Helt borta

Ja man är verkligen förvirrad man har knappt någon hum om tid och rum. Våran älskling njuter dock inte av tillvaron just nu han är  nådigt less på värmen. Har fått några prickar -värmeutslag och så vill han amma konstant så idag och igår har jag inte gjort så mycket annat. Vi har iaf öppnat upp på övervåningen, satt ett myggnät och öppnat ett fönster i sovrummet och dessutom fått låna en underbar fläkt till v-rummet så nu är det lite kyligare här. Var nästan 30 grader inomhus ett tag, Ilias blev då jätte nöjd då vi var ut med vagnen idag och de blev lite kyligare för honom.


De posetiva med att han ammar är ju att de producerar ju mer och då kanske vi snart slipper ersättningen.

Moster var här idag
Ja favorit moster var ju här hela dagen så de tyckte nog Ilias om dom mysade mellan matningarna och sovstunderna och moster fick öva sig på både blöjbyte och avklädning/påklädning. Jag har inte fotat något idag men syster gjorde det så jag hoppas att bilderna kommer ut på hennes blogg så jag får tillgång till dom.

8 dagar

 

Ingen glad Ilias när mamma fotar som hon gör

 

Ilias 1 vecka gammal

 

 

 

Idag var vi på Bvc för första gången vägde och mätte min lillskrutt

 

Huvud omfång 35cm

Vikt 3520g

Längd 52,3 cm

Woho han får i sig mat iaf! När vi åkte hem i lördags så vägde han 3265g så han har lagt på sig en hel del sedan dess :)


Min lilla familj

Dag 2 på BB

 

 


21 Juli

Klockan 11:36 komme våran lillkille


Grannarna snor min sambo

Ja de är precis va dom gör igår morse när vi låg och drog och mysade i sängen, första dagen då vi inte behövde kliva upp. Ringer de på dörren, det är grannen som vill ha stjuss till Sävar för han hade slut på medicin. Peter kan inte säga nej så han åker självklart iväg. Jag blir lagom kvarlämnad i en ensam säng vilket gör mig på halvtaskigt humör.

På dagen försöker vi underhålla oss själva och drar ner på stan, strosar spelar lite spel och tar oss ett mål mat. Riktigt bra dag dock lite synd att alla maskiner inte fungerade.

På kvällen när vi kommit hem ska vi just sätta på en film då grannarna kommer förbi och vill ha älsklingen hjälp i några minuter slutar med att peter kommer hem klockan 12. Dagen va förbi och inte blev det så mycket mysande inte. Men jag har kanske idag på mig också?

Stänger telefonen

Ja måste få lite lugn och ro, är så less på att man ringer och frågar om känningar, bebisar osv. Försöker tänka på annat men man blir helt utmattad av att man vet att man ringer enbart för att kolla om man är på förlossningen. Väntan blir inte mindre av de heller. Så nu stänger jag av telefonen inte för att jag är på förlossningen utan för att jag inte är på humör för samtal.

Kommer nog att isolera mig nu ett tag, vila upp sig och känna lugnet ett tag nu när de mesta är gjort. Peter som är så rastlös kommer nog inte vara lika nöjd men jag vill bara mysa och känna lugnet i några dagar. Man skulle nästan vilja åka iväg på hotel i någon dag, kärleksswit eller något.


Söndag (ett långt inlägg)

Ja helgen har varit rätt så lugn, vi fick under fredagen besök av Peters hela familj, dom bytte kökskran och svärmor målade lite fönster. Jag fick leka med barnen och surra en hel del med Peters syster som var så gla och posetiv till allt. Vi bjöds på middag sedan åkte alla fort iväg.

På kvällen komme grannarna och vi tog de ganska lugnt. Peter hjälpte till med lite bärning eftersom det är inte så nyttigt för grannen att bära då hon också är gravid. Fick höra lite byaskvaller nu också, dom som köpt huset inne i byn dom ska också ha barn iår än så länge vet ingen när men de är roligt att de blir 4 ungar på samma halvår i samma by med tanke på vilken liten by man bor i.

På lördagen målade vi de som kunde målas och sedan åkte vi iväg för att bada lite på umelagun. Grabbarna åkte en hel del kana medan jag solade, hann dock bränna mig lite på magen som inte fått så mycket sol denna sommar men igår gick de inte att vara påklädd var verkligen super varmt. Hem till en grillmiddag sedan så slumrade hela gänget av framför tvn. Lite mera målande sedan så såg vi lite film.

