Otur

Skottkärrshjulet som blev inköpt för någon vecka sedan gick sönder, vi blev helt utan tv och internet, fick tillbaka internet på bärbara datorn och på tv men inte på själva stor datorn. Prata med telia och dom skulle skicka nya grejer tills på torsdag. Ja inte bästa dagen för peter men han har varit riktigt duktigt och grundat köksfönstret sedan målat 2 källar fönster, grundat 2 fönster invändigt och målat insidan av köksfönstret. Planterat lite blommor så de är roligt när det händer något. Han ville dock fortsätta ute och inte fara och jobba men han jobbar ju kort vecka i veckan så de går nog fort.

Imorgon ska vi och köpa mat och lite tillhyggen för helgens arbete. Jag ska hinna fara till BM och på kvällen ska vi på förlossningen.

Näe snart ska jag göra fiskpinnar och mos mums :)

Magen

Magen som blvit lite rundare

 


Mys med mammor

 

Man blir aldrig för stor för att mysa med mamma

Malin och mamma

Jessica och mamma

Jag och en liten mamma bakom mig

Mormor och mormorsmor


Alla mammors dag

Grattis mamma på morsdag! Nu blev jag mammasjuk igen, ett sådant läge är underligt att hamna i när man nästan nyss kommit hem från mamma. Var nämligen till mamma igår då vi firade hennes, pappas och systers födelsedag. Vi åt god mat och hade underbart trevligt tillsammans, mormor och mormorsmor fick man möjligheten att träffa också.

Igår när vi komme hem från familjen, var jag helt slut. Peter kikade över diskmaskinen som verkar vara i funktion, vi tog fram digistivekex, smör, ost och saft och satt och mumsade framför tvn en stund, det var inge märkvärdigt på tvn så vi försökte mysa tillsammans båda två på soffan men vi var inte riktigt smala för det, vi ryms inte längre på soffan, men ett försök var det ju värt, det gick ju men min magen var lite för stor och peter fick inte speciellt mycket plats. Somnade vid 22 då vi lagt oss för att mysa där istället, jag vaknade dock vid halv fyra och var vaken i 2 timmar men jag vägrade kliva upp halv fyra det är för tidigt, som tur var kunde jag somna om och sova tills klockan var 9. Det var det längsta jag sovit på jätte länge så jag tror jag kan vara lite mindre less nu.

Vi fick ju träffa kära syster också, den äldre. Kändes inte som jag hann träffa henne och surra så jag hoppas hon ska in till stan i en snar framtid. Skulle vara trevligt om hon och familjen kunde äta och sova här i någon natt. Jag och hon skulle kunna gå på stan och kika på en massa roliga grejer. Men hon får kanske något stadsryck när hon får tillbaka på skatten?

UL 5

Ja fem ultraljud, men nu lär det inte bli några fler innan jag får träffa lillkillen i verkligheten. Bebisen är fortfarande under kurvan men som BM sa på ultraljudet alla bebisar kan ju inte väga 3600. Men hon tyckte allt såg normalt ut och inga konstigheter förutom att vi var där förståss. Kommer han på Bf skulle han väga omkring 3 kg. Men vid första mätningarna så var han ändå 2 veckor mindre än förväntat, men så länge bebben mår bra så är det ju okej.

Barnmorska på tisdag, blir spännande och se hur jag ligger på sf-kurvan. Sedan på kvällen ska vi åka till förlossningen på studiebesök med föräldragruppen.

Snart är ju lillkillen här :)

Barnkläder & Magbilder





v 33+3








Inhandladt till bebis

Ja en räser body med svart vit rutigit mönster, liknande byxor, 3D art lyx versonen. Barbapappa body, batman t-shirt, svarta byxor, hells angel t-shirt, ammningströja som var ljusgul, vit body med groda på. De ja mest ville ha var ju en vanlig vit liten hjälmmössa men de gick typ inte att frambringa på varken åhlens eller lilla mirakel så de fick jag stå över. Ja som inte skulle shoppa någe mer kläder heller, men kan ju säga att det var superkul att shoppa när det kosta hälften så mycket som de bruka. De som var lite synd va ju att de mesta minsta babykläderna var slut men de kan man inte göra så mycket åt.

v33+2





Dag 8

Frukost
Gröt, 3dl mjölk, hårt och mjuk smörgås med skinka och paprika

Mellis
Päron

Lunch
2dl köttfärssås och spaghettis, 3 dl mjölk

Mellis
mjuk macka med gurka och paprika 4dl kaffe

Middag
1/4 pizza massa med pizza sallad och ananas

Ett underskott på ca 600 kcal efter en shoppingrund på lilla mirakel som hade utförsäljning 40% på alla varor så jag shoppade för ca 800kr.


Föräldrautbildning del2

Ja nu har jag sminkat mig och klätt mig för att åka ut en tur till Sävar på föräldrautbildningen. Jag tar en förbaskat tid på mig när jag gjorde mig iordning idag började vid 10 och blev inte riktigt färdig förrän nu?! Duschade, målade naglarna, sminkade, satte upp håret i en slarvig frisyr (kan inte säga att de blev så bra) letade fram kläder och smycken så jag inte ska känna mig så naken sedan åt jag lite lunch och packade handväskan.

Idag ska vi gå igenom kejsarsnitt och smärtlindring/avslappning så jag hoppas BM inte tycker att våra karlar ska nypa oss i benet eller något sånt. Men man ska väl aldrig bli förvånad. Förra gången blev jag ju lite smått besviken då vi i 1h pratade om hur graviditeten är fram till vecka 30, ja menar alla som va där är ju som medveten om va dom gått igenom de senaste veckorna. Men de kanske blir bättre idag. :/

Lite om maten

Som kanske blir lite uttjatad just för tillfället. Blev så glad igår när vi fick igång hushålls vågen för nu kan jag riktigt mäta vad jag äter och få en hum hur mycket man ska äta. Jag trodde jag åt alldeles för mycket igår men jag hamnade på ca 150 kcal under och dagen innan hamnade jag lite mer än 300kcal. Det är inte så bra för jag måste ju samtidigt inte hamna i svält då kommer jag bara att samla mer mat. Ska försöka äta lite mera grönsaker, har varit duktigt på äta tomater och morötter men tänkte att jag skulle bli lite extra duktigt nu då. Istället för en massa frukt kanske ta lite mera grönsaker, ja de löser sig nog men det är samtidigt riktigt roligt att göra något som man lägger ner energi på.

Dag 7

Frukost
Gröt, 3dl mjölk, hårt och mjuk smörgås med skinka och paprika

Mellis
Päron

Lunch
2dl köttfärssås och spaghettis, halv apelsin, 1kiwi 1 päron 4 skivor hamburgerkött

Mellis
3 digistive, 2 kokoskakor, vaniljdröm, chockladboll 4 dl svag blandsaft

Middag
3st Blodpudding 3msk lingonsylt

Kan ju inte säga att jag är jätte nöjd över dagen intag då jag fikade med jenny, tänk va duktig vi hade varit om vi ätit lite grönsaker istället. Men imorgon blir det bättre vet ungefär vad jag ska äta under dagen.

Senadrag

Ja ni vet, i vaderna, helt sjuk vad jag har det man vakna på nätterna eller på morgonen av att hela vaden krampar ihop och man är tvungen att gå en stund för att få till benet till det normala. 

Jag trodde de överdrev när jag läste på internet att man kunde få senadrag på nätterna och att man inte skulle sträcka på vaden när man var gravid. Jag blev duktigt skeptiskt till det hela och viftade bort det. Men va fan nästan varje natt vaknar man av jävla senadrag i benet, jag blir galen. Det är inte speciellt skönt ska jag tillägga.

Idag ska jag försöka göra några fler tavlor/bilder iaf använda min kreativitet till något nyttigare än att sitta vid datorn, men först ska jag vakna till riktigt.



