aloeVera blomman. Smörjer in två varv med ett tjockt lager aloeVera blomsaft. Vaknar sedan av Ilias klockan halv nio och handen värker inte. Men när jag gjorde välling nu så spolade jag bort blomsaften och då käntes de som jag bränt handen igen. Smorde in mig igen och nu känns de rätt bra.



Måndag med syster

Ilias sov hela natten från klockan 21 till 06:30 sedan på så var han inte dödshungrig heller. Han kunde till och med ligga i vagnen medan jag gjorde iordning maten. Mitt go skräp!

-4kg på veckor eller ja de fattas 2 hg

Helgen unnar jag självklart mig själv att få äta men som kanske tidigare sagt inte några överdrivna mängder.

Syster är här, hon komme igår just när Ilias skulle få kvällsmålet så hon fick ge honom det. Hon hade varit på ikea i Haparanda så nu fick jag lite grejer som jag behövde till skötbordet, Ilias fick en grodan snuttis, haklappset med tallrik. Jag beställde också en stång till köket med krokar så man kan hänga upp lite av varje på.

Studera, ja nu ska kanske läsa lite ämnen. Har sökt 3 ämnen som jag tänkte skulle vara roligt att läsa. Psykologi, Historia och Relgion är dom ämnen jag kände mig sugen på att läsa medans jag är hemma. Peter är ju jätte engagerad och stöttar mig till fullo och de krävs ju att han är med på noterna om jag ska kunna läsa också. Kursen startar i november så vi får se va som händer fram tills dess.

Idag ska jag ringa till comfort se va dom säger ang badrummet, fick ju en offert som såg bra ut. Måste bara kolla va man kan få för pris om man köper möblerna via dom annars ska vi kolla på några andra ställen. Har bestämt mig för de mesta nu men jag vill ju har de till rätt pris när de kommer att gå på en hel del.

Han vänder på sig! På riktigt

Gud min lilla bebis vände på sig 4 ggr idag! Från mage till rygg, än bättre är att jag hinner dessutom filma sista gången han gör det.  Många pussar på min fina kille såklart, då han själv hann bli lite förskräkt. Jag var inte alls berädd på att han skulle kunna det redan nu, han gjorde två vändningar i sängen förra veckan man jag trodde de berodde på att de va nog lättare i sängen, men nu vänder han sig på golvet helt själv. Man blir så himla stolt! Men han kan väl säkert hinna glömma bort hur man gör innan de är färdigt men ändå!


Himelska blå

Ny duschat med pappa


Vägde och längd, överaskning

Ilias vägde 5347g idag, läkar undersökningen gick super bra han var 59cm lång så jag mätte inte så fel härom dagen med tumstocken. Efter läkarbesöket så åkte vi in till stan för att Peter behövde en ny telefon, han laddar inte riktigt som han ska, så jag föreslog att vi skulle och köpa en. Väl på affären så fans den inte i lager och då tyckte han att jag skulle få en ny telefon så kunde han ta min gamla. Hör och häpna jag unnade mig det idag.

En Nokia 5330 tror jag den hette med massa lull-lull galet glad.

Vi strosade vidare och Ilias fick lite nya fina kläder bla en kizz body, jag fick också lite nytt, välbehövt kan jag mena.


Dag 22

Pilias ligger och sover, han är så himla duktig. Igår och idag somnar vid 20:00. Lilla syster har varit här och nu är jag ensam kvar. Peter har en dag kvar på arbetsveckan sedan blir de helg.

Imorgon ska vi väga lilleman, men vet ungefär va han väger, vi vägde honom med kläderna på, på öppna förskolan idag.

Vikt 5500g
ca längd 59 cm

Shit va lillkillen växer kollade mina mått och jag var 62 lång när jag var 3 månader och jag vägde 5500g när jag var 2,5 månader. Tror han kommer väga betydligt mycket mer. Men när jag komme ut vägde jag typ 1 kg mindre än va han gjorde så har ju betydelse också.

Fick fin besök av lilla syster/lilla moster Malin idag vi åt torsk middag och såg idol.

Dessutom var familjen på öppnaförskolan idag också, mycket mysigt, målade gipsfgurer och surrade av oss.


Himelens trött

Ja de senaste dagarna har jag varit jätte trött inte så konstigt egentligen eftersom jag var uppe jätte länge i söndags och mysade med Peter och i lördags då vi var hos mamma blev klockan halv två innan vi klev somnade. Eftersom Peter jobbar tar jag lilleman på morgonen de är ju mera rättvist hans sömn är lite viktigare. Men igår var han faktiskt lite snäll och tog Ilias på natten.