Idag var jag helt slut förmodligen över att jag börjar känna mig lite lugnare då de flesta fönstren är målade och vi har hunnit så mycket nu då peter har semester. Lillkillen rör sig nu och då men inte alls lika mycket kan jag tycka och inte är de några baouta kickar jag får heller, mycket hicka på kvällarna vilket är rätt skönt, får ca en halvtimma varje kväll då han har hickar regelbundet.

Peter har städat nedrevåningen och nu ska fönsterna bara monteras ihop sedan är vi som rätt klara. NU ska bara fönsterna rengöras och ta bort lite överflödig färg, men de är ingen stress precis. Vet heller inte hur vi gör med övervåningen känns inte som det är samma panik med det.

Fredag

Ännu är klockan rätt tidigt men vi har varit uppe i två timmar nu. Peter ha slipat fönsterkarmarna och målat första vita varvet på 3 fönster dvs 6 delar. Nu ska han grundmåla karmarna och sedan blir det att måla ett varv på dörrarna, vi hann aldrig göra det igår för vi var så slut. Sedan ska de få torka och då vet jag inte riktigt va man ska hitta på kanske skruva upp skötbordet i badrummet. :)

Själv så försöker jag känna min bebis som inte är så aktiv varken idag eller igår och om de inte rör sig så mycket mer idag så måste jag nog kontakta fl igen... Jag vet ju att de blir trängre där inne men samtidigt vill jag inte ta några risker med min lilla kille. Skulle de vara något så skulle man inte riktigt förlåta sig själv tror jag. Fl och Mvc är ju faktiskt till för oroliga mödrar som jag själv.


Torsdag 40+2

Ja idag ville vi verkligen att bebben skulle komma den 15:e är vårt favorit datum, de är så mycket som händer just den 15:e. Vi förlovade oss och köpte huset den 15:e så de skulle väl inte vara helt fel att få just då. Men bebben är inte på gång än så länge.

Istället för att ligga i plågor på förlossningen så kom mormor, mamma, syster, Ällie och wille förbi. Vi monterade ihop 2 klara fönster och tog ner 3 fönster som slipades och grundmålades, målade fönsterkarmar och dörrkarmar nere i källaren. Vi grundmålade även dörrar nere i källaren och målade 1 varv, innan kvällen är över ska vi måla 2 varvet.

Förmodligen blir de ingen bebis imorgon heller så då är planen att måla dörrarnas baksida 2 varv, städa inomhus, maskera och måla första varvet på fönsterna och då även slipa och grunda 1:a fönsterkarmen i v-rummet. På kvällen ska vi grilla och bara må gott för att de är fredag. Vi måste starta dagen ganska tidigt imorgon för annars kommer vi inte hinna vända på fönsterna och grundmåla dom så de blir att lägga sig ganska tidigt ikväll.



Sommarens första dopp

 

 

När syster komme till oss så hade vi lite och göra så vi skyndade oss att åka iväg och bada klockan hann nästan bli 6 innan vi tog oss dit men värt vare för idag var man lite överhettad. Älsklingen hjälpte mig att vandra omkring för jag har verkligen ingen balans att tala om så de var rätt skönt att han fanns i närheten. Lite läskigt var ju att spiggen små fisken alltså nafsade på en hela tiden, dom var inte alls rädd så några små gnagningar på benen gjorde de mindre bekvämt att bada där ute.

1 varv kvar

Idag är planen, måla sista varvet på fönsterna, sedan ikväll påbörja två nya så vi blir klar någon gång. Vid 3 tiden ska Peter iväg på återvinningcentralen, panta och tömma förådet på sorterade sopor och handla. Vi ska grundmåla några dörrar och vitmåla en redan vit dörr, bära upp dom oanvändbara dörrarna till garaget och förhoppningsvis göra någon mat.

Lillebroren är fortfarnde här hos oss men han sover för de mesta när vi är vakna men så länge han trivs så äre bra.

Lillasyster kommer nog hit idag om hon inte är allt för less, hon skulle nog stanna tills imorgon så jag undrar vad jag hitta på med henne ikväll. Kanske ett kvällsdopp om värmen kommer någon gång än så länge är de lite mulet men enligt väderprognosen skulle de klarna lite senare idag.

Byte av kökshandtag

Innan

Efter

 

Eftersom kommer vi även att byta kakel, bänkskivor och golv men de blir som ta tag i saker pö om pö i lugn takt.