Dag 6

Frukost
gröt, 2 dl bär blandning, hård och mjuk smörgås med skinka, paprika och tomat 3dl mjölk

Lunch
1 apelsin, 2 kiwi skinka och vatten

Mellis
2 kiwi

Middag
1 potatis, halv laxfile, 1 morot, halv hårdbrö macka och citronvatten

Mellis
2 små bananer, smootie gjord av naturell yougurt och frysta bär,  1 macka med skinka

Jag gjorde en liten tabbe då det fattades ca 800kcal det är lite för mycket så då gjorde jag en smootie och tog en macka så jämna det ut sig lite mera

v33

Idag går jag in i vecka 33 hur super som helst! Jag känner mig super glad mest för att det börjar närma sig slutet av graviditeten och min bebis är snart ute :) 49 dagar kvar till BF tyckte jag nyss skrev att det var 100 dagar kvar. Men egentligen är ju bebisen klar i vecka 37 så det finns en liten chans att han vill komma redan om 28 dagar haha vad är 28 dagar, det är ju ingenting. Tiden rusar bara förbi och jag älskar mina små killar.

Lillkillen sparkas inte speciellt mycket nu men jag har kanske så mycket annat i hjärnan att jag inte ens registrerar vad som händer i lillmagen.

Har en nykärs period med Peter just nu, är otroligt mysigt. Vi pussas konstant, kramas, kelas ligger och mysas på morgonen, tar en härlig dusch tillsammans. :) Är så underbart när man blir sådär nykär att det pirrar i magen.

Jag och Peter första året 2007


Lite bilder från idag









Gravid v 33

kvällen

Efter en trevlig husman middag och en härlig dusch åkte jag och Peter iväg för lite Sitesighing i området, vi har inte gjort så många utflykter under vinter för det ena är det inte lika vackert och för det andra är det rätt smala vägar överallt!

Först åkte vi till skeppsvik, där man har fin havsutsikt och vi spanade lite granna på herrgården, sedan for vi till ett stugområde men där fanns det inget speciellt. Ut mot holmön hittade vi en badplats som såg ganska fin ut så får se om de blir något badande till sommaren där. Åkte sedan till själva sävar där vi hittade öppna förskolans lokaler där vi ska ha nästa möte med föräldragruppen på torsdag.

Näe nu ska Peter göra rabarber kräm så jag hoppas jag får smaka lite.

Dagens kost

Frukost
Gröt, 3dl mjölk, hård och mjuk smörgås med skinka och Paprika

Lunch
3dl mjölk, 1 hård och mjuk smörgås med skinka och Paprika, 1 tomat och 1 morot

Mellis
lite vindruvor och 1 päron

Middag
2,5 dl spaghetti, 1,5 dl köttfärssås, en morot

kvällsfika
Rabarberkräm, isglass, 3 dl hallon, 3 dl mjölk

Dagen i korta drag

Ja är helt slut, imorse hade jag lite energi men de gick över, fick då sova ett tag men väcktes lite senare av telefonen. Det gjorde ingenting att jag vaknade men är skönt när man kan vara någorlunda utvilad även om man inte gör så mycket på dagarna.

Har fått en dålig vana att drömma mardrömmar vaknade upp 3 gånger bara i natt och är typ helt förstörd, jag minns inte vad jag drömt men jag är kallsvettig och rädd. Känns inte så bra men Peter håller om mig så somnar jag strax igen. De 2 nätterna före det vaknade jag också de är tråkigt man inte får så mycke helsömn även om man somnar om. Sedan om man vaknar när man ska vända sig och när man ska på toa så blir det några gånger vaknade bara fem gånger i natt av man var tvungen att skynda sig på toa. Men ju mer trött är man så går man lite på autopilot och man kan somna om igen. Skulle tom kunna somna sittandes :S

Sist då vi var och handlade så var vi på coop forum, efter vi kommit en tredjedel av affären så var fötterna så ömma dom såg ut som fotbollar, fick inte ens in dom i foppatofflorna eller ja de blev märken över hela foten och det käntes som korvskinn.

Men hur de än är så skulle jag aldrig byta bort att vara gravid, jag älskar ju min bebis över allt annat, hur kan man inte göra det. Förstår inte ens själv att jag kan älska de lilla livet så mycket redan innan de är fött.

Dag 3 & 4 (lördag och söndag)

Lördags tabbe

Frukost
2dl Fil, Musli 3/4, en mjuk och en hård smörgås med skinka och paprika

Mellis
en mjuk smörgås med skinka och paprika 3dl mjölk och kaffe

Lunch
Korv med bröd och ca 3dl lätt läsk

Mellis
2 dl körsbär

Middag
5dl cola, 2fläskkotlett, ungsgrillad potatis och bea



Gick betydligt bättre på söndagen

Frukost
2dl Fil, Musli 3/4, en mjuk och en hård smörgås med skinka, tomat och paprika

Lunch
Palt 3 dl mjölk

Mellis
2 Päron

Middag
1,5 morot, 1 fläskkotlett, 1,5 dl mos, 3 dl mjölk

Sexy Mama

Ja vill inte alla få den benämningen på sig själva när man slutat vara gravid och bara är Mama. :)

7 veckor 1 dag kvar tills beräknad födsel, helt otroligt vad tiden snurrar fram. På lördag så åker vi till Braxsele för att fira Syster, Mamma och Pappa. Härligt när man kan slå ihop allt så man for en heldag istället. Jag har just inte köpt något men snart ska väl det vara ordnat också. Har varit upp 5 gånger i natt men som tur kunde man i princip bara somna om efter en stund igen så helt slut är jag inte.


Veckans händelser
Går in i en ny vecka imorgon
Föräldragrupp på tordag
Ultraljud på fredag
Fira Syster, Mamma och Pappa
Marknad på söndag

Vi ska även fira Peters pappa och morfar någon gång under veckan, men Anna hennes familj skulle göra det på lördag och då ska jag till Mor och Far så det går ju inte, vägrar att stressa från bjurholm till hörnefors för det inte. Så får se om vi gör det på fredagen eller om vi tar det på söndag. Men på söndag så är det marknad här i samhället så det skulle jag ogärna missa faktiskt. Men det löser sig efter några dagar säkert.

Trevlig dag

En sen middag och grannarna komme på besök, dom gick just hem efter en super trevlig kväll då grabbarna tog sig några kalla och vi surrade som hel galnast.


Peter skruvar just ihop sovrumsfönstren som nu är klara. Vi hann med de flesta påbörjade fönsterna nu är det bara baksidan av ett källarfönster och 2 andra källar fönster som är omålade sedan är vi klar med källaren. Så om de regnar imorgon ska vi nog ta tag i fönsterkarmarna nere i källaren så dom blir vita och snygga. De tar sådan tid med fönsterna de är fram och baksida, in och utsida, skrapa, slipa, grunda vila i någon dag, maskera, kitta och måla. Varje fönster är delat i två och varje del ska har ju fyra delar som ska målas 2 varv med färg.

De vill säga att varje att man ska måla 128 varv på bara nedrevåningen, sedan är det inner delen på fönstret med lite karmar och grejer ja inte något lite projekt iaf.

Näe men får se hur vädret ser ut och vad det tillåter man vill ogärna göra några större projekt ute om man måste sluta med allt för att de regnar. I veckan kan de ju finnas möjllighet till att införskaffa lite mera färg och grejer så vi kan forsätta dola på. Än så länge har det gått åt 2 liter färg så tror verkligen att dom på färghandlen inte lyssnade på mig så noga när jag sa hur många fönster det var. Vi har ju fortfrande 6 liter färg kvar men de är en himla massa fönster kvar att göra också. Ja menar vi har ju inte ens börjat med övervåningen.


Svullen vs Bebismage

 

vecka 10/ vecka 32


Solen skiner idag :)

Gårdagens tabbe

Frukost- 2 dl lätt yougurt, 3/4 musli, 2 skorpor m smör

Lunch- blodpudding 3 skivor, halv tallrik med broccoli

Middag- Korv med bröd, åt en korv för mycket, lätt läsk 3dl

Kväll- Kexchocklad, vindruvor, körsbär, banan, päron, apelsin lätt läsk 3dl

vi var uppe till tolv och såg film jag var super godissugen. Idag ska jag vara duktigare känns så dumt att man tabbade sig redan på dag tre, jag vet ju att jag kan! Käntes lite bättre när vi faktiskt hade varit ute rätt mycket under dagen och att jag följde med på affären då har jag åtminstånde förbränt lite granna.