Ilias vaknar numera bara en gång per natt och jag tror att han skulle kunna sova hela natten nu. Igår somnade han klockan 20 och sov till klockan 5 imorse jag vaknade gav tutten och gick för att göra lite ersättning. När jag då kom tillbaka så sov han, väcke honom ändå och gav honom de han ville ha. Ja menar han hade ändå inte ätit sedan klockan 19 nästan 10 timmar mellan, så de kändes mera värt. La honom sedan i sängen där han somnade av en halvtimma sedan så börja han vakna igen. Skrattar och pratar hur mysigt som helst att vakna av de på morgonen.

Dagens baby Outfit

När mamma sjunger falskt så är man så här glad!

NAME IT body och haklapp


Dag 20

Träning
Ja blir tre veckor imorgon, nu har jag en tävlig med PeLias moster Jenny, vem som går ner mest på två månader. Jag har än så länge gått ner tre kilo bara, på tre veckor, men jag vill fan vinna så. Däremot är kroppen emot mig börjar känna mig lite sjuk, men kurerar mig med lite nässpray och halstabletter och hoppas att kroppen är med på noterna.

Mot mig själv
- 3 kg

Tävling Jenny börjar nu!

Mat i veckan blir panerad torsk, kyckling, räksallad, risifrutti, gröt. Hatar att äta ensam, verkligen hatar så middagarna består mest av 1/3 gurka, 1 tomat lite räkor och feta ost. Idag blev de lite knepigt då Peter släktingar komme förbi och dom hade med sig fika. Kunde inte stå emot, vill verkligen undvika de söta på veckorna och unna mig något på helgen istället. Ikväll när jag kände godis suget så ställde jag mig på träningsmaskinen istället ca 15 minuter istället för att äta. De är ju mest kvällarna som är jobbig då jag blir så sugen just då.

Hade vilodag idag från promenaderna men imorgon ska jag och PeLias ut på en 6km promenad som vanligt.

Vände på sig!

I sängen där de är lite lättare men han gjorde de helt själv 2 ggr. Först en gång då jag inte riktigt hann med, sedan igen efter jag skrikit efter Peter.

Jag la ner honom på sängen på mage jag hann inte riktigt med han tvär rullar över på rygg. Snacka om att man blev förvånad. Visst beror mycket på att det är lättare underlag men ändå! Nu vågar man ju verkligen inte lämna honom någonstans utan riktig uppsyn. Även om man inte riktigt gör den ändå men nu blir extra försiktig.

Min lill apa



Helgen

Lilla MY och Lilla farbrorn

5 dagar vs 6 veckor

 

Min humlebebis

 

mina favvo grabbar


Dagens baby Outfit

Ännu mer från H&M

Ise och mormorsmormor

 

 


Dagens baby Outfit H&M

Ilias i sina lite förstora jeans och en perfekt barbapappa body


Idag hade jag tänkt åka in till stan men vet inte om jag har så stor lust nu, kanske för att hälsa på mormorsmor om Ilias mormorsmor vill följa med men hon skulle jobba till 13 så tills dess händer hemskt lite vi ska gå ut så fort lill-farbrorn har ätit lite mat.

Ilias åt vid halv åtta igår trodde verkligen han skulle somna då men han somnade utan tutte i vagnen utan några protester halv tio. Sedan vaknade jag 05:20 imorse när peter klev upp och grabben hade inte vaknat så då gav jag honom mat efter lite morgon mys med hans Pappa.

Ny vecka nya tag

Ja absolut är de den teorin jag har, hade ju några dagar uppehåll medan man va hos mamma, men både idag och igår så laddade jag barnvagnen och Ise för en 6km promenad. -2kg visar vågen, vågar man hoppas på mer? Idag startade jag och peter ett projekt uppe på vinden, hoppas man kan ha de klart tills nästa lördag för att köra iväg de på tippen. Sedan måste vi nu byta badrum, toaletten läcker nämligen så nu börjar de dra ihop sig för lite renovering. Så man får väl se hur de går att få till ett bra pris och  innan jul.

Ise med en söt Name it body

Gröna faran

 

Snart ska jag gå ut och gå med grannen så fort hon ha lämnat hennes ungarna på dagis. Ska gå samma runda som jag och Ise gick igår. Ända till ostnäs vilket är lite mer än 6km fram och tillbaka. Sen så vill ja nog åka till öppna förskolan eller åka in till city


RSS 2.0