Sista BM tiden

Ja innan jag ska på bedömning om överburenhet 23/7 men vi får hoppas att lillskrutten vill titta ut innan men eftersom den inte vill fixera sig så trivs den nog rätt bra där inne.

Blodtryck 120/85 skönk till 125/55 vid manuell kontroll
Blodvärde 125
Blodsocker 6,7
Puls 114
Urin UA
Barnets hjärta 140
Barnet är rörligt
Vikt +15 kg (huvva)
SF 38-39 cm (oförändrat 2 veckor)

Ja fanns inte så mycket mer att säga om själva besöket annat än att jag blev så sentimental över att lyssna till lilla hjärtat att jag höll på börja gråta och jag är ju inte den brukar gråta över sånt. Lite instabil kan man ju tycka.

Efteråt åkte vi tillsammans iväg till stan lämnade tillbaka en lampa, prova köpa nya handtag till köksskåparna, en hammare och de viktigaste av allt maskering till fönsterna. Peter har just börjat skruva ihop fönsterna som är klara sedan tar han ner två nya som ska målas om. Allt blir bara fin fina fisken. Efter lite slipning maskering och målning ska det nog klippas och vattnas lite gräsmatta och elda lite ute och Peter kommer förmodligen att fortsätta med lite skruvning på PVn.

Till något helt ointressant

Idag blev vi klar med 2 fönster till, just nu torkar dom för fullt men dom är helt färdiga. Peter håller på att grejja med pvn, han har gjort en himla massa vet inte riktig vad men de blir tydligen bättre och de underhåller honom. Imorgon fortsätter vi med två nya fönster så, känns inte lika jobbigt att påbörja dom just nu heller så då ska man passa på.

Vi åkte ner på marknaden i vännäs, har väl aldrig missat de förut så kan ju inte göra ett undantag. Vi träffade många trevliga människor som man inte träffar på varje dag. Köpte de tradiotinella sockarna till både mig och Peter, munkar och tunnbröd. Lillebroren stannade hemma för han hade nyss somnat sedan så ha han nog inte riktigt orken just nu heller efter inflammationen.

Till något helt ointressant

Efteråt bar det iväg på K-routa där vi köpte en såg av något slag till Peter. Vi hade ju fått några värdecheckar därifrån så då ska man passa på. Då vi står där så ser jag en underbart söt liten pojke i 3 års åldern springa förbi. Personalen frågar han om han har tappat sin förälder. Pojken ler och pekar åt vänster näe Pappa är där borta ler glatt och springer åt andra hållet. Full av skratt går jag åt de håll pojken pekat och där står min tremännings pappa. Surrar en stund sedan lämnar jag honom åt Peter och jag passar på att leta rätt på Theodor. Theodor är nämligen den sötaste ungen i hela vida världen, en av dom vildaste också. :)

Theodor känner igen mig och vi börjar prata lite smått. :) De första han säger är "Du har en vacker tröja på dig!" följt av "vad har du där" och pekar på magen. Jag svarar "men visst vet du va jag har där" han skiner upp som en sol och säger "EN BEEEEEBIIIIIISSSSS" Han gjorde verkligen min dag, jag blir så glad när jag är uppi han för han är verkligen lycklig, ett lyckligt barn.


Världens sötaste Theodor

Bröllops picknick ute i regnet

Idag har vi varit på bröllopspicknick ute i de fria, regnade som lagomt. Otroligt mysigt dag och jag hoppas brudparet känner sig nöjda. Vi startade med tårtkalas hemma hos dom i lägenheten sedan begav vi oss ut till en lite mysig glänta där vi hade med oss våran egna picknick korg med gottiheter. Skålade i saft, cola och champange brudparet såg riktigt kära i varandra och jag hoppas dom njöt och kommer att fortsätta göra det resten av deras liv.

 

 

 

 

 


v 40 (39+4)

 

 


Semester 6 veckor

Ja nu blire sex veckor semester för hjärtat. Han tycker nog det är hemskt skönt, det har ju hänt så mycket sedan sist. Hus och en liten bebis på gång, renoveringar massor med äventyr. Vi har just haft besök av Pek, Jim och Theo. Theo va en riktigt sötnos efter en stund så gick blygheten över och han vågade springa runt här i huset. Vi tittade på alla gosedjur och han blev jätte kär i Barbapappa -tro jag det. Åt lite sockerkaka sedan skulle dom iväg blev en riktigt blixtvisit men förhoppningsvis kommer dom upp igen snart.