Näe men idag ska jag vara ute det är redan vackert väder, fönstret vi målade igår ser verkligen jätte fint ut. Grannarna är underbara och jag njuter bara av tillvaron i huset. :)

Ser ut att bli regnigt

Ja det ser ut så men tror inte att det kommer att hinna regna något idag innan de spricker upp men för säkerhets skull så ska vi inte ta lös något fönster förrän det ser lite mera lovande ut. Peter ska få sova så länge det går så han inte blir så utmattad. Han hade ont överallt igår när han komme hem, lill stackarn. Så fram tills de är lite vackrare väder så blir det inomhus göra hoppas jag, om Peter hinner vakna innan solen börjar steka förståss. Vi ska iväg och handla så jag ska skriva någon sorts lista på vad vi behöver och va som ska köpas.

Näe nu ska jag göra frukost och sedan göra lite nytta kanske. :)

Kom just på

Ja kom just på idag att nu är det inte säkert att det är så länge kvar bebben kan ju komma ut när den är färdig, kanske till och med tre veckor tidigare vilket inte är förtidigt född dvs om 4 veckor och 5 dagar. Shit pomfrites man blir ju helt ställd när man kommer till den slutsatsen. Att det varkligen kan bara vara en månad kvar. Men även om jag verkligen vill ha ut ungen så är det ju inte säkert att han kommer tidigare han kan ju stanna två veckor över och då pratar vi om aug.. Ja dit äre lång tid kvar. Men kommer inte palla hela sommaren, att vara stor och tjock -gravid

Vill ha en kycklingsallad och apelsinklyftor!!! ååh en KIWI jag älskar att skriva KIWI det är så otroligt fint. :) Ja konstigare människa får man leta efter

Nya grannen gör så fint, jag vill också få till en massa trädgård jox, lite grus, fin gräsmatta, få till lite buskar och träd. Ett äppelträd skulle väl inte vara helt fel, frågan är ju bara vars man ska plantera det. Kändes lite roligare om man kunde ha lite mera sånt. Sätta upp stålparna som vi fick av A-G och Ivan. Ja finns så mycket fint man kan göra.

Dag 2

Frukost
Gröt och en Macka med 1/4 paprika och lite gurka 3 dl mjölk

Mellis
Macka med 1/4 paprika och lite gurka 3 dl mjölk

Lunch
risifrutti

Mellis
Risifrutti, mjuk macka med 1/4 paprika och lite gurka 3 dl mjölk

Middag
2 dl potatismos, 1/4 paprika och 1/4 gurka och 1 laxkotlett 3 dl mjölk


Kvällsfika
250 g hallon 3dl mjölk

Idag så blev de lite stressigare med lunchen, peter var ute medan jag gjorde mig iordning så hann inte riktigt göra någon lunch så fick i mig en risifrutti istället. Så de gick ju relativ bra om man säg jag åt ju alla måltider iaf. Sedan om det vart en jämn för delning eller inte det vet jag no inte. Måste köpa fler risifrutti imorgon sedan köpa hårt bröd och mera grönsaker kanske lite go skinka också om ja nu inte ska äta ost på mackorna. Åhh va jag vill ha en kiwi :)

Jävla fönster

Ja hatar när man ska behöva vänta för att få saker och ting gjorda. Även fast mycket annat blir gjort så har man bestämt så har man bestämt.

Hann bli riktigt arg, först skulle peter ta lös källar fönsterna så de gick att måla dom också men... Ja han började istället kapa massa träd och allt möjligt jox, sedan skulle han vattna rabarberna också så dom skulle växa. Ja jag vet inte va det tog åt honom... Han vill nog bara använda en maskin, tror det sitter mestadels sitter i det.

Ja andra varvet på fönstret är gjort nu äre bara och vänta i 5 timmar så skulle de vara torrt eller ja de skulle vara torrt för ommålning då så de får ligga ute och vänta på att älsklingen ska komma hem så han ska stänga fönstret så vi får sova.


Imorgon ska vi starta med att skrapa och grunda köks fönstret, det andra fönstret ska målas på ett varv sedan så åker vi in till stan för att inhandla en kitt pistolaktig grej som tydligen behövdes. Peter ska även bygga några pallbockar också så vi kan placera fönsterna där vi vill ha dom. Lite jord, blommor och dylikt kanske de också blir. Vi eller ja Peter ska måla på 4 källar fönster sedan så blir det nog att njuta lite av solen värmen och allt de där.

Ja har nämligen fått otroligt mycket färg för att vara jag så att säga. Funderar om det har med graviditeten att göra hur som helst så säger jag då inte nej till mera färg.

Målat en sida på ett fönster

ja nu är första färgen på fönstret målat, det blev bra, tog ca 45 minuter att putsa, måla och greja så nu kommer det bara att gå fortare tror jag. Peter håller nu på att förbereda för att kunna ta lös källarfönsterna han skulle klippa gräset närmast huset sedan skulle han putsa tror jag. Om en timma måste jag göra mig iordning för föräldragruppen börjar klockan 1 och man vill ju se någorlunda anständig ut.

Minskade på frukosten idag och känner mig inte alls hungrig. Men det är gott att äta lite grönsaker direkt på morgonen. En knaprig paprika eller en krispig gurka gör verkligen susen. :)

Ska äta blodpudding till lunch så peter får nog dola på med det medan jag gör mig iordning. Tur man har älsklingen!

Näe ut i solen tills man ska fara :D

Gick bra idag

Ja det gick jätte bra att följa alla nya "regler". Men det känns verkligen som man äter mer än tidigare, fast man gör kanske inte det när allt kommer omkring, ja får se om det blir någon större skillnad på två veckor. Det är mitt första mål, sedan kanske jag ska be peter göra iordning potionerna ibland. Har hängt upp listan på kylskåpet så han ska kunna se hur jag ska äta. Han tyckte det var super iaf, men va ska han säga. 


Frukost
gröt, skorpa, 1 tomat, 1dl hallon, 3 dl mjölk, mjuk macka

mellis
3 dl mjölk mjuk macka med grönsaker

lunch
4 fiskpinnar, 2 potatisar, 1 tomat

Mellis
3 dl mjölk mjuk macka med grönsaker

Middag
1 kycklingfile, 2 dl potatismos, 4 dl ärtor

kvällsfika
250g hallon

Må vara inbillning men får man mat så blir man inte lika agressiv vill jag då påstå.
När jag är hos min mamma och blir sådär lagomt kinkig så säger hon åt mig att äta, hon får typ halv tvinga på mig maten ibland. Äter då och får tillbaka lite energi och blir på bra humör. Jag blir alltid lika förvånad att jag inte själv ska kunna bedömma när jag ska äta och min mamma nästan bara behöver titta på mig så kan hon säga när jag behöver sova eller äta. :)

Solsken för dig

Ja blev sol ändå idag, vilken tur! Jag har legat ute nu i två timmar, det var roligast när peter var ute samtidigt med mig. Han har nästan burit bort allt ris och sedan klippit gräsmattan idag. Duktiga älsklingen, jag gjorde iordning stor kok och peter fick fem matdosor och en lunchpotion nu då. Så han kunde frysa ner tre stycken till senare. Älskar att ha färdigt så vi kan äta va vi vill till middag och kan kan få en bra matdosa. Jag själv åt fiskpinnar och potatis till lunch, verkligen super. Ha varit mätt hela dagen idag och jag tog nyss en macka till mellis så tänkte göra mig kyckling sallad till middag man vill verkligen ha något lätt när det är så varmt.

Mina ben ser helt galna ut och stinn är dom, verkligen fullt med vatten. Inte bra, man ska tydligen motionera och dricka mera vatten för att de ska minska. Har haft fötterna i högt läge medan jag var ute men det hjälpte inte så jag tror jag ska pröva vara inne nu en stund för det spränger så i fötterna om jag ska gå inte så skönt alls.

Imorgon ska peter försöka måla lite fönster. Tänte häckta lös dom och tvär putsa dom och sedan måla dom, torktiden var ju bara 6 timmar eller något sånt så innan peter far på jobbet kanske man kan hänga tillbaka det.

Dagens planer

Ja har inte så mycket planer för idag tänkte vila upp mig nu så jag inte dör av utmattning. Det såg ut igår som det skulle bli regn idag men nu när jag kollade smhi så skulle det vara 20 grader varmt ute och fullt solsken. Än så länge ser det lite mörkt ut men hoppas att molntäcket spricker upp och det blir fin väder idag.

Tänkte snart starta med min frukost så jag får träna lite på hur mycket man ska äta, tänkte att man får faktiskt kanske tänka över vilken period man ska starta detta, men starta jag så vill jag göra det ordentligt. Så nu idag och fram till forlossningen ska jag försöka följa alla råden som jag fick. Ja får se när jag fuskar om jag kan hålla mig till detta i en och en halv månad så skulle det inte vara så dåligt... :S

Planer

Nu har jag varit så aktiv att jag vill inte alls vara med, har ont i hela kroppen och kan inte somna. Måste ju faktiskt klaga av mig lite även om jag är glad. Livet rullar ju på i sin egna takt, men nu ska man på fler kontroller hos BM och föräldragruppen börjar ju på torsdag så det finns ju grejer att göra och jag hinner kanske inte bli lika uttråkad. Ja super duper iaf


Roligt min fyraåriga tremänning sa idag

Bebisen komma ut nu!
-nä men det går inte, den kommer sen
Kan du inte öppna magen så jag får se bebisen
-Näe det går inte.. :)
Bebisen ska komma nu!
-Näe den är inte färdig än.. :)
Är bebisen svart?
-Haha näe den är nog vit

Lilla söta Teodor, han är allt för go, det var roligt att han inte var blyg för mig även om jag inte träffat han på hemskt länge. Det första han sa var att han tyckte jag skulle sova över hos han. Jätte mysigt att barn är så underbart härligt ärliga.

Solig dag och magbilder

Oj dagen har bara rullat vidare, har varit mycket ute fast jag sminkade mig förståss så lär inte märka av någon färgskillnad. Träffade en dietist som sa många klocka grejer, ta bort allt sött i princip ät mera frukost för jag åt för lite, sedan så ska jag äta två mellanmål, kvällsfika, dricka ca 6dl mjölk varje  dag sedan minska lite på middagsmålet. Jag skulle få mindre humörsvängningar och skulle i princip bara gå ner genom att följa detta. Hon rekomenderade varmt allt mitt bär ätande så det var ju bra, de fick jag äta hur mycket så länge de var osockrat. Sedan konstaterade hon att jag samlar vätska även när jag inte är gravid, mer än man ska, fick som inget svar på hur och va man gör åt det, men ska ta upp det senare.

Fick ett skötbord, en ammningskudde, två påsar kläder och en gåstol av mammas kusin så jag blev verkligen jätte glad över allt. Jag skulle få mera kläder senare men jag var verkligen tacksam över allt, man har verkligen tur. :)

Magbilder v32+0

 



v 32 in mot vecka 33

Ja helt galet vad tiden går fort, nu rusar bara veckorna fram. Men det är då man på riktigt börjar tänka på det som komma skall. Bebben ska ju ut härifrån magen också, låter inte alls lika trevligt nu idag som de gjorde för någon vecka sedan. Men jag är iaf fortfarande rätt lugn och jag ser fram emot föräldragruppen som startar på torsdag. Att de sedan var mitt på dagen blev jag jätte nöjd då har peter möjlighet att följa med iaf nu. Men jag vägrar bli nypt eller nått för att kolla smärttröskeln, varför skulle man vilja göra det för? Ont i onödan?

Idag ska jag iväg och träffa en kompis och fika och självklart fick jag brev igår om att jag hade en tid klockan 14 hos en dietist. Ja det blir nog bra, hoppas på att jag ska få lite bra tips men mest som jag kan använda efter liten kommer. Håller verkligen på att tagga mig själv till att redan nu att börja kämpa direkt med vikten efter lilla tjockisen kommer ut från mig. Fram till vintern kommer kan man vara ute och gå och jag hoppades på att älsklingen skulle vilja följa med från början eftersom det kanske drar igång en på ett annat sätt. Sedan när det börjar bli kallt så vet jag själv att det inte kommer att gå så bra men då har jag ju fått hem pärlan som man kan ha inom hus.

Tokigt, tokigt

Ja dagen startade tidigt och vi begav oss till bm, allt såg bra ut. Bm klämde på magen men kunde inte känna om bebben låg med huvud neråt och var hemskt skeptiskt till att den hade lagt sig neråt redan. Hon kände och klämde men, inte så behagligt men hon beslöt sig för att skriva i jornalen att den låg i säte. Lyssnade på hjärtat och det låg på 132 idag och jag låg bara 2 cm över sf-kurvan nu och har inte ökat i vikt på tre veckor så det käntes underbart. 

När vi sedan ska åka därifrån så säger jag att jag upplever att den inte rör sig lika mycket. Detta resulterar till en lite nojjig barnmorska som skickar mig upp till förlossningen för lite extra kollar. Jag blev super förvånad för jag var inte orolig, när den nog har lite mindre plats. Iaf kommer vi in där jag är super lugn för alla värden är ju underbara så ingen oro där. När vi väl få komma in i en sal så fick jag en skön säng att ligga i och en trevlig sköterska som kopplade på ctg:n och surrade och skojjade. När väl hon kände på bebben så sa hon att huvudet låg med säkerhet neråt. :) Jag låg och kojsade med peter samtigt som vi följde kurvorna och halv njöt av att höra på pickandet från maskinen, vi hade faktiskt lite mysigt även om vi tyckte det var lite onödig resa till förlossningen. Bebben kikkade hejvildt där inne och ville nästan springa därifrån så den ville väl bevisa att den visst kunde röra sig ♥.

Efter någon timma så komme läkaren och vi surrade på och hon var också super trevlig. Det gjordes ett snabbt Ultraljud där hon sa att allt såg super bra ut och att bebben var klok som hade lagt sig till rätta även om den fortfarande var rörlig. :)


Älskar att ha rätt :D


Min favorit

Idag vill ja ha min favorit klänning, en klänning från kappalh den är underbart skön men magen tar rätt mycket plats så jag vet inte om den blir lite kort. Så måste skicka peter upp på vinden för att leta rätt på några kortare leggins. Då behöver man inte vara så orolig över att visa upp allt heller. :S

Ska hoppa i duschen om en halvtimma då jag törs väcka min raring som är helt slut. Barnmorskan klockan 9 sedan ska jag köra peter till stan för att han ska byta däck på hans mammas bil. Malin ska komma förbi här idag och jag kände att jag har verkligen saknat henne nu när hon varit i ryssland.

Bilder från gården och helgen






Osociala pojkvän

Ja, han är himla osocial även om vi varit ute hela dagen så smiter han ändå ut och dolar på med saker han tycker är viktiga (det är viktiga saker som han dolar på med, men jag vill mysa). Självklart är han super duktig och super händig och underbar men man måste ju vila också. Är han då ute hela dagen så är det svårt att apa sig fast vid honom, han har sådant spring i bena.

Vi stod imot frestelsen att åka iväg sammanlagt 2 mil för att köpa godis i sista minut, vi var hemskt duktiga så istället går Peter ut! Ja va han hittade på för något har jag ingen aning om. Han bara "jag ska bara" och jag ser nästan Alfons framför mig. Ja jag ska egentligen inte klaga för han är fan super duktig min älskling. Har aldrig träffat någon som har så mycket spring i benen, när vi träffades från början var han inte alls lika springig, men efter husköpet och mycket att göra ut så blev det en del förändring.

Imorgon Barnmorskan, senare i veckan föräldrakurs och massor av jobb ute, solen ska visst skina lite granna i veckan och emot helgen så det blir nog underbart

Skottkärran

Nya ramar

 

Eftertänksam lillebror

 

Hungrig älskling

 

 


Jag har bestämt mig

Ja jag har bestämt mig att denna unge ska komma ut senast på Wheels, eller ja jag tänker att den ska komma under Wheels helgen. Det är första helgen i juli om jag inte har fel omkring 3-4 juli. Även om de flesta förstföderskor går över tiden så kan jag inte tänka mig in i det, det finns verkligen inte i min värld att det ska gå över tiden. Egentligen är det ganska dumt men går som inte att ändra heller. Hur många som än säger att jag ska gå över tiden, så går det inte in i mitt huvud att jag ens överhuvudtaget skulle kunna göra det. Men bebben kommer ju ut när den kommer ut och man kan nog inte göra så mycket åt det hela för att skynda på det hela heller.