Näe nu ska vi snart grilla, fira att hjärtat har semester och bara njuta av tillvaron.


Vilken tur

Städ och inköp, dagen startade med att jag drog dammsugaren sedan hade vi ingen mat hemma typ så jag ville iväg på affärn hade hur ont i ryggen som helst eftersom jag envisat att dra dammsugaren. For iväg på affärn och ringde Peter för han hade ju lunchrast så han kunde hjälpa mig och handla. Mamma och lillbror kom och lilla mor kunde hjälpa mig in med de tunga matkassarna. Familjen åker nämligen upp till stugan idag så lillebror blev lämnad här då han inte ska anstränga sig så mycket, de är nära till lassa och vi är ju som bara hemma nu när de börja dra ihop sig till förlossningen.

Glassade i solen en stund men de blev mycket insekter och de gick mig på nerverna. Peter drog över till grannen och hjälpte dom med att fälla in avloppsrör i väggen, lite mek men med en händig karl går allt. Grannen rensade sedan ut en massa textiler och jag fick alltihop, galet glad för de va ju inget billiskräp som jag bruka köpa utan kvalitet. Hem och peter tog tag i matlagning och skurade alla golv vilket han lovat att göra förra veckan men blev aldrig av. Grannarna komme förbi och bjöd på både glass och jordgubbar. Vilka härliga grannar man har, måste ju bju tillbaka någon dag, kanske med en rabarberpaj eller någon annan go kaka?

Just nu spelar vi super mario och myser framför tvn men vi måste väl natta snart då peter ska upp och jobba om någar timmar.

Lyx middag

Vi firade att de var tisdag som Peter sa. Grillat fanns de kvar sedan helgen, så vi fick en riktigt lyx middag idag. Peter länktar så tills han får semester, de gör jag med förståss nu är de ju inte många dagar kvar, han jobbar bara tills fredag sedan har han fyra veckors semester, plus pappa dagarna vilket gör det hela till sex veckors semester för hans del.

Lillebror kommer imorgon så jag får lite sällskap här hemma känns rätt skönt.

To do list närmsta veckan

Göra klart nere i källaren
Köra iväg brännbart och annat på återvinningen (Lördag)
Börja måla på fönsterna i v-rummet
Riva och bygga igen ett fönster
Städa
Åka till BM (Måndag)
Fixa dörrklockan
Klockan v-rummet

Njuta av solen gjorde jag idag, njöt i fulla drag. Hittade igen en klänning som nu kan användas som tubtop. Blev inte ens röd även om jag pressade i flera timmar bara en lätt fin brun färg. Grannen Sussie kom förbi och surrade en timma bland brämsen, riktigt trevligt.

Alldeles blå

Ja idag mår jag nog lite bättre, har fått i mig en nektarin utan att må dåligt så jag kanske kan äta som vanligt idag utan att må dåligt. Idag är de ju bara en vecka kvar men de vet ju de flesta och man börjar bli lite tjatig. Alla i familjen åker upp till L-sele, till syster och ja blev så avis att man knappt kan ana, men eftersom man inte mådde så bra igår blir de nog ingen roadtrip för mig idag även om jag önskar att jag vore där. Finns kanske en liten möjlighet att åka upp till na närmare helgen då Peter har semester och kan följa med.

Lillebror kommer och bor hos oss medan resterna av familjen åker upp till fjällena någon vecka. Ja fjällen och utsikten saknar man nu också jag blev också sugen på att åka dit men de blir en senare plåga.

Näe eftersom himlen är helt blå måste jag nog mig ut idag, peter har köpt ett racket som ska ta kol på brämsen så nu kanske man kan njuta en stund av de vackra vädret.

8 Dagar! Max 22

Ja fattar det inte 8 dagar! Peter och jag försöker intala oss nu, 8 dagar. Vi kan inte fatta det vi säger de om och om igen men de går som bara inte in. Visst de kan dröja 14 dagar till efter det men det gör ingenting allt känns så nära ändå vi hinner bara fixa med andra grejer innan. Vi har ju alltid en massa sortering och städning nere i källaren, fönster ska målas och lagas, dörrar som ska rustas upp, osv vill inte känna någon stress. Försöker stressa ner mig, den senaste veckan har varit lite stressig. Provtagning ang struma, lillebror på lassa, allt som ska göras på huset, förlossningen. 