Åter igen grillat

Ja man ska ju passa på, när det väl är helg och solsken. Idag har det verkligen inte varit något höjdar väder som igår men det har ändå inte varit dåligt. Hade visst inge solskyddskrämer hemma så jag sket i det idag också, vilket resulterade i lite ömmande kinder. Men de lägger väl sig om någon dag eller två. Har ju inte suttit i något direkt solljus eftersom det mesta dels varit ett stort moln som skymde.

Försöket att bli på bättre humör gick väl lite bättre när vi spelade lite kubb, jag hann kassta 6 pinnar innan det ringde i telefonen och vi fick lov att avbryta det hela. Peter hade tagit upp fel sorts kött så när jag skulle marinera köttet ansåg jag att det inte gick och han var tvungen att åka och handla, som tur var så hade han slut på snus och var ändå tvungen att åka in till Sävar.


Fru Sur Hagga Gnäbbgädda

Ja jag vet inte egentligen vad jag hade tänkt idag men jag känner mig besviken över dagen. Va de beror på vet jag inte heller, vad jag ska göra har jag ingen aning om. Peter är ute med Jim och brorsan dom förstör gräsmattan och kör fast med traktorn. Peter eldade upp skottkärrsdäcket så den nya skottkärran måste nu har nytt däck, otroligt lägligt. Kommer att sluta med att peter kör fast traktor jäveln ute på den där förbannade musåkern som är som ett sumphål.

Jag är på ett underbart dåligt humör men hur jag än försöker så blir det inte riktigt bättre. Känns som man bara vill skita i allt och vara på dålig humör, härja och vara otrevlig. Kommer säkert få ett utbrott snart, de behövs nog inte laddas upp så mycket idag. Försöker hitta orsaken till varför jag är på sånt häftigt humörn, så att det kan gå över eller att man kan göra något åt det, men finner inte någon egentlig orsak eller anledning till att vara på sämre humör. Jag vägrar däremot att skylla på bebben.

Jag vet ju om man ger sig tusan på en sak och bestämmer sig för att vara på bra humör så kan man faktiskt bara bli på bra humör. Men jag vet inte om jag har energin till att göra det eller om jag ens vill. Jag kanske vill vara en ******   *suck

Over and out / Fru sur Hagga gnäbbgädda

Nyvaken

Vaknade upp igen och då käntes det som om klockan hade tickat iväg, var någorlunda mör i kroppen eller ja det är en tolknings fråga, men iaf så tänkte ja nu är klockan nio men klockan var halv sex! fattar ni halv sex och vi som gick och la oss vid tolv tiden, inte skulle man tro att det var något hinder utan här sover man bara till halv sex. Det är flera timmar kvar tills någon annan vill vakna i det här hushållet hur ska jag klara mig, det är ju otroligt tråkigt. Peter monterade ihop fönstret igår men vi fick ha det öppet över natten för att det ska gå att öppna sen. Men kroppsvärmen är den bästan värmen så peter fick lov att värma mig det var bara 10 grader inne i sovrummet i natt, men som sagt kroppsvärmen... :)

Idag skulle det kanske regna lite vid 8 tiden så får se om det blir av med någe målandes idag, kanske det rent av bara blir bortplock från gården. Eftersom vi tog ner en massa ris och sånt så måste vi rensa gården. Sedan kitta där det behövs.


Ensam

Ja blev något ensamt när alla får iväg från huset, pojkarna gömde sig på vinden och det var verkligen värdelöst på tv, käntes inte alls kul för jag var inte så sugen på att somna framför soffan redan.

Pojkarna kom till slut ner och då fick vi möjlighet att träffa nya grannarna. Super trevliga måste jag säga och vi surrade nästan 2 timmar ute, blev halft ihjälbiten av myggen, de var inte alls någe trevligt.
Hon skulle ha i aug så ungarna kommer vara riktigt tätt här i granngårdarna.

Men de kommer en dag imorgon, peter och lillebror håller på att skriva ihop fönsterna så vi ska kunna använda sovrummet men kom på nu att jag inte alls var nog sugen att sova med myggorna.

Så himla slut

Idag har varit en fullspäckad dag, vaknade som vanligt tidigt sedan frukost snabbt börja de rulla in människor och helt plötsligt hade vi släktträff. I hetaste värmen var det mest kjell som jobbade och stod i medan vissa av oss avnjöt 3 kaffe pauser. :) solen har stekt på och som varmast var det 33 grader ute. Jag smörjde mig självklart inte någonting så jag har mig själv att skylla när jag kommer se ut som en kokt kräfta, ska jag vara ute imorgon också så måste jag ha solskyddsfaktor.

Vi hann skrapa och grunda ett större fönster och 4 källar fönster så jag är verkligen super nöjd, hann dock bli lite hysterisk när saker och ting skulle bestämmas och jag inte fått tänka klart hur jag vill ha allt. Som tur kunde vi lägga ner vissa oplanerade projekt och jag kunde bli som mera människa. Vi tog ut en massa ris och lite träd, fixa med alla buskar och tagit bort kantsten och ersatt det med trä stockar istället. Jag är verkligen super nöjd men hemskt trött så alla som varit på besök eller varit här och hjälpt till vill jag verkligen tackar för en underbart bra dag. :)

Huden bränner lite av allt solsken som jag fått idag men jag har ju längtat efter solsken så jag bör inte klaga. Älskar att vara i solen även om jag inte kanske bör vara i den överhuvudtaget!




Väntas solsken

Ja idag väntas solsken, jag ska göra iordning mig för att vara ute i princip hela dagen så lite oömmare kläder, ta upp stor stek till middag eftersom vi blir fler än vanligt. Mamma, pappa, mormor och Kjell kommer för att hjälpa till ute och med fönsterna. Så jag hoppas att man hinner iaf skrapa en del fönster och kanske börja kitta också för den delen, man får ta några fönster åt gången, köket och sovrummet blir de första sedan tar man arbetsrummet och  sist vardagsrummet. Jag väntar inte att man ska hinna ta alla fönster idag men hinner man skrapa 4 fönster och grundmåla dom så kanske man kan kitta dom imorgon alternativ måla dom imorgon så dom riktigt får torka över dagen.

Vi åt ute på de nya möblerna för fösta gången igår, åt lax gjorde vi också det hör nämligen inte till vanligheten. Men det var gott så jag hoppas peter vill ha de fler gånger :)

Gräsklippar maraton


Ja min besatta lilla älsklingen, inte behöver jag vara orolig över att gräsmattan blir oklippt när älsklingen verkligen njöt av att köra runt i den lilla traktorn.



Dagens värme

Ja galet varmt de blev idag, man kunde knappt vara ute så vart var det. Men ut på äventyr ändå. Impulsshoppade ett billigt trägårdsbord med 6 stolar, en skottkärra, lakan och plastad frotte, badbalja och sittdel, nappflaskor, skötbädd och en massa grejer så nu kan vi verkligen stryka en stor del av "bra-att-ha-Listan". De som vi har lite av är kläder i storlek 50, men om inte annat får peter panik shoppa om vi får en liten plutt bebis som inte kan ha våra kläder. Har en hel del kläder i 56 så vi får väl se om de blir en pluttibebis eller not.

Lite färg jag har kunnat åstakomma mig men blev rödfläckig på armarna och de kliade som tusan så för länge i solen tror jag inte att blir någe mycket av i sommar. Det har lagt sig de mesta men jag bör nog hålla ett öga på min hud. Har ju fortfarnde kvar "kärleks bettet" på vaden som jag fick just när jag blev med barn. -Hel konstigt, ja menar de läker ju inte, blir inte mindre inte större klias inte, men märket tar ju upp halv vaden så de syns ju lixom :S

Magbilder v 32

Idag bjuder jag på lite bilder :) ursäkta fläcken på magen!! Blir galet irriterad men det är bara vatten..

 

 




Morgonen känns underbar

Ja idag känns det som en bra dag vi ska nämligen ut på äventyr. Inte sitta hemma i huset utan få komma ut, nu var det länge sedan jag var utanför husets domäner så det känns verkligen underbart.
Vi ska köpa en skottkärra, barnlakan, badbalja, skötbädd, lite grejer till bebben från apoteket, en febertermometer och en badtermometer, sedan en konverter till skrivaren eftersom det inte finns något vanligt uttag i våran dator, ja listan är riktigt lång men det blir roligt att komma sig ut. Peter fick sin lön idag så vi ska först betala lite räkningar sedan så shoppa upp en hel del. Jag får inte mina pengar förrän den 26:e men det gör ingenting huvudsaken är att man känner att man båda kan tillfära lite pengar i kassan, vi skulle kunna leva i princip på peters lön men hur roligt är det?


Huvudsakliga anledningen till att jag är så glad är att min bebis väckte mig, Peter vaknade och ville mysa så han flyttade närmare och höll om mig, lagom för att känna bebisen alla buffar och kuffar. I en längre stund så uthärdade jag alla kissbehov för att det var så underbart mysig att känna båda mina killar så nära. Vem kan tycka att det är jobbigt att bli väckt av en liten bebisspark. Tänker inte klaga på det för att känna bebisen är väl de mest otroliga på hela graviditeten.


Fick lite färg ändå när jag var ute så jag är helt klart på plus sidan där, jag är ju super duper blek i vanliga fall men om jag inte sminkar mig i helgen då de väntas sol lär jag ha en ganska fin färg om jag inte bränner mig och orsakar en färg som kan jämföras med kokt kräfta.

Bränskadade älsklingar 2009


Regnet som förstör

Ja nu sitter jag inne igen! Men det är bara pga av det regnar, detta hjälper verkligen inte sommarens solbränna. Jag har dock varit ute i ca 4 timmar idag så även om det inte var underbar sol så fick jag iaf andas lite friskluft ett tag.

Peter han är som bestatt av gräsklipparen, först stod han i typ 2 timmar i omgångar och försökte få igång den sedan så började de små dugga. Vilket gav mig tillfälle att häda och skratta lite. Men eftersom det inte spöregnar så klipper han ändå lite grann. Det är självklart att han ska få lite roligt, kommer bli ändå roligare att se honom med en traktor. Kommer verkligen inte få en mysig älskling i sommar då de finns så mycket att göra ute. Men jag tror att jag ska köpa hem lite tyg så jag och älsklingen kan göra sidorna på PVn, har vi lite och göra och de regnar kan de ju passa.

Näe får c om jag hittar lite att dola på med fram till älsklingen är less på att klippa gräs.

Vilken tur

Jag kunde somna om igen, fast dock framför tv i solen. Nu har jag fått i mig lite frukost och fått se ett rådjur. Vet ju att de finns hur många som helst här i trakten då alla har sett flera stycken. Ja har inte haft turen på min sida men nu äntligen såg peter den på åkern mittimot, där gick den helt obrydd och betade.

Rådjuren har ju varit och nappat i våra buskar har aldrig sett dom men man ser rätt lätt när dom varit där och knaprat. Näe nu ska jag nog fylla i sista nallebjörnen sedan kanske klä sig för att vara arbetsledare en stund :)

Vem vill vakna halv fem?

Ja sagt och gjort Linda vaknar halv fem, otroligt tråkigt för jag vill verkligen ge Peter en sovmorgon till åtminståne klockan halv åtta detta ger mig några timmar för mig själv som kan vara skönt ibland men nu är jag sugen på att umgås.

Alla möbler är nu ihopskruvade och de blev inte så många delar kvar som Peter sa igår? va man nu menar med det. Vädert är inte uruselt ännu så det kan bli några timmar med sol. Så då ska jag puscha på peter så vi kan få de ännu finare på gården. Men man skulle haft en skottkärra, lite lättare att last skrot och brännbart på istället för att springa fram och tillbaka hundra gånger. Men vi ska fara och införskaffa oss en sådan kanske imorgon, det är en super bra, bra-att-ha-grej.

Nu har jag gjort tre tavlor till bebis så när vi har möjlighet att åka in till staden ska jag köpa mig lite ramar. Får se om jag kan införskaffa mig några billiga små ramar och akrylfärger så kan jag pröva måla lite. Akryl tycker jag är mycket lättare att hantera jämför med olja men ja tekniken kommer väl senare just nu har man ingen erfarenhet alls. 




Jobbig politik

Man blir galen av alla debatter just nu och även rätt så arg.
KD är underbar just nu när de tar fram de viktiga punkterna inom familjepolitiken. De framhäver att det är familjens bestlut att ta inte någon annans.

Medan andra yrkar på att man ska dela rakt av på föräldrapenningen
Ska nu politiken bestämma vem och hur man ska vara hemma? Detta kan knappast vara ekonomisk hållbart för de flesta familjerna. Eftersom de flesta kvinnor jobbar inom vården och de flesta män jobbar inom industrin, båda är låginkomstintagare varje krona kan ju räknas för att det ska gå ihop för vissa familjer.

Ska man göra så funderar jag hur man gör med ammningen? Ska man som kvinna vara tvungen att vara hemma de första månaderna eller pumpa ut mjölken eller ska man tvingas sig på mjölkerstättning? ska någon annan bestämma när jag ska pumpa mina bröst/amma eller möjligtvis ta ut de första månaderna själv för att jag är tvungen att vara hemma då för att jag ammar? Jag börjar då fundera på vad man inte ska få välja härnäst? Ska vi inte få prata längre, säga vad vi vill?


Marknaden

Åh jag vill åka på marknaden som är om 2 veckor, har ingen aning om det är värt men jag vill åka på den. Kommer förmodligen plågas av att det är jobbigt att promenixa men skulle verkligen vara roligt att ta sig en tur till marknaden för lite impulsshopping och kanske köpa lite av varje beror ju på vad de har för utbud?! Näe får se om det finns någon möjlighet till det. Om jag hoppas så kanske det går vägen!

Gjorde nyss en till tavla till bebben men färgen flöt inte riktigt till sig eftersom det var så mycket jag skulle färglägga vilket resulterade till att den blev lite flammig, får se om jag använder den eller om den åker i sopkorgen.

Näe nu ska jag försöka ordna lite lunch så blir jag nog på lite bättre humör.

Graviditetes hormoner

Jag borde göra någon nytta idag känns det som, har inte gjort speciellt mycke de senaste dagarna. Hormonerna virvlar överallt och jag är lättretligare än vanligt, lättare att bli arg och lättare att ta till tårarna. Men det går inte att styra, det blir bara så. Jag vill bara hoppa över den här fasen och bli mitt vanliga jag. Även om jag anstängt mig mycket under graviditeten och inte varit ett monster, så får man lätt skuldkänslor.

Jag är ungefär som vanligt kanske lite lättare att bli ledsen istället för att bli sådär galet arg men jag vill skylla på annat, det är inte graviditeten. Man är så konstig, man är medveten om hur man kan vara när man är gravid men man tror inte att ens symtom på galet skriksjuk eller hysteriskt tåranfall beror på hormoner och graviditeten? Hmpf ja jag säger då det man kanske inte är den smartaste i laget?

Nya möbler

Idag kommer de nya möblerna till det provisoriska barnrummet. En spjälsäng, en byrå och en ny bokhylla som ska skruvas upp och möbleras om i det forna arbetsrummet. Bebisen kommer självklart inte behöva få ligga där inne, Han ska självklart sova inne hos oss men det är skönt att man kan samla kläder och leksaker inne i "barnrummet" istället för på vinden blir så mycket smidigare att komma åt.

Jag har gjort två tavlor med bara tusch så ska skaffa några ramar så man kan ha dom ovanför späjlsängen. Har helt fått dille på att göra tavlor försöker hitta en massa insperation och som tur är så finner den man ibland.

Peter älskar namnet Liam så jag hoppas att det verkligen är en Liam som tittar ut. :) Då äre slut på namnletandet för våran del :)


7-11 veckor kvar

Ja något sådant är det jag har officellt 9 veckor kvar till lilla bebisen tittar ut. Men den kan ju även komma lite tidigare/senare men omkring den tiden så är det ju helt okej att den kommer. Tänk att man ska få en liten pojke, en yttepytte liten pojke, är så otroligt härligt att graviditeten snart är över och man kan starta livet som småbarnsförälder.