Förnamn?
Liam/Elias/Johannes/Jacob

Mellannamn och Efternamn
Peter/Sven/Johan Hallén

Ja vi är ganska överens över vilka namn vi kan tänka över men vi måste säga namnen några gånger nu innan vi helt har bestämt oss.

Förvärkarna har jag inte kännt någe mer av de avtog efter vi hade varit på bion. Näe nu lockar sängen igen.

Wheels

Vi åkte ner på wheels, träffade en massa folk, kikade på bilar och tog oss en liten matbit. Nu är vi hemma igen efter en lite tripp på affären. Köpte massa go mat, frukt och bär hade ju sådant abstinens efter jordgubbar härom dagen. Köpte bara 5 liter så nu ångrar jag att jag inte köpte fler men körsbär och melon har ja ju hemma så inte så jag gå hungring inte.

Peter klipper gräset och vi väntar besök från våra kära stockholmare som är uppe. De blir grillat sedan jordgubbskalas och kanske en trip ner på stan när bilarna börjar rulla. Men kära älsklingen verkade inte alls så peppad på att åka ut vilket gör mig lite orolig- är han sjuk?

5 halv smärtsamma förvärkar mellan 6-13:30 men tror att bebisen bara retas lite nu när de börjar närma sig. Blir ingen bebisen förrän jag sett på ecalipse på måndag/tisdag.

Så synd om lillebror att han missar wheels i år, huvva inte alls bra. Han stannar på lassa någon dag till sedan ska han komma och bo hos oss till veckan, medans resten av familjen är i stugan, så han kanske hinner träffa bebisen först av alla?! 

Näe nu ska jag snabbplocka lite innan våra kära vänner svänger förbi

Oroad dag igår

Lillebror på lassa, han hade en hjärtmuskelinflammation. När vi då komme dit igår kväll såg han ut och må ganska bra. Glad vart han nog också att vi komme hela tjocka familjen. Vi blev så stressade alla systrar vi ville bara gråta hela dagen, innan läkarna kom fram till att de bara var hjärtmuskelinflammation, för dom gjorde en massa andra prover också och de kunde ju vara någe mer vilket gör en inte så lugn.

Dagen blev ju inte sämre av att jag fick kvalitetstid med båda mina systrar. Åt lite hemmagjorda bullar, var ganska populärt men nu ångrar jag mig att jag inte tog med en påse till lillebror också. Blir han kvar på lassa så ska jag nog åka upp dit med en bullpåse.

Idag ska vi på wheels, när jag vi vaknade fråga min sambo vilken bil vi skulle ta. Eftersom han sa i förrgår att pvn hade ännu nästan ingen bromsvärkan och att han inte skulle låta någon annan köra den så kändes det inte så aktuellt att ta den. Fick bara ont i magen av att jag skulle sitta höggravid i den när han i normala fall bromsar och man flyger in i instrumentpanelen stup i ett. Peter blev dock tyst lite halvsur och skyndade sig ut för att försöka fixa den innan vi ska åka ner på nolia. Inte speciellt mysigt att vakna intill den charmen.

Nu är lamporna upphängda överallt så nu är det bara fönsterlampor i massor ska införskaffas, men jag har inte brottomt.





Morgondagens bekymmer

Ja har ett nytt förslag till min bebis, den har klartecken att komma ut när jag har sett nya twiligth filmen på bio. :)

Min sambo må va världen underbaraste karl. Han va så jäkla mysig och go igår kväll, vi gjorde allt jag ville att vi skulle göra. Han gossade och mysade med mig när han var som tröttast, pratade om roliga grejer när jag inte var på glatt humör. När jag var trött men inte kunde somna så pratade han om tråkiga grejer så jag kunde somna. Min älskade pojkvän- helt underbart

Han klamrade fast elkablarna i källartrappen så nu ser de riktigt fint ut, han målade 2 väggar vita och andra varvet grönt nere i matkällaren. Gjorde en avancerad middag -mos och fiskpinnar.

Vi hade först tänkt oss in till stan idag men jag orkar inte, har ingen lust alls så de får vänta till min energi är påfylld igen. Istället så ska vi måla klart de sista väggarna och fixa och måla fönstret i matkällaren så är hela de rummet klart förutom golvet. Älskar när saker blir klara!

RSS 2.0