Igår kom Jenny och Linus förbi och vi hade trevligt surrade som vanligt om graviditeten och allt sånt, lite grillning. Vi prövade att göra grillspett och det blev riktigt lyckat, så nu ska vi bara testa grillad lax så fort solen tittar fram. Fick även besked om havandeskapspenningen igår. Så det kändes otroligt bra att allt bara har löst, nu kan man till fullo tänka positiv och framåt.

Helgen kommer att spenderas med massor av stök på gården och om bättre väder kommer så börjar "vi" på fönsterna. Ja vi och vi det är väl inte så mycket vi utan jag är arbetsledare och säger åt min älskling vad han ska göra. Fast egentligen är det rätt roligt det med, född arbetsledare. :)

Men i övrigt

Men annars var det jätte mysigt att vara med alla släktingar och ha en ursäkt att bara äta tårta och kramas med varandra. Men trots allt är det kanske inte så vanligt att man får fira en 96årig helt oförvirrad mormorsmor varje år :)

idag började även äventyret med att rensa upp på gården, Peter tycker iaf att det är super kul han verkligen njuter av att påta på med sitt egna, gärna fysiska arbete. Vi fick låna mamma och pappas släpis så nu ska vi iväg med en massa skrot i veckan på tippen, bränna lite ris, köpa en stege, börja måla fönsterna och kanske provklippa gräsmattan.

Vi invigde vår nya grill idag otroligt gott var det med sommaren första grillning. Inte vill jag leva med den dieten resten av sommaren, skulle vilja grilla lax någon dag här i veckan, se hur det blir har aldrig riktigt gjort det. Men man får prova sig fram lite mera och pröva att grilla lite av varje, kanske man hittar någon ny favorit.

Släkt träff

Efter några timmar med släkten slutade jag räkna hur många kommentarer jag fick på hur otroligt tjock jag var och hur mycket större jag skulle bli. Otroligt uppmuntrande om jag får säga mitt. Har man någon speciell förmån att säga till gravida vad man tycker? alla verkar ju tycka det iaf...
"Typ hej, gud va tjock du har blivit" eller "ja de är ju mycket roligare och få flickor" "ja jag beställde ju en flicka" "ska du verkligen bryta traditionen och få en pojke?" Vad bra att man välkomnar min lilla bebis!

Ja menar tror dom inte att jag sett mig i spegeln de senaste halvåret eller? Kanske man ska ursäkta sig med att vara gravid och lägga märke till hur alla andra ser ut och beter sig. "ja lagomt fet du har blivit" sedan så ringer man och säger det dagligen i några månader. Man kan säkert få den personen att ta livet av sig. Känner vilken längtan man får att träffa andra människor, för dom är ju så underbart trevliga! Sluta klaga och säg hur jag ska göra då, just nu? - Jag blir trött

Roligt att några få iaf märkte att man lagt ner typ en och en halv timma på att sminka sig, lukta gott, hitta en något roligt att ta på sig.

Smarta
?
Undra om någon kom på idén? Ja vet vi tar den mest hormonella kvinnan i rummet och säger att hon är tjock! Aha käntes som man var riktigt smart då eller not!


Snart eller så kommer jag nog få ett hysteriskt anfall till nästa person som INTE bara kan vara tyst.





Mormorsmormor

Min mormorsmor fyller år så idag ska vi iväg dit för att fira henne. Helt underbart tycker jag för det är fint väder ute så vi har nog möjllighet att sitta ute en stund. 5 generationer blir vi nu när bebisen kommer så jag hoppas att inget händer innan ungen är ute. Vill ha åtminståne ett kort med alla mammor i släkten. Efter besöket ute hos "mormor" så tågar jag och Peter hem till mamma för ett kort besök där. Vi ska låna släpis, men för tillfället så är det fullt med skot och rat på det så jag tänkte att morbror mattias och peter skulle hjälpas åt att rensa upp gården sedan köra iväg grejerna på tippen.


Ångest

Inköps ångest

Vi ska handla en massa eller ja vi har handlat en massa. Bland annat en traktor till gården, idag ska vi iväg och köpa fönsterfärg och tillbehör för några tusen, sedan ska vi iväg och köpa en stege i veckan. Dyrt, dyrt, dyrt grejen är den, när man har varit så snål som jag varit de senaste månaderna så är det svårt komma i balans igen och börja konsumera. Förra veckan beställde vi ju även grejer från ikea, vi köpte en ny grill så nu känns det bra att peter får pengar till veckan, så man inte bara handlar och handlar sedan ser man inte att de kommer in nya pengar.

Får nog tag i ett skötbordet idag så då kan man sätta upp det i badrummet och köpa grejer dit in, måste verkligen göra klart med alla inköp så man inte står där utan.

Peter jobbar kort vecka i veckan så han jobbar bara till och med onsdag så efter det tänkte han börja med fönsterna, min händiga lilla karl.

Nackspärr

Åh jag har sådan nackspärr blir galen av att man inte kan vrida huvudet som man vill. Men vad gör egentligen lite nackspärr när man ska få en liten POJKE. Jag som äldst i min syskon skara har alltid velat ha en storebror. Nu har jag gjort det, jag har gjort en egen storebror, för syskon kommer han att få så småning om.

Peter klistrade upp vägg dekorationen och det blev skit snygg är så himla nöjd, han bar även upp tv från sovrummet upp på vinden, skruvade fast den sista fönsterbrädan i vardagsrummet. Men det var inte det bästan utan han älskade min ugnspannkaka med äpple och fläsk. Han fick dock vispa ihop smeten men ja det var ju som jag som gjorde den ändå. Men tack underbara mamma, utan henne hade jag inte haft någon långpanna.

Städat

Snart har vi ett rent hus igen, peter har snart torkat klart alla golv. Jag kunde hjälpa till lite, dammtorkade lite fönsterbrädor, hyllor sedan så vattnade jag blommorna. Peter gör betydligt mycket mer men han säger åt mig att inte överanstänga mig så mycket. Bära upp lite grejer på vinden sedan så tänkte jag försöka få peter att hänga upp vägg dekorerna som vi köpte igår, han hatar att göra sånt men inte ska han få slippa inte. Ska snart börja på den efterlängtade ugnspannkakan.


Håller på att gå igenom vad vi kan tänkas behöva köpa till liten, skulle ha gjort en lista för hand så man lätt kan ha med sig överallt. Tänkte bara köpa pytte lite kläder till, någon hjälm mössa och möjligtvis en mindre pyjamas.

De som fattas är de mest tråkiga att köpa typ: ammnings bh, kupor, matersättning, blöjor och en del sånna grejer mest typ apoteksgrejer. Men ska göra en lista och sedan fara och shoppa när jag får lite pengar den 25:e Men jag hinner nog fara ut och köpa lite grejjer innan dess men ska försöka hålla mig.




pyssel dag imorgon

Imorgon eller ja idag om man ska hård dra, klockan är ju nu 00. Peter ska skura och dammsuga huset möjligt vis lite granna uppe också för det har vi aldrig gjort. Vi ska sedan sätta upp lite väggdekoration i trappen, hittade nämligen jätte fina "klister märken" för endast 49:- på konstnärs shoppen i stan. Så nu ska lite sånt upp, när vi fått nya möbler till vardagsrummet har jag några dekorationer dit också. Jag ska själv pyssla på med lite dammtorkning och vattna lite blommor. Till lunch ska vi lyxa till det och göra ugnspannkaka åh jag är super sugen på det.

Ikväll har jag sorterat barnkläder har lagt undan allt som är lite flickigt och sedan lagt undan de som är lite stora i storleken typ stlk 80. Eller ja jag har väl inte lagt undan det, utan jag har väl gjort fina små högar här i datarummet som Peter kommer få bära upp på vindan imorgon. Insåg att jag kanske fortfarande har lite lite kläder i storlek 50? men man vet ju inte hur pluttig bebisen blir den kan ju hinna fläska till sig på 8-10 veckor. I storlek 68 har jag super mycket eller ja inte super mycket men rätt mycket även i 62 har jag en del plagg. I 56 har jag några plagg också det är kanske där jag ska snöa in mig. Är väl kanske inte så intressant och läsa om va min bebis har för kläder, men ja måste iaf få skriva av mig lite.

Snart är jag nästan klar med planeringen för dopet, något roligare. Tänkte även skriva ihop något cv till min syster som hon kan använda inför kommande jobb försök. Skulle egentligen gjort det idag men det blev inte riktigt så när jag hade så ont efter ha varit på smv, tog två alvedon och la mig och sov så nu är jag ju riktigt pigg igen. .

Snöskottning?

Näe inte nu heller men vi har löst nästa års problem iaf, vi kommer att köpa en liten traktor. Så behöver vi varken oroa oss över det någe mera så verkligen ++++ till min älskade pappa som hjälpte oss med det. Själv vet man ju ingenting om sådana grejer heller.


Renoveringen av fönsterna startar nästa vecka. Vi ska fara och köpa färg på fredag innan vi far till mormor. Tur man har älsklingen som kan jobba hårt men vi behöver en stege också så vi ska väl försöka fixa med det nu också efter helgen så alla som vill är hemskt välkomna att hjälpa till :P Dom rekomenderade på färgaffären att göra det innan midsommar och att börja redan nu nästa vecka. Kommer bli galet tajt med alla födelsedagar och studenter barngrejer osv.


Nya Barnkläder











Ultraljudet! En POJKE!

Ja de blir en pojke, inte heller var han så stor heller han var yttepytteliten. Allt såg bra ut, ja hade varken mycket fostervatten eller att bebisen var gigantisk. Han låg under kurvan på normal så runt -18% än va han skulle vara egentligen så runt 2800g lär han väga när han kommer ut. Men eftersom han var liten så ska jag på ett 4e ultraljud om tre veckor. Lite konstigt att man har så liten bebis när man själv är större än va man brukar i denna tid.

Ja eftersom vi nu vet så var vi iväg och köpte lite mera kläder på lilla mirakel, självklart kläder i blått. Kommer lägga ut lite bilder senare.


Ultraljud 3

Imorgon ska det ske, kommer att göra ett ultraljud till, ett 3:e. Äntligen kommer jag få se skruttungen min, kommer även att fråga efter kön denna gång. Vet inte riktigt vad jag tänkte när jag inte frågade på rutinultraljudet i vecka 18. Både jag och peter är så otroligt nyfikna nu att det skulle vara en hemskt besvikelse om vi inte kunde få se imorgon. 

Hoppas att jag kan bli lite tröttare så morgon dagen kommer fortare, känns som julafton när man var barn. Inte alls så trevligt som det låter om inte annat så kommer älsklingen snart hem från jobbet och då borde jag absolut kunna somna.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite granna så kommer sömnen kanske lite fortare.




v 31 (30+0)

Idag går jag in i en ny vecka plus att jag dessutom bara har ca 70 dagar kvar till do date, 10 veckor kvar, tiden går ganska fort ändå när man har lite roligt.

Helan och Halvan


Dagen än så länge

Vaknade jätte tidigt imorse men valde sedan att försöka somna om igen eftersom natten var lite av och till. Vaknade av att peter tänkte stiga upp och bygga på den beställda bänken. Jag tyckte det var en dålig idé och ville mysa istället.


Vet inte riktigt vad Peter har i åtanke men jag blev nästan lite rädd. Jag vet inte riktigt om han var allvarlig eller inte så det var nog därför jag blev lite rädd. Han menade på att vi kanske skulle ha 1 års diff mellan barnen så direkt börja på en ny unge nu när jag visste hur man gjorde.
"ja du kan ju det där nu" sa han till mig och såg lagomt pillemarisk ut. Jag däremot var inte alls så taggad på den idén, nja               


Virrpanna

Hemkommen från en liten utflykt, känner mig helt utmattad även om jag vilat under dagen så är jag helt slut har svårigheter att sitta på vanliga stolar men med lite mera vila så kommer det nog att ordna sig om någon dag. Imorgon ska vi iväg och handla, har skrivit en liten inköpslista och gjort matlistan för veckan. Inte några anvancerade grejer men lättlagat och gott.

Årets första grillning kommer att göras på lördag med några kära vänner, har verkligen cravings på grillad majs, chilli beaneise, chilimarinerat kött och potatis med chili på. Gott gott gott, vi åt det 50% av hela sommaren förra året.

Det är så lätt att bestämma vad som ska göras, men ibland tycker jag att jag är snäll när jag låter andra få tillfälle att bestämma. Önskar att man visste vad andra tänkte ibland, så man kunde underlätta så mycket som möjligt för dom, fast samtidigt skulle det säkert bli svårare att bestämma.

Stök och städ

Idag har jag suttit ute två timmar, tittat på medan min underbara karl gjorde nytta på gården. Han plockade ihop allt rat som var kvar sedan i vintras då vi renoverade, rensade rabatten, tog bort jordgubbslandet och krattade till lite fint på gården. Nu börjar planen ta form i huvudet hur det ska se ut på gården. Mycket hjälp av att pappa är så otroligt duktigt och vet vad man kan göra och hur det ska göras. Peter byggde en fin bänk igår kväll också, men han tänkte använda den som tv bänk till gästrummet, fin idé men den skulle vara mycket finare vitmålad och sedan kunna ha han som avställningsbänk på altanen så nu har jag beställt det av honom.

Nu har han dock åkt iväg på jobbet så jag sitter själv här hemma, inte alls någe trevligt. Finns inte så mycket att göra eller som jag kan göra. Började rensa kylen men fick snabbt avsluta arbetet. Ska göra middag om några timmar och sedan åka iväg för att träffa en vän.

Veckan är full med planer för på fredag fyller mormorsmormor 96år så då ska vi dit, på lördag tänkte jag bjuda hit lite vänner och grilla, spela spel och bara känna lugnet. Om man har tur kanske kan man få hit bror och en bil så man kan köra iväg allt skit till skroten. Vi ska även inhandla lite färg och grejer så vi kan starta projektet med fönsterna, vi bestämde oss också för att slå igen de fönstret som var sönder. Allt kändes dock lite dyrt.


Ahlén

Kanske vi ska byta efternamn till Ahlén, jag tyckte det var en super bra idé. Eftersom jag vägrar heta Andersson och peter verkligen inte kan heta likadant som min pappa så funderar vi på slå ihop våra namn.

Hallén
Andersson

Ahlén
Andrén
Alldén

Några fler förslag kanske?

Beställt

Nu har jag beställt grejerna från ikea, en säng, en byrå och en bokhylla med några lådor. Det drog iväg men det vare värt! Är det någon som ska till ikea en sväng så vill jag gärna beställa några grejer med dom också!

 

 

Så grejerna kommer i slutet av nästa vecka om ikea inte börjar bråka och ska ändra leveransdatumet men isf så får dom fan reducera priset på frakten!

Allt är i vitt men med lite roliga lådor i bokhyllan så kommer det aldrig och märkas och om det går kanske man kan måla byrån om man tycker den är tråkig.


Valborg

Ja valborg firades hemma i mammas lilla by, super trevligt att vara med familjen och bara ta det lite lugnt utan fylleslag och katastofer. Vi åt i byastugan där det serverades potatisgratäng och kallskuret, kaffe och kakor och sedan korv. Vi köpte lotter och jag, mamma och brorsan vann, bror vann tre gånger som han redan innan förutspådde. Det var inga enorma vinster men vinnaren i mig blir helt till mig när man vunnit.

Igår vaknade jag super tidigt och gick ut med vovvarna ebba och ludde. Ebba stackaren är så rädd för katten och katten tycker det var super kul så ebba blev bortjagad och tuktad. Dumma katt, efter det så tog vi en tur till kusinen som ska ha om 5 dagar hennes älst pojk hade dessutom fyllt år så de bjöds på tårta och gosaker. Kusin och jag är nästan lika stor lite deppigt kanske med tanke på att min mage kommer bli bara större i 2 månader till! Lilla najda har också blivit så stor hon går och pratar sitt egna lilla språk, egentligen är man nog lite dålig på att svänga förbi där. Kvällen spänderades hos mor och far och vi satt fastklistrade framför tv hela kvällen.

Idag ska vi väl åka hem men efter vi har ätit mammas köttsoppa med klimp åh vad gott det blir känner redan hur det vattnas i munnen.




RSS 2.0